שאלה: האם כתובת IP שלי קבועה

שאלה: האם כתובת IP שלי קבועה

או משתנה בכל כניסה לרשת ? אם היא משתנה אז איך היא נקבעת ומתי היא נשלחת אלי ?

ForumMan

New member
תשובה : שלח קצת ...

... יותר פרטים על החיבור שלך ושם הספק. לפי זה תוכל לקבל תשובה של ממש לשאלתך.

לא התכוונתי אלי אישית אלא בכללי

ברשת האינטרנט. האם ה-IP של משתמש כל שהוא קבוע או נשלח לו כל כניסה . אם נשלח איך זה מתבצע ?? הרי הספק אינטרנט צריך לדעת מי אני ובלי IP הוא לא יודע .

Daddy DJ

New member
בדרך כלל זה קבוע

אבל אם אתה רוצה אתה יכול לבקש שיעשו לך קבוע.. הם בטח ירצו עוד כסף.. אבל אצלי לפעמים שאני מתחבר ומתנתק זה נשאר אותה כתובת.. רוב הפעמים זה ככה

קוברה@

New member
הנה תשובה מוסמכת

בכל פעם שאתה מתנתק ומתחבר מחדש ולא משנה עם איזה ספר ולא משנה אם יש לך ADSL,ISDN או מודם רגיל המערכת של הספר שלך מקצה לך כתובת IP מתוך תווח של כתובות...זה יותר משוכלל אפילו...שהרי לכל פופ נקודת גישה יש תווחים משלו ואם תתחבר למספר טלפון אחר(במודם למשל) תקבל תווח אחר של בתובות שבבסיסן הן אותו הדבר אבל השתי ה אורטטים האחרונים שונים בדרך כלל!!! וכן אפשר לבקש כתובת IP קבועה אבל ספק אם תוכל לעשות כן בתור לקוח מודם רגיל או בתור לקוח לא עיסקי...אלא אם כן אתה מוכן לשלם המון המון כסף! זה הכל אני מקווה שזה ענה על השאלה

ForumMan

New member
COBRA צודק

אין אפשרות לקבל את אותו מספר IP, לפחות בחינם. יתכן וה- IP של מישהו נשאר אותו אחד לאחר ניתוק וחיבור מחדש, פשוט הוא התנתק ( ניתוק מהקו בגלל בעיות בשידור ) וניסה להתחבר מיד אח"כ שוב ( בלי להשתהות ). דבר כזה מאפשר לקבל את אותו IP מכיוון שיתכן ועדיין לא נכנס מחשב חדש שביקש כתובת חדשה והכתובת הזו עדיין פנויה. ספקים מסוימים אכן דואגים ל- IP קבוע ( בדרך כלל למי שגר בישובים מרוחקים מאוד ויש שם שרת קטן שמחלק IP ל- 2.5 לקוחות שישנם ). תעשה סקר ותבדוק כעיקרון מי נותן את זה וכמה זה עולה ככה סתם. כולנו פה נישמח לקבל ממך תשובה.

Daddy DJ

New member
נשאר לי קבוע גם

שאני מחליף שרת!!! יש לי שני שרתי ם של אותו ספק שאני מתחבר אליהם ובשנייהם אני יכול לקבל כתובת של 192.114.208 או 192.168.209 וזה לא משנה לאיזה מהם... זה לפעמים ככה ולפעמים ככה אבל אני יכול להתחבר לשרת אחד ולקבל נגיד 192.114.209.1 ולהתנתק ולהתחבר לשרת אחר ולקבל אותה כתובת

antidot

New member
ככה עובד DHCP

מי שמקצה לך את הIP זה שרת DHCP. אותו שרת DHCP נותן לך "רישיון" לתקופה מסויימת ומבטיח לך שהכתובת תשאר שלך במשך אותה תקופה. במשך אותו פרק זמן עד שהרישיון שלך לא פג תוקף אתה יכול להתנתק, להתחבר ולקבל חזרה אותה כתובת IP. הרבה ספקים מקצרים מאוד את התקופות האלה או שברגע שהמשתמש מתנתק "שוללים" את הרישיון ומרשים לאחרים להשתמש באותה כתובת IP. כנראה שהספק שלך לא מאלה ואכן נותן לך "רישיון" לתקופה מסויימת. Antid0t

ForumMan

New member
אל תעלב אחי אבל...

