שאלה: האם בעקבות המצב הכלכלי

תוכי

New member
שאלה: האם בעקבות המצב הכלכלי

השתנו אצלכם דברים כמו: קניות במקומות יותר מוזלים, פחות יציאות.....

תוכי

New member
טוב...

אצלנו- התחלנו לקנות במקומות יותר מוזלים כמו לקנות בשוק ולא אצל ירקן יוצאים הרבה פחות - משתדלים לא לבזבז סתם... קניית מוצרי חלב יותר מוזלים כמו: כבר לא קונים את היופלה למיניו אלא מסתפקים בשמנת, אשל, גיל..... סתם מתוך סקרנות.....

יעלי2

New member
.......

אצלינו במאז ששמנו לב איך התפרענו בחודשים האחרונים כן. קונים קבוע בחצי חינם: מחירים נמוכים ואיכות טובה ומבחר ענק. לא משתמשים בויזה למעט מקרים מיוחדים. כל הוצאה נרשמת וכך א) יש שקיפות מלאה בין בני הזוג {אין יותר מקדונלדס כל יום}. ב) כואב הלב להוציא בלי הגבלה כשרואים כל יום באקסל כמה כבר הוצאת החודש. נ.ב. עשינו את זה אחרי שרשמנו בטבלת אקסל אחרת כמה אנחנו מכניסים, כמה הוצאות קבועות יש לנו (שכירות, ארנונה, לימודים, ביטוחים, עוזרת וכו, וכמה הוצאות משתנות יש לנו: מתנות, חשמל, מים, טלפון, סופר, בילויים, הוצאות לא מתוכננות, דלק וכו. אז הכל נעשה בעין מפוכחת ובראש טוב ויותר קל לשים ברקס.

gmgy

New member
.....

בעיקר לאכול בבית. עכשיו גם יש לי זמן אז אני מכינה לגיא ארוחות צהריים שהוא לוקח לעבודה, וכמעט תמיד אוכלים בערב בבית (חוץ מיום אחד בסופשבוע). אבל יש דברים שקשה לי לוותר עליהם כמו שתיה מתוקה (דיאט סנאפל וכאלה) אז אני אפילו לא מנסה. לעומת זאת, נורא כיף לעשות בבית דברים של מסעדה כמו למשל המבורגר שאני עושה על מחבת ברזל כבד ויוצא מעולה (גיא אומר שזה ההמבורגר הכי טוב שהוא אכל בחיים שלו
)

rona25

New member
השתנו הרבה דברים לצערי ../images/Emo10.gif

השנה המצב הכלכלי שלנו השתנה לרעה ... אנחנו אוכלים הרבה פחות בחוץ, יוצאים פחות קניות תמיד היינו עושים ב"חצי חינם" או ב"חביב" וקניות אצל ירקן (יש לי ליד העבודה ירקן זול זול עם סחורה מה זה טעימה וטרייה) פחות מבזבזים על בגדים ונעליים כמו פעם.... בעיקר משתדלים לחסוך כי עוד מעט יהיה תינוק ואז ההוצאות יתפחו.... חו"ל - אין סיכוי בשנים הקרובות שניסע (א. בגלל הילד/ה העתידים להגיע / ב. אין ממש כסף)

Ronnie*

New member
לא רק בגלל המצב...

בעיקר בגלל המשכנתא, שהיא דבר חדש בשבילנו ואנחנו עוד לא כל כך יודעים איך להתמודד איתה... אבל גם המצב מראה את אותותיו (לי הורידו את המשכורת, ולאורי לא העלו). אנחנו מאוד משתדלים לקנות רק בחצי חינם, למרות שהוא קצת רחוק לנו ובאופן כללי די צפוף ומרגיז, ואני משתדלת להביא לעבודה אוכל מהבית (אבל עדיין יוצא לי לקנות מדי פעם). אנחנו לא מוותרים על דברים חשובים - כן נסענו לירח דבש - אבל לא לארה"ב כמו שרצינו אלא לאירופה (למרות שרצינו מאוד ארה"ב, אחרי הטיול שבוטל ברגע האחרון בשנה שעברה). אנחנו כן יוצאים לבלות, אבל חוסכים איפה שאפשר...

יעלי2

New member
.....

