שאלה-האם יש לנו DNA חיזרי?

HeavenDusk

New member
שאלה-האם יש לנו DNA חיזרי?

ההסבר לשוני בתווי הפנים והגוף בין אנשים הפרושים בקצוות תבל תמיד היה 'אקלים', אך אני לא יכול שלהתעלם מהמחשבה שאולי בדמינו זורם דם חייזרי וב-DNA שלנו ישנם חלקים 'זרים'. אשמח לעיון בשאלה.

Majestic12

New member
ה- DNA האנושי

מכיל רצפים גדולים מאד, הקרויים "זבל". הכינוי ניתן להם, מאחר והחוקרים לא יודעים עדיין מה מטרתם. אלו רצפים לא פעילים בגנום האנושי. חלק טענו שמדובר ברצפים שנשארו שם במהלך האבולוציה האנושית, אך אין תשובה ברורה. מכאן והלאה - הרבה ספקולציות, כולל הרעיון של התערבות חוצנית שאירעה בשלב כזה או אחר באבולוציה האנושית. אני עצמי (כביולוג) לא יכול לפסול השערה זו, אך היא כרגע רק השערה מעניינת..

Gilliana

New member
השאלה היא...

מה אתה מגדיר DNA חייזרי. האם היתה התערבות גנטית באיזשהו שלב משלבי האבולוציה? האם ישנה איזושהיא התערבות גנטית במאה או חמישים השנים האחרונות? אם אנחנו מדברים על התערבות שארעה בשלבי ההתפתחות של האדם הניאדרטלי, אזי לא הייתי קוראת לזה ממש דנא חייזרי - כי או אז, כולנו חייזרים מכיוון ששלא התערבות זו, הגזע האנושי המוכר לנו כיום כלל לא היה נוצר ועל כן - אי אפשר לקרוא לדנא זה "דנא זר". מאידך - אם אנחנו מדברים על התערבות שהחלה רק ב-50,100 או 200 השנים האחרונות ותוצריה (ע"ע ילדי אינדיגו וילדי קריסטל) - אזי אפשר כן להגדיר זאת כדנא חייזרי. כך או כך - האפשרות שרירה וקיימת ואפילו מאד סבירה, לפחות בעיני. במיוחד בהתחשב בכך שעד היום לא נמצאה החוליה החסרה.

Majestic12

New member
לגבי לוסי

לוסי מוגדרת כאוסטרלופיתקוס דמוי אדם. אבל היא לא הוגדרה כחוליה החסרה, אם לזה התכוונת. אוסטרלופיתקוס הוא מין שהתקיים לפני כ- 4.5 מליון שנים, אמנם בטווח של אותה חוליה חסרה, אך אין הוא החוליה החסרה עצמה. החוליה החסרה חייבת להיות קיימת, אך היא לא נמצאה עד עכשיו.

aok

New member
אפרופו אינדיגו וקריסטל

יש ממש בדבר הזה? הפעם הראשונה שנתקחתי במונחים הללו הייתה בכתבתכם מלפני שלושה שבועות כמדומני. אפשר לקבל קצת הסבר, בעיקר בנוגע לאותנטיות של הנושא?

Gilliana

New member
הכי טוב יהיה...

... אם תקרא את הכתבה שהתפרסמה בנושא ב-NRG לפני חודשים ספורים. אמנם ישנה נטיה כללית שלא לשייך את התופעה לנושא החוצנים, אולם אני באופן אישי משתייכת לאסכולה המצומצמת (רוב המכירים בתופעה מתייחסים אליה כאל "תופעה רוחנית") המתייחסת לנושא מההיבט הגנטי.