לא נראה לי שאתה צודק. יתכן שהתבלבלת, טעית בבדיקה, רשום על שמך IP קבוע ( איכשהוא ). בכל אופן, הנושא הזה נבדק ביסודיות, בתקווה שתהיה לי תשובה מהר מאוד. בכל הבדיקות שערכנו עד עכשיו לא שמענו על אפשרות כזו ממש. DHCP נותן לך IP מתוך טווח שקיים לו ( ואך ורק לו, לספק הספציפי הזה ). לכן לא יתכן בכלל שתקבל את אותו ה- IP, ועוד משני ספקים שונים. משהו פה לא יתכן וחבל.

Daddy DJ

New member
תקרא טוב!!

אמרתי שזה אותו ספק אב לשרתים אחרים שלו שנמצאים באיזורים אחרים בארץ אחד ביבנה ואחד בבאר שבע אבל זה אותו ספק!! אותו שם משתמש וסיסמא

antidot

New member
מה שרק מחזק את הטענה שלי

יש כמה שיטות להגדיר שרתי DHCP ולמרות שהכי נפוצה זה אכן הקצאה של טווח כתובות קבוע לכל שרת DHCP, יש אפשרות לפני זה לבצע בדיקה אם הIP הקודם תקף (אפילו אם הוקצה ע"י שרת DHCP אחר) ובמידה וכן לאשר אותו. למה לעשות את זה ? כדי לחסוך בכתובות IP. Antid0t

קוברה@

New member
לדעתי

IP קבוע זה לא משהו טוב!!! אפילו אם אתה מריץ שרת FTP או WEB במחשב שלך! כי הרי יש כל מיני שירותי ניתוב בחינם עם CLIENT קטן שמותקן במחשב שמעדכן את הIP שלך כל פעם שאתה מתחבר...אז למה לך מלחתחילה IP קבוע?רק צרות זה יביא וכל מיני אנשים שינסו לפרוץ למחשב שלך!

antidot

New member
צרות ?

התגוננות כזאת לא תועיל... הרי אם אני רשום בDNS ויש לי עידכון דינמי של הכתובת בתוך הDNS הרי תמיד ניתן לדעת את הכתובת שלי ע"י PING לFQDN. לי אישית יש IP קבוע ותאמין לי אף אחד עדיין לא פרץ אץ המחשב (ולא בגלל שלא ניסו). ברגע שאתה שם את המחשב על הרשת אתה צריך לדאוג לכל ההגנות האפשריות, אם זה סגירת פורטים, הורדת סרוויסים מיותרים וסגירת חורי אבטחה של המערכת הפעלה. שינוי IP לא יעצור פורץ מקצועי. ומי ששינוי IP יכול לעצור אותו גם ככה לא יוכל לפרוץ מחשב שמוגן בצורה סבירה. Antid0t

ForumMan

New member
צדק צדק תרדוף

צודק COBRA וצודק גם ANTID0T. איך יתכן ? אז ככה, כאשר יש לך IP קבוע, הרבה אנשים הקוראים לעצמם ( ולשווא ) HACKERים ינסו לפרוץ יותר מלכל אחד אחר. אתם יודעים, מפתה לעשות את זה למישהו שמבין בזה ( לפרוץ לתחנת משטרה, למשל היה מאוד מפתה אותם ). לעומת זאת, המשתמש הרגיל שה- IP שלו לא קבוע נידון לנסיונות פריצה מאוד חובבניים ( אין אתגר ). עד כאן צדק COBRA, ומכאן צודק ANTID0T. אם אנחנו נפחד מכל המרעין בישין הללו, לא נמצא את עצמנו מאמינים ביכולותינו כאנשי מחשבים ו/או כחובבי מחשבים ( מקצועיים או לא ). אולם אם נמשיך לחיות כהרגלינו, להקים את אתרינו ולשמור על דגלינו ( נסחפתי, הכוונה היא למחשבינו ), ברור שנתמודד ( וברוב המקרים בהצלחה ) ונקבל סיפוק עצמי על כך. אם כן, אפשר לקרוא פה בזאת לכל אוהבי התחום הנ"ל להמשיך ולדסקס מעל דפי ה"אתר" בכל הנושאים הקשורים לאינטרנט, לפס הרחב ולאבטחתם הרמטית. האיש, הפורום וכן, כן, אני יודע שנסחפתי מעט. ביי.

למעלה