שאלה היפותטית

שאלה היפותטית

האם בעולם שכולו טוב, גם הייתם כותבים את הבלוג באנונימיות או שייתכן ואז הייתם כן מחליטים להיחשף, על כל המשמעויות של החשיפה, טובות ורעות? ואולי במצב כזה הייתם משנים גם את כיוון הבלוג למשהו יותר בכיוון העיתונאי או שהייתם משאירים אותו אישי?

ע ל ו מ ה

New member
אם כבר צריך לשאול...

אם בכלל היינו כותבים בלוג, בעולם שכולו טוב. לפחות עבורי, שהבלוג מאפשר לי לעבד כל מיני חוויות לאו דווקא טובות, לא ברור שהיה בו צורך... ואם לכולם סביבי, גם היה טוב, אז לא ברור שהיה להם הצורך לקרוא על חוויותיהם של אחרים. מצד שני, אם להסתכל על הבלוג כעל חלקת אלוהים הקטנה שלי, בה יש לי פרטיות מסוימת - קומץ חברים שיודע שזו אני; ושאר העולם שמכיר אותי, לא - אני מניחה שכלל לא חשוב אם העולם הוא טוב או לא. על פרטיות מסוימת הייתי ממשיכה לשמור.

מה זה אומר?

בעולם שכולו טוב? כי באותה נשימה, אתה מתייחס למשמעויות החשיפה, טובות ורעות. אני בוחרת באנונימיות יחסית (והיא יחסית בלבד. כל מי שמכיר אותי, אפילו אם לא יודעים שיש לי בלוג, יזהה במי מדובר) לא בגלל הדברים הרעים שיש בחשיפה, אלא בגלל הדברים הטובים שיש באנונימיות: זה לא שאני חוששת ממטרידנים, ובגלל זה אני לא כותבת תחת שמי האמיתי. על מה שהוא מאוד אינטימי וקרוב אני ממילא לא כותבת, אז גם אין כאן את העניין של חשיפת הקרביים שלי. האנונימיות בעיני היא כמו המסכה ששמים בנשף מסכות. היא מהווה סוג שלטשטוש, וקצת מאפשרת לך לצאת מהעור של עצמך. היא מסירה במידת מה את הדאגה של "מה יחשבו עלי" כי יש הפרדה בין האדם לבין הניק. בכל אופן, בבלוג הנוכחי לא הייתי משנה את זה לחשיפה של שמי ופרטיי המלאים, אני גם לא חושבת שהבלוג היה מקבל מכך איזשהו ערך מוסף. מצד שני, וזה קשור גם לשאלה האחרונה שלך, הרבה מהכתיבה שלי היא אכן לא לגמרי אישית, ויותר לכיוון מה שהיית מכנה "עיתונאית" (כי אני מתעדת חוויות שלי, אבל משתדלת לתת את הבמה פחות לי ויותר לחוויות).

TheWhiteTigris

New member
אם

בעולם שכולו טוב - לא היה סכנה בחשיפה ולא היו משמעויות רעות, ולכן הייתי נחשף בכיף. אבל זה כאמור היפותטי.

avocumber

New member
סליחה, אבל... עולם שכולו טוב???

זה לא במקרה העולם הזה שמגיעים אליו אחרי שמסיימים פה את העניינים בעולם ה*זה*? (במילים אחרות "העולם הבא")

ayala26

New member
הבלוג שלי אישי בלי קשר לעולם

ובלי שום קשר לעולם לחשוף פרטים אישיים כמו כתובת ומספר טלפון אינו רלוונטי לכתיבת הבלוג ולכן גם בעולם שכולו לא הייתי מפרסמת אותם.

למעלה