שאלה - העדרות ארוכה מאד מהבית.

שאלה - העדרות ארוכה מאד מהבית.

לחברי הפורום שאלה -
כשנוסעים לחו"ל לתקופה של כחודשיים האם זה מספיק שיבוא כל יום קטסיטר(שבמקרה הזה זאת אני) ופעמיים בשבוע יהיה מי שנשאר לישון עם החתולה כדי לתת לה הרגשה של בית רגיל? (עדיין לא ברור האם זה יהיה קטסיטר או מישהו מהחברים).
תקופות של שבועיים שלושה החתולה שרדה ללא כל בעיה - יש לה כמה תצפיות בחדרים, יש המון צעצועים... . אבל חודשיים זה די הרבה זמןן, אז אבאאמא של החתולה מתייסרים מדאגה.
אציין שמדובר בחתולה חששנית ביותר, בקושי יוצאת לאנשים זרים ולכן הפנסיון בכלל לא אופציה. עלה רעיון להעביר את החתולה לבית של אחת הסבתות, אבל זה יוצר סיבוך לוגיסטי - להפריד את מרחב המחיה שלה כדי שלא תסתובב בכל הבית וכו'. להטיס חתולה לאמריקה לחודשיים ואחר כך לחזור איתה - גם סיפור לא קל וטראומה קשה בשביל חתולה חששנית .בקיצור - אין ממש אופציות אחרות מלבד קטסיטר+ לישון איתה בסופש... מדובר בנסיעת עבודה כך שלבטל אותה גם ממש לא אופציה...
שמעתי/ קראתי שהחתול לא ממש מבדיל בין כמה ימים לכמה שבועות, שאין לו תחושת זמן. וגם הוא ישן רוב היום, כמו שכולם יודעים. ובכל זאת - אשמח אם תגידו מה דעתכם על להשאיר חתולה לבד כל כך הרבה?
מה אתם אומרים?

Yukita

Active member
מנהל
קשה לומר איזו תחושת זמן יש לחתולים

הם הרי לא באמת מספרים לנו, אז הכל תיאוריות...
&nbsp
אבל לדעתי, ביקור כל יום פלוס לינה פעמיים בשבוע נשמע טוב למדי עבור חתולה שנחשבת לחששנית. הכי טוב כמובן זה מישהו שיגור במקום לכל התקופה, אך אם זה לא אפשרי לינה פעמיים בשבוע זה באמת לא רע בכלל.
&nbsp
אפשר לשקול פנסיון, או חדר סגור אצל הסבתא. החכמה כאן היא שיש לה מרחב מוגן למשך כל התקופה, לא מניידים ממקום למקום. הטסה לחו"ל לחודשיים בלבד נשמע מלחיץ מדי לחתולה (גם בלי להביא בחשבון את הלחץ ואת העלות לבני האדם).

תודה על תגובתך!

הבעיה עם הסבתא ששם היא לא תקבל ליטופים וחיבוקים. כי היא מפחדת גם מהסבתא.
רק המשפחה שלה (אבא אמא ותינוק בן שנה ) ואני מצליחים לגרום לה להתנהג נורמלית - לבוא לשבת על הברכיים, להתרפק, לגרגר מרוב שמחה.
אני שומרת על החששנית הזאת כבר כמה שנים כשהם נוסעים. כשבאתי בפעם הראשונה הבחורה הייתה בהלם (במובן הטוב) שהחתולה באה אליי ולא נכנסה לארון כהרגלה. אמרה " היא לא באה אפילו לאמא שלי!". כל לב נמס כשרואים חתול שמח ורגוע יושב אצל קטסיטר על הברכיים! (אני תמיד מצלמת אותם כדי לשלוח לאבאמא ששוהים בחו"ל).

אני רוצה אתה טוב ביותר בשבילה, לכן שאלתי.

הצעתי להם כמובן לחפש מי שיגור בבית, אך כנראה זה לא ייקרה.
אעשה הכל כדי שטישו (החששנית) תהיה שמחה ומאושרת כשהיא לבד!

למעלה