HeavenDusk

New member
לפי מיטב המדענים...../images/Emo13.gif

ראיתי תוכנית מאלפת על הנדסה גנטית ב-DISCOVERY CHANNEL, ישבתי במשך שעה ורבע המום ופעור פה. מדענים גילו שמקטעים שלמים ב-DNA זהים ברמת ה-SECTOR (האיזור) לאותם המקטעים אצל כ-ל בעלי החיים. לדוגמא -נניח שה-SECTOR הראשון של ה-DNA מורכב מ-40 מקטעים, רצף המקטעים חייב להיות זהה בין הזבוב לקוף לבן האדם ואצל כולם הרצף אחראי נניח על בניית העין, צורתה, הפיגמנטציה וכיו"ב. נשאלה שם השאלה מה יקרה אם יקחו את אותם 40 המקטעים הזהים של הזבוב ויטמיעו אותם במקום המקטעים של האיגואנה. התשובה לשאלה זו (אשר נחקרה בניסוי במשך 3 שנים) היתה - שלא היה שום שוני, האיגואנה לא פיתחה איברים של זבוב. כלומר - אמנם רצף המקטעים שהוטמע הוא של זבוב, אבל מפאת המיקום שלו בתוך הרצף, 'משהו' ידע להגיד ל-DNA לפתח איברים של איגואנה. כלומר - מעל רצף המקטעים גם פועלת שכבת 'חוקיות' המתאימה עצמה לכל זן וזן והיא מקודדת איפה שהוא כגילוי זה מביא לידי ביטוי תחכום עמוק נוסף שלא היה ידוע לנו עד ה. <בסופו של דבר עוד יגלו שרצף ה-DNA דומה למצב בו מקודדים החוקים לייצירת הזן ב-HEADER וב-FOOTER -בסוף ובהתחלה של הרצף ורק ששניהם מחוברים זה לזה על ידי הרצף הקוד מופעל, בדומה לפרוטוקול TCP שבו אנו משתמשים באינטרנט להעברת תקשורת, שגם הוא הומצא בשלהי שנות ה-60 יש מאין>

יש הסבר מאוד פשוט

לכל היצורים החיים יש אב קדמון, לכן הדמיון בDNA. אב קדמון זה יכול להיות אלוהים, יצור חד תאי, וכו.

HeavenDusk

New member
לא מדובר ב-'דמיון'

מדובר בתבנית בעלת דפוס מתמטי ברור. השאלה היא איפה ה-RULE BASE... ישנה שכבה נוספת שעדיין לא גילינו שהיא לוודאי מוצפנת ומקודדת בתוך הרצף. לגבי אב קדמון לכל בעלי החיים - מכיר את התיאוריה לא על בוריה אבל לא נראה לי הגיוני שלאחר התפצלות לכ-60 מליון זנים שהתפצלו מעשרות מליוני זנים וכן הלאה החיים על כדור הארץ, עדיין בכולם ישמר הקוד המתמטי. צריך לחקור לעומק בשביל להבין את מטרת החוקיות, ואני מניח שתוך כמה שנים תתבהר לנו התשובה של 'מוצא המינים'.

Majestic12

New member
וזו עוד הוכחה לקיום האבולוציה

ולהתפתחות החיים עלי אדמות. כמובן שזו דוגמא קטנה הקשורה באבולוציה מולקולארית, אך היא ניתנת לבדיקה גם בהשוואה בין התוצרים של ה- DND - כלומר החלבונים (לבסוף). גם כאן ניתן לבנות עצים אבולוציוניים בהתאם להתפתחות ולשינויים בין החלבונים של יצורים חיים. כל המידע הנ"ל רק מאשש את תורת האבולוציה.

