שאלה: האם יתכן ש...

שאלה: האם יתכן ש... ../images/Emo8.gif../images/Emo124.gif

מערכת ההפעלה החדשה, שכרגע עדיין בשלבי בטא/RC1 שלה, הולכת לגרום להמוווון תוכנות נלוות להיות מובטלות?! (במקרה, יצא לי לעיין בספר של בטא2, שיש עוד להוריד חינם, ותשמעו, נראה לי שכך יהיה המצב, אם אכן המערכת תהיה חזקה ויציבה)

מס' דוגמיות לתוכנות נלוות...

שישארו מובטלות, על-פי הספר לפחות: תוכנות צריבה כדוגמת נרו וכו'. תוכנות אנטי רוגלות וכו' מכל הסוגים. תוכנות ניהול המחשב והתפקוד למיניהן... תוכנות גיבוי המערכת ועוד...

Ambious

New member
את חלקן פשוט קשה מאד להפעיל

בגלל שהן נכנסות לכל מיני עומקים של המערכת שיכולים לערער את היציבות שלה, וויסטה שומרת על עצמה הרבה יותר טוב ממה ש- XP היה שומר על עצמו. אני מאמין שזה רק עניין של לעמוד בדרישות של מיקרוסופט - זה הכל כדי למנוע מצבים שבהם מתכנתים נכנסים לאיזה רמה של הקרנל שבא להם ועושים מה שבא להם במערכת שלך - בויסטה הלכו על הגישה של "יציבות המערכת לפני הכל".

נסיון העבר מראה ש...

יצרני האנטי-וירוסים יכולים להמשיך לישון טוב בלילה - השחרור של SP2 היה אמור להפוך את XP לבטוחה כמו ויסטה שהשחרור שלה התעכב כבר אז. למותר לציין שעדכוני האבטחה המשיכו לזרום כרגיל פלוס עדכון חודשי להסרת ה malwares החודשיים. אני חושב שדי בטוח להניח שגם אם מיקרוסופט יספקו פתרונות כלשהם במסגרת ויסטה, עדיין יישאר מקום למתחרים, וע"ע תוכנת האיחוי של חלונות XP בהשוואה לגרסאות קודמות.

Ambious

New member
ברור, הם פשוט יצטרכו להתאים את עצמם

לגרסה החדשה ולעמות בדרישות האבטחה שלה.

קח בחשבון רק ש...

ה-VISTA זה בכלל עולם אחר של מערכת-הפעלה
(זאת נוכחתי במיוחד לראות, בעקבות ה"ספרון")

תוכנה בטוחה זה לא עניין של

"עשינו את זה מחדש" או "עשינו את זה אחרת", אלא עניין של תכנון מאוד מחושב מהיסודות של מערכת ההפעלה ועד אחרונת השגרות באפליקציות שרצות עליה, כמו דפדפן ומעבד תמלילים. מנסיון העבר אני נוטה להאמין שלמיקרוסופט חסרה התרבות הארגונית כדי להרים מערכת הפעלה חדשה, דפדפן חדש, וחבילת אופיס חדשה שיהיו מאובטחים באופן סביר. אני חושב שהפיתוח של מערכת גיבוי ושחזור למדיה חיצונית (כמו DVD ו CD) מספיק ידידותית למשתמש כדי לשכנע את המשתמש הממוצע לגבות את המערכת שלו באופן סדיר ולשחזר אותה למצב תקין בקלילות בעקבות גילוי וירוס הוא הכיוון הקל והנכון עבורם.

למעלה