שאלה די קשה...

שאלה די קשה... ../images/Emo104.gif

בעקבות מקרה די קשה שדי קרוב אלי... יש לי שאלה: מהי טראומה שלאחר לידה? איך עולים עליה ומהי הסטטיסטיקה לגביה???

לא... ../images/Emo104.gif

תאור המקרה... בחורה בריאה בת 27 ילדה לאחר כ-15 שעות של צירים יום למחרת כאשר הרוםאים ניסןו להעביר אותה לכיסא היא איבדה את ההכרה והיום היא מונשמת מורדמת בגלל הפרעות קצת קשות... הרופאים טוענים שזו טראומה שלאחר לידה ושהמקרה האחרון שהיה להם היה לפני 10 שנים... הנושא מאוד מעניין אותי (מהי טראומה לאחר לידה...) אז אם מישהו יכול לעזור זה יהיה מצויין

amitp

New member
טראומה לאחר לידה

היי חן, מה נשמע? טוב, האמת שזה יצא נורא אקטואלי כיוון שהרגע חזרתי מחדר לידה.. :) לא ברור לי למה הכוונה במקרה הספציפי הזה (כיוון שאת מתארת כנראה איזשהוא סינדרום סופר נדיר) אבל באופן עקרוני לידה יכולה לגרום למספר בעיות אצל היולדת, בעיקר עקב אובדן דם גדול במהלך הלידה ומאמץ פיסי גדול מאוד. יתכן שאלה היו הגורמים למצב שאת מתארת אולם אני לא בטוח ומחר אפנה את השאלה לגניקולוגים. השערה נוספת: במהלך הלידה מתרחש מגע מסוים בין הדם האמהי לדם העוברי, ויתכן ונוצרה תגובה מסויימת. שוב, זאת השערה (_פרועה_...). עמית.

inbale

New member
נשמע כמו תסחיף מי שפיר

קצת קשה לקבוע לפי מה שתיארת אבל זה נשמע לי כמו תסחיף מי שפיר. אני מביאה קישור לכתבהבנושא. בכל מיקרה מדובר בתופעה נדירה מאוד . אני אחפש מאוחר יותר חומר ואביא לפה. עמית ספר לנו מה עשית בחדר לידה? ואיך ההתרשמות?

inbale

New member
מאמר באנגלית על תסחיף מי שפיר

מצטערת שאני לא מתרגמת. תראי את השעה ותביני למה.

אני לא יודעת ../images/Emo104.gif

הרופאים קראו לזה טראומה שלאחר הלידה.... אני אבדוק תודה בכל אופן

אם כבר הזכרתם את הנושא

יכול להתרחש במהלך לידה גירוי ווגאלי אצל היולדת שיכניס אותה לאיזה VF או הפרעת קצה אחרת? מבחינת היגיון זה נראה לי הגיוני השאלה אם זה נפוץ

amitp

New member
לא

נפוץ זה בטוח לא. אירוע שכן אפשרי (וקורה מדי פעם) הוא קרע במחיצה במידה ומדובר בחלק מוביל גדול ללא ביצוע חיתוך מקדים. לא נחמד אבל גם לא נורא. אפשרות נוספת היא דימום מאסיבי (רק אתמול דיממה יולדת עד שרמת ההמוגלובין בדמה הגיעה ל-6). לגבי טראומה שלאחר לידה: ביררתי עם רופאת תינוקות ועם אחיות חדר לידה - התופעה אינה מוכרת (לפחות לא בשם הנ"ל). ובקשר למהות מעשי בחדר לידה... אני פשוט נוהג להציק ליולדות.. סתם.. :) במסגרת הלימודים שהינו השבוע בחדר לידה. היו כמה לילות בלתי נשכחים (לשמוע מיילדת צועקת על יולדת ערביה במבטא רוסי - "שידי חביבתי, שידי קאמאן"... :) וחוץ מזה, מי היה מתאר לעצמו שקיים סינדרום על שם סירופ מייפל?? עמית.

nsr

New member
../images/Emo131.gif

אתה יכול להסביר בבקשה על "סינדרום מייפל"? בתודה מראש :)

זה מה שהרופאים אמרו ../images/Emo104.gif

או לפחות זה מה שהמפשחה אמרה שהרופאים אמרו... משהו כזה... העיקר שמצבה משתפר...

למעלה