שאלה-הורד הלבן

shanoky

New member
שאלה-הורד הלבן

שלום לכולם לא מזמן התחלתי להתעניין מאוד בארגון המחתרתי "הורד הלבן" (למי שלא יודע האירגון האנטינאציסטי בגרמניה בזמן מלחמת העולם הראשונה) לא מזמן ראיתי את הסרט "סופי שול" שמספר עליהם ואתמול פיספסתי בטעות את הסרט "הורד הלבן" שהיה בטלויזיה (לא זוכרת באיזה ערוץ) הבעיה שלי הוא שהסרט "סופי שול" היה בלתי אינפורמטיבי בעליל ואני מחפשת מידע אינפורמטיבי על הארגון.... וכעט אני מחפשת למצוא ספר קריאה שיהיה יותר אינפורמטיבי מהסרט ושגם יספר לי על חייהם וגם על דעותיהם ואף מעניין אותי לקרוא את המאמרים שכתבו... אם מישהו יודע על ספר שכזה והיכן ניתן לרכוש אני אודה לו מאוד בברכת ערב נעים ותודה רבה מראש שני

friend9

New member
ספרים בנושא

1. Students against tyranny: The resistance of the White Rose, Munich 1942-1943 / by Inge scholl. 1970. המקור בגרמנית, כנראה משנת 1953: Die weisse Rose. 2. מהדורה שנייה, בצירוף מבוא The White Rose, 1942-1943. 1983. באתר ULI תמצאי באיזה ספריות בארץ יש. לרכישת ספר, הייתי מחפש קודם ב-Amazon.

shanoky

New member
תודה רבה לך

אך אני מודה כי קיוויתי למשהו בעברית :) אבל שוב תודה רבה לך בכל אופן ואני אכן אחפש את הספרים האלה

shanoky

New member
תודה גם לך

אך לא הצלחתי למצוא בחיפוש את ההודעה עם הקישור...

deebeebee

New member
אני מכירה סיפור אחר

על שלושה נערים גרמנים, חברי הכנסיה המורמונית בגרמניה, שהקימו לעצמם מחתרת של שלושה נערים. אני לא זוכרת את שמם, או אם הם נתנו שם לקבוצה שלהם. אני מכירה את האיש שכתב ספר אודות פעילותם. שמו פרופסור דאגלאס טובלר והוא מרצה להסטוריה באוניברסיטת בריגהאם יאנג שבעיר פרובו (מדינת יוטה). אחד הקורסים אותם מלמד (או לימד, כי אני לא יודעת אם זה עדיין בתכנית הלימודים שם)נקרא 'JEWS AND THE HOLOCAUST'. יש לי סיפור מעניין הקשור לקורס ולסיפור על שלושת הנערים אבל הוא קצת ארוך מדי. אולי בפעם אחרת.

למעלה