שאלה: האם יש לכם כינויים?

שאלה: האם יש לכם כינויים?

ואני לא מתכוונת ל"קוקי, מותק, פיצי" וכו´ אלא כינוי שהוא ממש כמו שם שלכם. ומדוע יש לכם את הכינוי? לדוגמא: בעלי אשף בהמצאת מילים חדשות... ושמות מוזרים. לאחיו קובי- כולם קוראים מוח (כי כשהוא היה קטן היה לו ראש גדול מאוד...) לאחיו אלון- כולם קוראים שגי (SHAGI) ואני כבר לא זוכרת למה... לעמית קוראים צביון (במלעיל) או פסח (במסגרת קריאת שמות מעצבנים בין האחים). לי עמית קורא פושקין- גם כי אני כותבת המון שירים וסיפורים, וגם כי זה נשמע לו שם חמוד ורך כזה שבא למעוך... (לא- אני לא רוסיה...) ולאופק בתינו הוא קורא מונגה (MONGA) על שם הסנאי המעופף של טיפטיפ מהקטקטים (ואל תשאלו אותי מה הקשר). לכלב מקס הוא קורא פושן (PUSHAN), ולכלבה שנטי עדיין אין כינוי... אז מה איתכם????

danonit

New member
נו מה, בטח!

חברה הכי טובה שלי קוראת לי דנונה ודנונית (אולי בגלל שאני דנה ואוהבת יוגורטים...) עדי בעלי הוא עדיש (עדי+אות ראשונה של השם משפחה) ומלא קוראים לו ככה וגם אני. לחתולים שלנו יש אינספור כינויים: בין הכינויים של אוישי החתול:קוקורוז KUKURUZ (באדיבות אבא של עדי),צינצן (באדיבות עדי), שחור (כי ככה הוא), אוישיל וקיקומן (ככה אני קוראת לו). איזבל (ISABEL) החתולה נקראת בל, בלי, איזבל (כמו זאת מהתנך) יש עוד כינויים שעדי ואני משתמשים בהם אבל זה כבר קצת אישי...

רחלילי

New member
ברור!

לחתולים במיוחד יש כינויים וגם לכלבה: לחתול גזר קוראים: גזרין (במלרע כמו ג´וזפין), גזרור, גזגולו, גזריני וכאלה. לחתולה בילבי קוראים: בילבילילי, לולי, לילי, טרילילילי, טרה-להלה לה, גולגולית, גלגלולה, ו-סימבה, כי היא מזכירה לי מאד את סימבה ממלך האריות. לכלבה קושקש (שנמצאת לצערי אצל הוריי) קוראים גולגול,קושקושית, קושקושיתה, וזהו. לא מאד יצירתי, אני יודעת. גם לנו יש שמות ביננו אבל הם כזה קצת אישיים. ולי יש שם שקראו לי כל סובבי מאז שהתחלתי לנסות ולדבר ואני נורא מתביישת בו. לא יודעת למה, כולם חושבים שזה מאד חמוד ואני לא. ככה יוצא שאנשים שלא ראו אותי ממש המון כמו דוד רחוק או שכנים שהיו להורים שלי באותה תקופה רואים אותי ועדיין באופן טבעי קוראים לי בכינוי הזה אבל האחרים לא. פדיחה.

אנחנו...

עיריתי וגיאצ´ו. מהשם הנ"ל שלו נגזרים עוד שמות מצחיקים, שלא כאן המקום לפרטם... בתיכון היה לי שם חיבה שמבוסס על שם משפחתי, אבל הוא עבר מן העולם. אני מאוד שמחתי אז מזה כי חשבתי שאם יש לי שם חיבה זה אומר שמחבבים אותי...

יעלי2

New member
רחלילי

זה כמו שלחברים שלנו יש בן שקורים לו אלעד וקראנו לו בילדותו דדי (בקמץ) וגם כשהוא גדל המשכנו לקרוא לו כך. הוא לא התלהב. כנ"ל לגבי עדי שהפך בקטנותו לדידי ומאוחר יותר שינה את שמו לחלוטין, ועדין משגעים אותו מכרים מהעבר עם השמות שהזכרתי. לי "סתם" יש ווריאציות מגוונות על השם (כ 7). לא משהו משמעותי.

