שאלה דתית חשובה

Justin Angel

New member
באמת?

ומה תגיד לקלטים האתאיסטים? האם אינם פאגאנים? האם הפאגאנים היחידים הם וויקאנים עם שני האלים שלהם? אתה מוכרח להבין שפאגאניות איגדה בתוך עצמה מגוון עצום של דתות וגישות, וכל אחת מהן מתקבלת, מובנת ואהובה. אם תשלול דרך אחת היום, מחר הדרך שלך תישלל. הוויכוח הזה ילדותי כשם הוא חסר תועלת, אני מבקש מכל אחד מהילדודס (לא מפאת גילם הפיזי, אלא מפאת חוסר הבנתם) ללכת ולהרהר בנושא מספר חודשים, כפי שאני עשיתי. אחרי תקופת זמן מה של הרהור ומסקנות אני בטוח שאנו נשמח ונתרגש עד מאוד לחלוק את ממצאיכם. ועד אז, בשם האלים, אל תחלקו איתנו תשובות שאתם בעצמכם לא בטוחים בהם או כאלו שאני יכול להפריך במשפט ופחות. ברכות זוהרות

L e s t a t

New member
אתה קורא משהו לפני שאתה מגיב?

"ומה תגיד לקלטים האתאיסטים?" אני חושב שמישהו אמר לי פעם "רק בגלל שאתה מקיים טקסי ירח וחושב שכל העולם גם זה לא אומר שכן!", צריך לזכור שלא את כל העולם מעניינים הקלטים. באשר לקלטים האתאיסטים - הסבר, פרט והבא דוגמאות (וגם תסביר לי איך אפשר להיות אדם חסר דת ואמונה ומאמין בדת כלשהי). "האם הפאגאנים היחידים הם וויקאנים עם שני האלים שלהם?" תקרא את כל ההודעה שלי, הפעם תרכיב משקפיים ותעשה את זה ל-א-ט. "אתה מוכרח להבין שפאגאניות איגדה בתוך עצמה מגוון עצום של דתות וגישות, וכל אחת מהן מתקבלת, מובנת ואהובה." דבר ראשון, אני לא "מוכרח" לעשות שום דבר. דבר שני, הפגניות לא "איגדה בתוך עצמה מגוון עצום של דתות וגישות", רוב הגישות הללו איגדו את עצמן בתוך הפגניות - לא ההפך. באשר לקטע של "איש איש ודרכו", אני לא מסכים. כמו שהבאתי פעמיים את דוגמאת ה"נוצרי", קח לתשומת לבך.

Justin Angel

New member
אתה לא מבין.

אבל אתה תבין. או שתמות. אחד ממסותוריי החיים אני מניח.

Weirdi

New member
נראה לי שלא הבנת אותי ...

כמו שצריך. אני לא חוגגת את החגים. לימים המיוחדים האלו אין שום משמעות בשבילי. אני חוגגת ועושה טקסים בימים שנראים לי נכונים. בימים שיותר מתאימים לטבע בו אני חיה. אני לא סתם נורא אוהבת את הטבע. אני מרגישה חלק ממנו (כן... קיצ'י , אני יודעת אבל מה לעשות?:) שהטבע חלק ממני. והרגעים הבודדים בחיים שלי, שאני ממש מאושרת זה כשאני בטבע... "...ולא עורך טקסים לכבוד האלים.." לא, הטקסים שלי הם לא לכבוד האלים, הם לכבוד העולם וכל מה שהוא מביא לי. מצטערת... וזה בגלל שאני לא מאמינה באלוהות. אני פשוט לא יכולה. זה לא הגיוני אצלי. אני מאמינה בפיזיקה, באנרגיות, ביקום וכל היוצא מזה. לדעתי גם האלים הם פשוט דמות יצוגית לכל הדברים האלו- כדי שלאנשים יהיה משהו להאחז בו, משהו יותר מציאותי שאפשר לראות לדבר אליו ולהאמין בו. (ואני ממש לא רוצה לפגוע ברגשות של אנשים פה או לזלזל באמונות... זאת פשוט דעתי) אז האמונה שלי זורמת יותר עמוק מפסלים וכו. בנוסף- אני לא יכולה להרגיש חלק ממורשת כלשהי- כי אני לא. אבל זה כבר שריטה שלי שאני לא מעוניינת לדסקס אותה פה. ואני חושבת שיש לי את כל הזכות לקרוא לעצמי פגאנית, כמישהי שמרגישה כמו פגאנית ובפעם הראשונה בחייה מרגישה שייכת למשהו.

L e s t a t

New member
מהי הרגשה פגנית?

אני שואל אותך עכשיו ברצינות, איך את יודעת שאת פגנית?

Weirdi

New member
תראה..

זאת שאלה אישית מידי בשביל שאני אענה עליה בפורום... בקיצור- אני פשוט יודעת שזה מה שמתאים לי. אני לא יכולה להסביר... זה פשוט אני...מממממ... לא יודעת איך להסביר את זה יותר טוב בלי לתת פרטים שאני לא ממש ששה לגלות פה... אם אתה ממש רוצה הסבר יותר מפורט (לא יודעת למה שתרצה.. אבל כל אחד והשריטות שלו:) אז תשלח לי הודעה פרטים ואני אנסה להסביר.... 0_o

יש שם לאמונה הזאת: פנתיאיזם.

והרבה מאוד פגנים (בכללותם אני) מגדירים את עצמם כפנתיאיסטים. אגב, את מדברת על זרם בפנתיאיזם שנקרא פנתיאיזם מדעי. לילה טוב ואל תשכחו את הליקוי, -רובין עוטה המגבת.

wicca sphere

New member
סליחה שאני קופץ סתם ככה לדיון אבל..