אז המשכנתא לא נפלה עליכם כרעם ביום בהיר, פשוט ההוצאות בגללה גדלו נכון? דרך אגב, עד כמה משמעותיים הסכומים הצדדיים כמו ביטוחים נלווים? או שזה "כסף קטן".

Ronnie*

New member
כן, המשכנתא גדולה יותר

משכר הדירה... זה די משמעותי. הביטוחים הנלווים זה לא משהו רציני, אבל ההוצאות הנלוות של קניית דירה הן גדולות (אצלנו - מתווך, עו"ד, וכל המיסים למיניהם). אנחנו די סבלנו מעליית הדולר בדיוק כשלקחנו את המשכנתא, כי זה לא השאיר לנו מספיק כסף לשיפוצים. ותוסיפי לזה את הוצאות החתונה... חוץ מזה, בתקופה שגרנו בשכירות גם היו חסכונות שאפשר היה להשתמש בהם. עכשיו הכל הלך לקניית הדירה. אז אנחנו לא מסכנים, ורמת החיים שלנו בסדר גמור, אבל משכנתא זה דבר מרגיז

אתי@

New member
כנ"ל אנחנו - לא בגלל המצב

אלא בגלל החובות..........
לפני קניית הדירה גרנו בדירה שלא שילמנו עבורה שכ"ד ולכן ההוצאות היחידות היו הוצאות מחייה, בילויים ושופינג. היום משתדלים לחיות בנוח בלי להרגיש "מוגבלים", אבל מצמצמים הרבה דברים שבהם פעם לא היינו צריכים לצמצם.

בטח....

האמת היא שזה השתלב עם הלידה... ובכל מקרה- אין יציאות, אין בזבוזים- קונים רק אוכל. הדבר היחיד שבזבזנו לאחרונה זה - עמית- מצילה לתופים בשווי 1400 ש"ח ואני בתמורה- מכנס, מנוי לעיתון ובגדים לאופק. אין מה לעשות- כל עוד אני לא מביאה משכורת- זה מה יש... מה שמזכיר לי- החל מיום ראשון הבא אני מתחילה לטפל בבקרים בתינוקת מתוקה בשם אופל (בנוסף לאופק) וככה לפחות אני מכניסה עוד קצת כסף זמין הביתה.

נופר30

New member
מאז שאני לא עובדת משתדלת להוציא

פחות קונה במקומות זולים יותר קונה פחות בגדים ומשתדלת להוריד קצת הוצאות

limor 2

New member
מאוד !

לפני כחצי שנה היינו במינוס ענקי, ועכשיו, עם הריבית המטורפת - אנחנו ממש חיים בצמצום ! רק לא להכנס למינוס ! חושבים יותר מפעמיים מה לקנות וממש משתדלים לשמור על מסגרת.

fila

New member
יש תחומים מסוימים שבאמת השתנו

אם פעם הייתי קונה מייד כל מה שאני רואה , גם אם אני לא ממש צריכה , אז היום זה לא ככה! אני מודה שאני הולכת בגלל זה פחות למסעות "שופינג" כי אני לא תמיד עומדת בפיתוי. אני בשוק מעצמי , אני נזכרת שהייתי מסתובבת כאילו שאני איזה מליונרית וקונה בגדים תיקים ונעליים בלי הגבלה! האבסורד היה שהייתי נוסעת עם חברה לת"א למסעות שופינג של יומיים היינו לוקחות חדר במלון כדי שלמחרת יהיה לנו מספיק זמן לעוד קניות! היום אני יכולה רק לחלום על זה! השכר של שמעון נפגע מאוד בעקבות המצב במשק, גם אני כבר לא יכולה לעשות שעות נוספות ואני כבר לא אצל ההורים שלי שמממנים טלפון וחשמל.... למזלי אנחנו לא משלמים משכנתא או שכירות כי אבא שלי נתן לנו את הבית, אבל אני מניחה שיקח לנו עוד קצת זמן להתאפס עם ההוצאות ועם אורח החיים ה"חדש" אנחנו גם יוצאים פחות , אם פעם הייו יוצאים גם בשישי וגם בשבת אז עכשיו אנחנו יוצאים לעיתים רחוקות יותר(אבל זה גם בגלל המצב הבטחוני....)

למעלה