רחלילי

New member
כאילו יש בזה משהו מוזר

שמישהו נתקע על שם שקראו לי בגיל 2-5 והמישהו הזה רואה אותי היום וקורא לי באותו שם מה הרעיון, כאילו, שהיינו יחד בפלמ"ח???? כאילו, מה הקטע. אם היה אכפת לך כל כך ממני או מהמשפחה שלי היינו רואים אותך יותר ואז היית יודע שגדלתי.

צילולה

New member
הרשימה כל כךך ארוכה שזה בלתי

אפשרי לכתוב הכל אבל אני אנסה: יש שמות שהם יוניסקס: עוגי, ללב (עוות של כלב..) השמות שאני קיבלתי- טי, עוג, צ´ון, אוזה, השמות של הכלבה באפי - צ´ילולה, צ´וני, באפ, באפיה, ולגבי השמות שלו- אני כל פעם ממציאה מחדש...

שמופית

New member
גם אצלנו אלופים בשמות ../images/Emo45.gif

כשאחותי היתה קטנה היא היתה קוראת לי ייה (YEYE). אין לי מושג איך היא הגיעה לזה... היום היא קוראת לי בוגי (BOGI) או בוגונביליה
אני קוראת לה פטריק, כששם החיבה ה"רישמי" היה פטוניה. לחברה שלי גלית אני קוראת ג´ו. הכלבה מקסי מקבלת הרבה שמות כמו מקסולה ומקסי-שמקסי החתול שימי עונה לכל שם... אפילו "אחמד" אם זה בטון הנכון
לאחי אני קוראת "אונז´ו" (זה הגיע מרן...) וכמובן תמיר, שבהתחלה היה תמיל ותמיש והיום בין היתר הוא שוגי, שמופסי-פו, נוש ועוד (כיד הדמיון הטובה) והוא קורא לי "שלי" (במלרע, כלומר MINE), שמופית, פופית ועוד.

מאי26

New member
לי יש שמות לכולם... חוץ מאשר

לארז. לא הצלחתי למצוא לו שם הולם והוא מאוד נעלב מזה. הוא אגב קורא לי בכל מיני שמות, מוזרים ביותר. אחד מהם הוא עיוות של שם משפחתי (הארוך) כשהוא מתעקש שפשוט אני לא יודעת איך מבטאים את שם משפחתי ואיך שהוא אומר זה זו כמובן הדרך הנכונה... (זה ברור לו שזה לא נכון, הוא פשוט נהנה לעצבן אותי ככה), ויש עוד שם שאותו לא אחשוף מחמת הפדיחה. ואני מוצאת לכל מיני אנשים סביבי שמות מפגרים כמו: חברה בשם שרית הפכה ל"סרסרית" (כמובן שהיא לא אוהבת את השם עם כל הקונוטציות סביבו) נילי הפכה ל"נילקי" (על משקל מילקי) ושאר שטויות. אבל הכי אני אוהבת להמציא שמות לחתולים של אמא שלי. יש אצלה חתול לבן יפהפה, שקיבל בשל צבעו את השם פנג, אז אני קוראת לו בשמות פנגולון, פיגולון, פינגולון, פינגי, ועוד כל מיני שמות שטותיים שנשכחו ממני כרגע (הם יוצאים לי בפרץ יצירתיות כשאני משחקת איתו).

Ronnie*

New member
החתול שלנו, ארתור

זוכה להכי הרבה שמות... השם העיקרי שלו הוא ארתול (שילוב של ארתור + חתול), וחוץ מזה הוא מכונה גם חתול, חתולה, מישקין ועוד הרבה... לי קראו בתקופת הצבא דבי כי היה לי שרוך הדרכה בצבעי דבורה... האחיין שלנו עידו מכונה תותי והאחיינית שלנו ליהיא מכונה לולי... סתם ככה, כי הם חמודים
ויש עוד שמות שלי ושל אורי, אבל אני מתפדחת לגלות

rona25

New member
אין לנו ממש שמות או כינויים ../images/Emo10.gif

אין לי מושג למה זה ככה ושנינו משתמשים בעיקר ב"ממי" (כמה מקורי)... לי יש כמה שמות לקרובים אלי - לחברתי סמדר אני קוראת - סמדרית, לחברתי אפרת אני קוראת EF ולאחותי רונית קוראת רון-רון וזהו......אין הרבה שמות!!! אה ונזכרתי לכלבה שלנו אנחנו קוראים בחיבה "היצור"!!!!!! (תוציאי את היצור - לא תוציא אתה את היצור / היצור ישן וכדומה)

למעלה