HeavenDusk

New member
השאלה היא כזו

האם האבולוציה כפופה לחוקיות ראנדומאלית או שמא לחוקיות מתמטית? אם היא כפופה לחוקיות ראנדומאלית הרי שהרצף המשותף לכולם בעייתי משהו, אם היא כפופה לחוקיות מתמטאית הרי שיש כאן תכנון קפדני ספרטאני-משהו. אם אני רואה בכך חוקיות מתמטאית יחד עם הנתון שחסרה לנו חוליה באבולוציה, נדמה כי אכן היתה התערבות של כח תבוני בתכנון. בדיוק כפי שאנו מהנדסים את הירקות שלנו או את הרכבים שלנו על מנת שיתאימו לצרכים מסויימים. גם אם נאמר שכל בעלי החיים הם סתגלניים לסביבה, והאדם השיל את רוב שיערות גופו בגלל שהוא עצמו התפתח והתקדם, הרי שהוא לא עשה זאת מרצונו החופשי ובטח שלא מתוך איזו תהיה פילוסופית , "אההמממ, אני כבר לא נזקק לשיערות גופי, אולי אשיל אותם?". בודאי ישנו 'מנגון-על' שחייב להניע את התהליכים הללו שאנו קוראים להם טבע, משהו סינרגי שכל התהליכים מופקים ממנו, אל לי להשתמש במילה אלוהים שמא יקפצו עלי כל האתאיסטים, לא משנה לי אם זוהי ישות תבונית או רוח או כל אידאה אחרת שנרצה לנקוב בשמה, הרעיון הוא שתהליך מוזז על ידי טריגר או שבמכוון, הטריגר\תהליך נבנה על ידי מתכנן, בכך אין כל ספק. אני לא רוצה להכנס לוכחנות אמונית מכיון שאני עצמי לוקה בספק רב בנישה הזו, אך אני בהחלט מוצא מקום לקשור את תכנון ה-DNA, ההתנהגות הדפוסית שלו והמכנה המשותף שלו לתבונה כל שהיא, באשר היא.

Majestic12

New member
לגבי השאלה בנוגע לאבולוציה

בגדול ניתן לומר, שהאבולוציה מונעת ע"י שינויים סביבתיים, אשר מפעילים מנגנונים של תהליכי ברירה. כך שבדרך כלל תמיד שורדים אלו המתאימים עצמם מהר יותר לסביבבתם. וכמו שאמרת - האתאיסטים (ואני בתוכם) יקראו למנגנון העל הזה "טבע ויקום" (למרות שאיני שולל באופן אישי התערבות חוצנית), ואילו הדתים הקלאסיים יראו בזאת התערבות אלוהית. ברמה המולקולארית, המנגנונים עצמם מונעים ע"י מוטציות, ואלו גורמים לשינויים גנטיים. מוטציות בבסיסן הן אקראיות, אך עשויות להיגרם גם במכוון - כגון בעקבות חשיפה לחומרים שונים, קרינה, או אפילו התערבות חוצנית (ועכשיו יהיו כמה ביולוגים שירצו לחנוק אותי). אין כל קשר בין התערבות תבונית (שהייתה או לא הייתה), לבין עצם קיומה של החוליה החסרה (שעדיין לא נמצאה). החוקרים בטוחים שהיא חייבת להיות, אך אי מציאתה לא מצביע שהייתה התערבות חיצונית, למרות שלא ניתן לשלול את הרעיון. בטבע ניתן למצוא סדר בתוך הכאוס. ל"סדר" זה אנו קוראים "חוקי הטבע". כך ניבאו את מציאתם של חלקיקים תת-אטומיים (כגון חלקיק האומגה מינוס בשנות השישים), וכך ניבאו את עובדת קיום החוליה החסרה. בטבע בגדול, הכל נבנה בהדרגה (למרות שגם באבולוציה ישנן קפיצות קדימה או נסיגות). במאקרו ישנם חוקים ברורים (פיסיקה קלאסית - ניוטונית), ההולכים והופכים אקראיים במיקרו (פיסיקה קוואנטיות וכ"ד). העובדה שלא פיענחנו חוקים אלו במלואם ולא הצלחנו עדיין לבנות את התיאוריה המאוחדת, לא מצריכה קיומו של בורא עליון. ולסיכום - פילוסופיה היא עניין נחמד על הנייר, אבל לטבע חוקים משלו, והוא לא הגיע עם ספרון הדרכה. עלינו לחשוף זאת לבד.