מאיפה שאפת את המידע על פנתאיזם מדעי? לפי דעתי (וגם לפי הידוע לי) אחד הדברים שמאפיינים פגאנים זה האמונה באלוהות... "המאפיינים הנפוצים ביותר של הדתות הפגניות הם: פוליתאיזם - האמונה באלים מרובים; אמונה בקיומה של אלוהות נשית; ראיית האלוהות כאימננטית ולא כטרנסצנדנטית; ראיית הטבע כמקור הרוחניות וכהתגלמות האלוהות; אמונה באחריות ובאוטונומיה של היחיד בקהילה; אמונה בקשרי גומלין רוחניים בין כל הדברים בטבע ומתן דגש על אחריות קהילתית וחברתית כפועל יוצא מכך; אורח החיים של הפגנים החדשים כולל אחריות סביבתית, מעורבות חברתית, אחריות אישית, שוויון מגדרי והתפתחות רוחנית." זה לקוח מ: http://www.haayal.co.il/story_1148 אשמח אם תשלח לי קישור למאמר על פנתאיזם מדעי, תמיד נחמד ללמוד דברים חדשים :)

L e s t a t

New member
שים לב

"ראיית האלוהות כאימננטית ולא כטרנסצנדנטית; ראיית הטבע כמקור הרוחניות וכהתגלמות האלוהות"

wicca sphere

New member
תודה לסטט ו..

ראיתי את מה שציטטת לאחר ששלחתי את ההודעה ושקלתי לרשום: "הוספה: במידה ואתה רואה את הטבע כמקור רוחני ולא כאלוהות איזה טקסים אתה מבצע לטבע, ואיך אם בכלל.." אבל הנחתי שברגע שהוא ישלח לינק למאמר על פנתיאזם מדעי זה יענה על השאלה.. :)

פנתיאיזם עונה על הרבה מה"דרישות"

שציינת: ראיית האלוהות כאימננטית, ראיית הטבע כמקור הרוחניות, אמונה באחריות ובאוטונומיה של היחיד בקהילה, באמנוה בקשרי גומלין רוחניים. אני מוסיף שני מאמרים, האחד בנושא פנתיאיזם מדעי, כפי שנתבקשתי והאחר סוקר את הקשר בין פגניזם ופנתיאיזם. תיהנו!

hadaraviram

New member
וואו! נפלא!

תודה רבה על הקישורים המופלאים והמועילים. השילוב ביניהם הוא הדבר הכי קרוב להשקפת העולם שלי שמצאתי עד כה.

romharel

New member
גם שלי

למרות שהאי אמונה באלים, והאמונה בסופיות המוות, כתנאי לפנתאיזם מנעה ממני רישום לאתר ......

suki da yo

New member
לסטט אני חושבת הנקודת המבט שלך צרה

אפילו יותר משלי, ואני פה כדי להכות על חטא:) לי אין פסל אח ויחיד. עזוב, גם מזבח אין לי מטעמי הורים, אבל גם אם היה לי בית משל עצמי, ומספיק כסף לשם שינוי, לא היה לי פסל אחד לרפואה. אני לא אוהבת את זה, לא מעריכה את זה וממש לא מוצאת את עצמי בזה. וזה הופך אותי לפחות פגאנית? אם כל כך הרבה יכול להיות פגאני- אמונה באלים מרובים או בשנים, או באחד, או רק בצד הנשי או בגבריות ונשיות כמעגל, כן חגים, לא חגים, כן כישוף, לא כישוף, למה נראה לך שמדובר במשהו שניתן לכמת?

L e s t a t

New member
לא, אני חולק עלייך

"לי אין פסל אח ויחיד. עזוב, גם מזבח אין לי מטעמי הורים, אבל גם אם היה לי בית משל עצמי, ומספיק כסף לשם שינוי, לא היה לי פסל אחד לרפואה. אני לא אוהבת את זה, לא מעריכה את זה וממש לא מוצאת את עצמי בזה. וזה הופך אותי לפחות פגאנית? " הבעיה עם אנשים, היא שהם לוקחים הכל מובן מאליו או מתייחסים לחלק מההודעה או שסתם לא מבינים מה שאני כותב. לא טענתי שאחזקת פסלים הופכת אדם לפגני, טענתי שחגיגת חגי האלים, קיום טקסים לכבודם ואמונה באלים הם הדברים שמגדירים אדם כאדם פגני. אדם שלא עונה על אף אחת מה"דרישות" הללו, פשוט צריך לחשוב פעמיים אם להחשיב עצמו כ"פגני" ולזכור שעל פי הפגנים הקדומים - הוא בכלל לא דומה למשהו שמתקרב להיראות פגני. "כן כישוף, לא כישוף" מתי טענתי שכישוף חייב להיות חלק בלתי נפרד מכל מאמין פגני?

suki da yo

New member
אוקיי, מקבלת

סליחה. באמת שקצת מיהרתי להסתכל על צד אחד של מה שאמרת, אבל למעשה ככה באמת הבנתי את זה.. ובנוגע לכישוף, זה לא נאמר כתגובה פרטנית אליך, אלא באופן כללי, שזה לא חייב להיות מה שמגדיר פגאניות... אבל אני מסכימה בדבר אחד- אם לא מאמינים בכלום, אז זה לא פגאניות. אבל אני חושבת שאמונה בכוח של הטבע (פנתאיזם? רובין, איך קראת לזה?) זה בהחלט אמונה, גם אם היא לא באלים, אלא בכוח כלשהו...

L e s t a t

New member
שנקראת פנתאיזם

בפעם האחרונה שבדקתי, אני לא בדיוק פנתאיסט. זה לא פוסל את היותי פגני.

למעלה