שאלה ( די דחופה )- סרטן השד

no fun no more

New member
שאלה ( די דחופה )- סרטן השד

היות ובימים האחרונים מפאת החג , לא היה באפשרותי ללכת להבדק, מצאתי לנכון לשאול בפורום את שאלתי : מזה ארבעה ימימ שאני סובלת מכאב חד בחזה , שד שמאלי ועל ידי בדיקה עצמית, גיליתי גוש קטן. היום בבוקר התעוררתי עם כאב שהתפשט גם לאזור הצלעות. אני מפוחדת לחלוטין , היות וכבר היה לנו במשפחה מקרים לא מעטים של סרטן אבל לא בגיל שלי ... אני בת 24. בבקשה!!!!! אם משהו מכם יכול לומר לי מהם הסיכויים לכך שזה גידול ממאיר? האם הוא מלוויה בכאבים כמו שתיארתי? בכל מקרה אלך להבדק!!!! השאלה היא מה אפשר לעשות בינתיים ? יש איזה מוקד חירום שאפשר להתקשר אליו בנושא הזה? בתודה מראש, מפוחדת.

קודם כל..

תעצרי רגע ותקחי אויר. מה הסיכויים שיש לך גידול ממאיר, את בטח מבינה שחוץ מרופא שיבדוק אותך ביסודיות, אף אחד לא יוכל להגיד לך. במקומך, אם הייתי סובלת מכזה כאב ומהחרדות המלוות לו, כבר הייתי ניגשת למיון. ולו רק כדי להשקיט את המצפון שלי. יכול להיות שיש לך שם איזו דלקת שמכאיבה לך, אולי בלוטת זיעה שנסתמה בגלל דאודורנט.. ואולי מכאב קטן שמאד מלחיץ אותך כרגע, את מתחילה להרגיש גם כאבים גדולים. תזכרי דבר אחד מאד פשוט - יש עוד מחלות ובעיות חוץ מסרטן. יש למחלות האלה פתרון ומרפא, וגם לסרטן יש. אני לא רואה שום סיבה שתמשיכי לסבול ככה מהכאב הזה, תבקשי ממישהו שיקח אותך למר"ם או איזה מרכז מיון אחר. לכי תבדקי ותחזירי לעצמך את השקט. ותבואי לספר לנו מה קורה איתך ואיך את מרגישה גלי

no fun no more

New member
צודקת

אז ככה : אין ספק שאני מודעת לעובדה שקיימים הסברים אלטרנטיבים למה שקורה לי עכשיו. הבעיה היא, שבת דודה של אמי נפטרה מסרטן השד, סבא שלי נפטר מסרטן... והגוש בשד מורגש לחלוטין כגוש "לא טבעי". אני בודקת את עצמי לעתים תכופות ולכן מודעת. אלך לבדוק את הכאבים הללו בכל מקרה כי הם לא מניחים לי . . . בתקווה שהספקולציה שלי תתגלה כלא נכונה. תודה על דברייך המרגיעים!!!

מיליתו

New member
אני לא הייתי רצה למיון

גושים שפירים בשד די שכיחים בגילנו (לי כבר הוציאו אחד ועכשיו יש עוד אחד). מובן שחייבים לבדוק, אבל בכל מקרה יקחו דגימה עם מחט ואז יכול לקחת כמה ימים ואפילו שבועיים עד שתקבלי תוצאות. ממוגרפיה לא עושים לצעירות כי ממילא לא רואים כמעט כלום בגלל רקמת שד צפופה ומה שעושים בדרך כלל זה אולטרסאונד. זה מה שיעשו לך, ובכל מקרה זה לא יהיה מהיום להיום, ולדעתי גם ביקור בחדש מיון לא ירגיע אותך, כבל על הזמן והעצבים. קבעי תור דחוף (מייד אחרי החג) למרפאת שד באיזור מגורייך ואמרי להם את כל הפרטים (כולל אימך). בהצלחה, מאחלת לך שמדובר בסוג גידול שפיר ופשוט כמו שלי, שאפילו לא ממש חייבים להוציא.

נאן

New member
שאלה דחופה.... זו תשובתי../images/Emo24.gif

היי לך אני לא רופאה.יש תמיד מר"מ שפועל בכל קופות החולים ושם ניתן לקבל עיצה. שמקרה של קופ"ח זה כוכבית 2700 הם כבר יפנו אותך לאן שצריך בהתאם לעיר מגוריך. לפני שרצים למיון לא כי לא צריך. כי גם אולטרסאונד או ממוגרפיה ניתן לדחות לכמה ימים.ועל זה משלמים במיון אגרה מלאה. אם יש סרטן הוא בטוח לא יברח מהגוף תוך 3 ימים רק המחשבה גורמת להשתגע. עד כמה שאני יודעת מנסיוני כמובן. הגוש בשד לא הכאיב לי בכלל. זה בכלל יכול להיות אצל בצד שמאל גם סתם גושון שלפני מחזור והצטננות. ובהצטננות כואב בצורה מפושטטת. אז אל תהססי להתיעץ זה יתן לך מנוחה ורגיעה מהספקות שבראש. בגלל שיש סיפור משפחתי זה בהחלט מפחיד הסיטואציה הזו. שנה טובה לך נאנוש

no fun no more

New member
נמצא הגוש המדובר

כלא מעורר חשד. נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד, רק אז נדע מה יעלה בגורלו... בתקווה שהתהליך יהיה קצר ללא דאגות מיותרות... תודה בכל מקרה על ההמלצות ...

למעלה