שאלה. האם מוסלמים חוגגים את החגים שלהם

גניפר14

New member
שאלה. האם מוסלמים חוגגים את החגים שלהם

באותה צורה בכל העולם?
יעני אותו אוכל, אותם מנהגים. או שיש שינוי .
למשל מוסלמי בסעודיה ומוסלמי כאן. אותם חגים אותו אוכל וכו.

למשל אצל היהודים החמין יש לו מספר וואריאציות. חמין עם ביצים אצל הספרדים וחמין עם גריסים אצל האשכנזים.
ארוחת שישי שבת שונה בין העדות שלנו.
איך אצלכם?
והאם האוכל הערבי הוא למעשה ערבי או גםבדואי או שונה מהבדואים?

w328

New member
חגים ומאכלים

אני מוסלמי ולראשונה אני חושב על זה, ולמעשה השאלה לפני המאכלים איך מוסלמים חוגגים מלבד תפילה בבוקר וקנית בגדים חדשים שבוע לפני

קודם כל אהלן וסהלן

לכל אזור יש מנהגים ואפילו האוכל שונה , אצלנו נהוג לבקר אחד את השני ואוכל בעיקר הרבה אוכל

למיטב ידיעתי, יד למוסלמים גם מנהג

לבקר בחגים את קברי יקירהם שנפטרו.
בילדותי סיפר לי את זה מורה לערבית שלימד אותנו בבית הספר היסודי. הוא היה ערבי והיתה לו שיטה ללמד ערבית מדוברת באמצעות פיתגמים, חלק מהפתגמים אני עדיין זוכר. הוא לימד אותנו פתגם האומר: עיד אל יהוד ב(א)ל-קדור, עיד אל נסארה ב(א)ל הדור ועיד אל מוסלמין ב(א)ל קבוּר" (= חגי היהודים בכבוד, חגי הנוצרים בפאר וחגי המוסלמים בבתי קברות), לא הבנו את משמעות הפתגם והוא הסביר לנו שיש מנהג אצל המוסלמים לבקר בימי החג את קברי קרובי המשפחה שנפטרו.
פעם קראתי גם באחת הקומונות בתפוז על הנוהג הזה מכותב ערבי שכתב על מה שעשו במהלך החג.

אגב, אצל היהודים חל איסור מוחלט לבקר בחגים בבתי קברות, גם כאשר קרוב משפחה נפטר, הקרובים מקרבה ראשונה המחוייבים באבלות, מנועים מלנהוג מנהגי אבלות בימי החג ומתחילים באבל רק למחרת החג. ישנם חודשים שאסור לבוא לבית הקברות ללא סיבה מיוחד (כמו לוויה), אלה החודשים תשרי וניסן, משום כך השתרש נוהג לפיו בראש חודש תשרי ובראש חודש ניסן הולכים לבית הקברות כי בכל החודש לא יכולים ללכת, אז באותם ימים בתי הקברות מלאים עד אפס מקום.

אתה צודק

פעם אמא שלי נהגה לבקר את בית הקברות משום מה עם השנים היא הפסיקה מעולם לא שאלתי אותה למה ,שלא נדע

פרויז1

New member
האם מאכלים ערביים מסורתיים שונים,

לפי אזורים גאוגרפיים שונים, עברו "האחדה"?
אתן לכם דוגמה מהבית שלי :
בחמין האשכנזים שמים גריסים והספרדים שמים ביצים (נאמר כבר).

אשתי (פולניה) מכינה חמים עם גריסים ועם ביצים גם יחד. (ועוד אומרים שהפולניות לא בסדר
)
האם ישנם סימני "האחדה" כאלה או אחרים גם במאכלים ערביים, או אולי השפעות של אזור כזה על אזור אחר?

קיים שוני

תבולה ערבי הצפון נוהגים להכין את זה וזה חלק בלתי נפרד כמעט בכל ארוחה , במרכז ובדרום תבולה לא נחשבת למאכל המועדף וכמעט ולא מכינים הבדואים בדרום האוכל שלהם שונה משלנו .
ויש מאכלים שכולם מכינים כמו מקלובה אבל המרכבים שונים התיבול שונה .
יש כאלה שמכינים זעתר {בצק עם עלים} בצורת משולשים וזה בעיקר בצפון במרכז מכינים את זה בצורת לחם טאבון והעלים שלמים
יש הבדלים לא כאלה גדולים אבל קיים שוני .

למעלה