Majestic12

New member
איינשטיין גם אמר

ש"אלוהים לא משחק בקובייה"... אבל איינשטיין גם בגד באישתו, הזניח את ילדיו, זייף בנגינה בכינור ולא עמד בקצב, וטעה בהרבה דברים - גם בפיסיקה. איינשטיין היה אדם ולא אל, ובתור שכזה, הוא אמר מה שנראה לו. ומי אמר שהאימרות שלו הן עובדות מוכחות בפיסיקה?

יבגנייי

New member
אם זה יהיה יותר נח לך,

תקרא את הכותרת "יבגניי אמר". הציטוט הנ"ל הוא משפט חכם בפני עצמו בלי קשר כאיזה אדם אתה בוחר לזכור את איינשטיין. אני משוכנע שגם אצל התרבויות החוצניות המתקדמות ביותר - המדע הולך עם הדת יד ביד.

Majestic12

New member
אצל תרבויות חוצניות?

לא צריך ללכת לחוצנים כדי להבין שהמדע מתנגש עם הדת בהרבה מקומות. לא הייתי מפריז ואומר שדת ומדע הולכים יד ביד. אמונה ודת יכולים להתאים עצמם למדע, אבל לא להיפך (וגם לא נראה לי שזה יקרה אי פעם). כאן בדיוק נקודת ההתנגשות. דת לעולם לא יכולה להיות מדע, מעצם טבעה. לא ניתן לשנות אמונות בגלל תגליות חדשות. זו הסיבה שמנסים תמיד "להתאים" את הדת למדע ע"י חיפוש התאמות בפירוש ובניתוח הדת. אם המדע היה מתאים עצמו לדת, הרי שעד עכשיו הייה עלינו לחשוב שהארץ סובבת סביב לשמש, העולם נברא לפני 5000 שנים וכ"ו וכ"ו.

Majestic12

New member
כמובן שטעיתי...ומתקן

אם המדע היה מתאים עצמו לדת, הרי שעד עכשיו היה עלינו לחשוב שהשמש סובבת סביב לארץ, והארץ נמצאת במרכז היקום כולו. וכמובן עולה השאלה - לפי איזה דת בדיוק החוצנים והמדע יצעדו יד ביד ???

hamamin

New member
אבולוציה נחמדה

היא השילוב בין הפילוסופיה הנחמדה והאבולוציה הסיסטמטית. ברור גם לך שככול שיותר חוקי הטבע ניגלים לעיננו-ממוזריותם של חלקיקי המיקרו ועד הודם המרהיב של צבירי הגלקסיות וגם השאריות הבילתי מובנות בתיחכומם של תרבויות קדומות.אתה ניצב מתפעל מול התבונה שהיא גדולה מהחיים גדולה מההגיון גדולה מהמציאות המוכרחת . ההיתפעלות האנושית הזו היתה והיא הסיבה לאין ספור הסברים ופרשנויות שהעמידו לבסוף פילוסופיות ודתות הבעיה בדתות שהן קופאות בתוך התרבויות ומונעות היתפתחות הלאה. האבולוציות ה"טבעיות" וגם האבולוציות של התרבות האנושית[שיכולה בגלל התבונה היתרה לחסל את עצמה] מתאימות את עצמם ומישתכללות מיתוך עצמם. התבונה המובחנת בתוך ומעל התהליכים- הטיבעיים והאנושיים[המדע והאמנות]ככל שתובן יותר-תיאחד כתהליך הכרחי לתבונה מאוחדת. תבונה מאוחדת זו תיקרא אולי התבונה האלוהית. השילוב של יופי חוכמה אמת. ואם המין האנושי ישרוד- גם צדק אשרי המאמין. מקובל ?

למעלה