שאלה היסטורית

B r u l e

New member
שאלה היסטורית

תמיד תהיתי כיצד תרבות האוכל המערבית התפתחה. באיזו תקופה התחילו להתייחס להכנת אוכל כאל אמנות, גסטרונומיה. באיזו ארץ זה התחיל?
 
The Food Timeline

אתר המתאר את ההיסטוריה של מיני המזונות לאורך זמן - עם הרבה לינקים משניים (ששוה לקרוא בהם) ואתר נוסף המתאר את ההתפתחות קולינרית העולמית ובעניין האמנות והגסטרונומיה המערבית - לעניות דעתי - בתקופת היוונים ומאוחר יותר הרומאים (איפיסיוס) בתרבויות קדומות יותק שימש המזון בעיקר כמנחה לאלים (מעבר לצורך הבסיסי באכילה)
 

terroir

New member
לינקים מצויינים

מעבר לתוכן, נחמד לראות גם איך זוית הראייה המקומית חודרת לכל נסיון לתאר התפתחות היסטורית כזו. למשל: בפרק על ההיסטוריה של הלחם, ניתנת זוית הראייה האנגלית בעיקר, ונוגעים פחות בהיסטוריה של מקומות אחרים.
 
לטעמי הם אמריקאיים יותר מאשר אירופא

אני מניחה שיש אתרי היסטוריה של מזון מבית היוצר הצרפתי (לא חיפשתי- מבטיחה לחפש) וזה ייראה קצת אחרת.
 
למעלה