שאלה - החשיפה

No name for now

New member
שאלה - החשיפה

הרבה זמן לא היו פה דיונים קצת יותר אישיים, אולי אני אצליח להעיר פה מישהו
זה משהו שקצת מטריד אותי לאחרונה: אני לא מסתירה ובטח שלא מתביישת בעובדה שאבי מת או שאני יתומת צה"ל אבל באופן טבעי זה לא משהו שעולה בשיחה ביום-יום, ואז כל מיני אנשים שחושבים שמכירים אותי, מופתעים לשמוע שאני יתומת צה"ל, ומה קרה לאבא שלי, אני מתארת לעצמי שאנשים חושבים שהוריי גרושים. כשזה עולה אני מאוד משתדלת לענות בטבעיות על כל השאלות. נו, אז מה? אם זה לא קורה הרבה זה לא נורא, אבל כיוון שלאחרונה אני משתדלת להיות קצת מעורבת בעמותה, אני מרגישה פתאום שאני הולכת וצועקת "אני יתומת צה"ל". יוצא שחברים, מכרים ועמיתים לעבודה ניגשים אליי ומתחילים לשאול שאלות על הסטיקר או על האתר בחתימה של הפורומים או למה אני עסוקה ביום מסויים, ואני כולי במבוכה, לא כ"כ איכפת לי לספר אבל יש כאלה שהופכים פתאום להיות "עצובים" ו"רציניים" שלא לדבר על המבוכה (אוי ואבוי, מה שאלתי אותה?). כשאבי נפטר ביקשתי מהמחנכת שלא תספר לכיתה (זה קרה בחופש הגדול של מעבר בין בתי-ספר), כי לא רציתי שירחמו עליי, אני עדיין לא אוהבת להיות "מסכנה, אין לה אבא". אני אשמח לשמוע מה אנשים עושים במצבים כאלה.

ugi1

New member
למה שתחשבי שמרחמים עליך?

מקשיבים לך, יודעים עליך כמו שאת יודעת על חבריך, ומה פתאום לחשוב שמרחמים עליך? מה, את צולעת? מתפוצצת כרגע מכאבים? נפל עליך ארון? הפסדת מיליון דולר? לא מרחמים עליך! אלא, אם כן את מרחמת על עצמך!

soso_sami

New member
דווקא מעניין

מעניין מאוד שהשתמשת במונח "נפטר" בסיפור האישי שלך. אני אמנם כבר יתום מזה שנים רבות עוד מעט חוגגים 30!! לא לי, ליתמות. והתחושות שאת מתארת מוכרות עד כדי כאב אלא שמעולם מעולם לא קראתי בחוצות ישראל שאני יתום ומצד שני אכן מצאתי עצמי מצטדק שוב ושוב ושוב על דברים אלה ואחרים אם למשל התנהגות בימי זיכרון ואם למשל התנהגות בימי האזכרה. אחד הדברים שהכי קשה לי איתם מזה שנים אינספור למעט השכול והאובדן הוא תחושת ה"קיפוח" של האחר לעומתי. וכן, אני יודע ומודע לכל הטיעונים שבעד אבל יחד עם זאת אני זוכר ששנתיים אחרי שאבא מת קרה אסון במשפחה אחרת בבניין שלנו וכל הזמן חשבתי איזה מזל היה לנו שאבא היה איש צבא כי עכשיו יש מי שדואג לנו ו"מסבסד" אותנו ואילו "הם" סובלים נורא. יתרה מכך תחושת האובדן שלנו (שלי בכל אופן) עומעמה קצת לאור העובדה שבין כה וכה ראיתי את אבא רק בכל סופשבוע שני ולעיתים רחוקות באמצע שבוע גם כשכבר נשא דרגת סגן אלוף ואילו "הם" היו רגילים לראות את אביהם בכל ערב, לשמוע ממנו סיפור, לנסוע איתו ללונה פארק, להתגלגל על השטיח ועוד כמעט מדי יום ופתאום בלי שום התראה או הודעה או תירוץ ובלי שהיה חשוף לאיזה סיכון שהוא, פשוט - נעלם ולא שב עוד. אני זוכר שבתור ילד בן עשר זה העסיק אותי המון, המסכנות שלי לעומת המסכנות שלהם ובכדי להיות באמת גלוי - זה מעסיק אותי גם היום.

למעלה