שאלה - האם קוסקוס מהיר הכנה מעלה סוכר?

mrkorr

New member
כל פחמימה זה סוכר

גם קוסקוס זה פחמימה.
צריך להיות רשום על האריזה כמה פחמימות יש ב-100 גרם.
אם לא מוצאים יש המון מידע באינטרנט. רק לפתוח גוגל ולכתוב פחמימות קוסקוס.

צריך לדעת יחס פחמימות/סוכר בגוף (זה אינדיווידואלי).
אם היחס 1:3 ז"א כל פחמימה מעלה 3 יחידות סוכר.
מנת פחמימה זה 30 גרם פחמימות אאל"ט - הסוכר עולה ב-90 יחידות.

אם רוצים לדעת כמה מהר הקוסקוס מתפרק לסוכר צריך לחפש אינדקס גליקמי של קוסוקוס.
גם כאן יש גוגל, והנה כמה תוצאות:
http://www.naturemed.co.il/hc2/glindex.html
http://nrglife.co.il/sitePage.aspx?pageID=292
מחשבון - http://www.goleango.com/אינדקס גליקמי.php
 

IrisPeleg

New member
חצי כוס קוסקוס מבושל

חצי כוס קוסקוס מבושל שקול למנה פחמימה = 15 גרם פחמימות (פרוסה לחם).

כמובן שעדיף קוסקוס מלא
 
כל פחמימה מעלה סוכר- כמו שהסבירו לך


 
אם את שואלת שאלה כזאת, אז יש שתי אפשרויות....

הראשונה, שאת עושה פרסומת לבלוג שלך, אם סתם שאלה טיפשית.
השנייה, שאינך מבינה בכלל בכל נושא המזון, וכל המתכונים שפרסמת
בבלוג שלך, אינם ראויים למאכל אדם שהבריאות חשובה לו. אני מקווה שהראשון נכון.
 
הנרי התגובה שלך לא יפה , אני שואלת

כי לצערי לפני כשבועיים בבדיקת דם
רמות הסוכר שלי היו גבוהות ...והתחלתי לעשות דיאטה וקבלתי גם כדורים
אני עדיין בשלב הניסוי וטעיה , כשאכלתי קוסקוס
רמת הסוכר בבדיקה היתה גבוה
בסך הכל רציתי לשתף אתכם בזה
אין שום קשר לבלוג שלי ואין לי צורך לפרסם אותו
לא כל צריך לעורר כזה חשד ...
 
גם הגוף שלי לא הגיב טוב לקוסקוס ולא לאורז

אז אני לא נוגעת יותר.
וכן זה בהחלט מעלה בהרבה את הרמות במיוחד אם את לא מאוזנת

איך אמרה לי הדיאטנית וגם הרופא הם נותנים לי כמה שבועות ללמוד מה אפשר ומה לא
ובמיוחוד כמויות.
הרופא אפילו ציין שאולי אני כן יכולה קוסקוס אבל אולי רק כף אחד (זה לא משביע נכון, אז החלטתי לא לבדוק את זה
בשביל מה להתענות).
 

IrisPeleg

New member
קוסקוס ואורז

כדאי להשתמש באורז בסמטי. כמובן שעדיף מלא- לא ניתן לקנות בתפזורת רק באריזה.
רצוי להשרות אורז לילה קודם במים ובבוקר לשטוף היטב. זה עוד יותר משפר את איכות האורז.

גם את הקוסקוס וגם האורז אפשר לאכול עם טחינה.
 

אבו זקן

New member
השריית האורז

למה את מתכוונת כשאת אומרת "זה עוד יותר משפר את איכות האורז"? לטעם או לערך הגליקמי?
 

IrisPeleg

New member
ערך גליקמי

ההשריה משפרת את הערך הגליקמי.

את הטעם משפרים עם תבלינים וכל אחד והטעם שלו.
 

IrisPeleg

New member
לא זוכרת איפה קראתי את זה באינטרנט

לא זוכרת איפה קראתי על זה באינטרנט אבל קראתי
 

אבו זקן

New member
יגעתי...

ולא מצאתי. שלחתי שאלה בפורום של דיאטה, וכשתגיע תשובה איידע אתכם.

תוך כדי החיפוש גיליתי שיש שני סוגים של אורז הודי, swarna ו- mashuri שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך מאד. לא הצלחתי לגלות אם הם מיובאים לארץ.
 

IrisPeleg

New member
אולי

אולי זה כמו הבסמטי.
אני יודעת בוודאות שאורז בסמטי יותר טוב מאורז רגיל וכמובן שאורז בסמטי מלא עוד יותר טוב.
אורז בסמטי מלא ניתן לקנות רק באריזות ולא בתפזורת.
 

אבו זקן

New member
תשובה...

אורנית רגב, דיאטנית מפורום תזונה ודיאטה של קופ"ח כתבה לי: "לא ידוע לי לגבי האם השרייה מורידה את האינדקס הגליקמי...", וסליחה על הניסוח העילג.
 
את תלמדי מהר מאוד


אומנם על כל סוכרתי דברים שונים משפיעים אחרת אבל נראה לי שדי "בטוח" להגיד שדגנים מבושלים הם פחמימה ופחמימה זה סוכר... כך שסביר שההשפעה לא תהיה חיובית.
אורז, קוסקוס, כוסמת, בורגול וכו' וכו'.... עדיף לצרוך את המלאים ובכמות קטנה, אצלי אפילו 2-3 כפות זה המון. תנסי, תמדדי- ובסוף תביני כמה ומה את יכולה לאכול
 
למעלה