שאלה - הפורום הזה חוקי?

so be it

New member
שאלה - הפורום הזה חוקי?

שאלה שעלתה בראשי במהלך קריאה בפורום... בלי קשר לדעותיכם בעניין הסרבנות, מבחינת מערכת תפוז, שמין הסתם כפופה למדיניות המדינה והחוקים בה, למה, או איך זה שהיא מאשרת מקום לדיון, שלפי דעת המדינה לפחות אמורה להיות טאבו מוחלט, ואסור איסור מוחלא בכלל לשקול, או להתדיין בנושא.... איך זה שישראל מאשרת פורום כזה (בתור מדינה ככ דמוקרטית)? האם יש פורום של כהנא? האם המדינה הייתה מאשרת כזה? האם למדינה יש אישור להטיל סנקציות על פורום או אתר שכזה?

Ebrami

New member
הצטרפת אליהם?

אנשים! תבינו! סרבנות זה לא מושג של שמאלנים. והפורום הזה לא נוצר כדי לעודד סרבנות, אלא רק לעורר דיון בנושא הבוער של הסרבנות לחוק. אין פה שום קשר לסרבנות להתגייס או לסירוב לפנות התנחלויות, הפורום הזה יכול להוות בסיס להאם לסרב לעצור כשיש רמזור אדום אם תרצי.

yoramgat

New member
אגב, הנהלת תפוז ראוייה להערכה

על אומץ הלב שגילתה בנכונותה לארח את הפורום. אני תמה כמה זמן אומץ הלב הזה יחזיק מעמד.

sela v

New member
בית המשפט

אני חושב יכול להוציא ארגונים מחוץ לחוק או אולי גם היועץ המשפטי, ולא רעיונות. אותו דבר כמו שכבר עלה כמה פעמים הנושא של פורום סמים קלים, אותו דבר אפילו כמה מפלגה בנושא, שלא פסלו אותה.

CountDust

New member
סרבנות אינה בלתי דמוקרטית

אמרת: "איך זה שישראל מאשר פורום כזה (בתור מדינה ככ דמוקרטית)". דוקא בתור מדינה דמוקרטית חשוב מאוד לעסוק בשאלות של סרבנות, של חוקים פסולים, של גבולות המותר והאסור.

ד ר ו ר 1

New member
התשובה לשאלה טמונה בדברים שכתבת-

כתבת: "...ואסור איסור מוחלא בכלל לשקול... איך זה שישראל מאשרת פורום כזה (בתור מדינה ככ דמוקרטית)? ..." תשובה: מדינה דמוקרטית אמיתית, להבדיל מהתנהלות הדמוקרטיה הכושלת בישראל, מרשה לכל אדם לשקול את עמדותיו, גם אם הן נוגדות את השלטון. נראה שלפי מה שכתבת (ואני בכוונה "מקטין ראש"), "...ואסור איסור מולט בכלל לשקול...", מעיד בדיוק על אי-היציבות של הדמוקרטיה הישראלית... במדינה דמוקרטית חייב להיות פלורליזם. גם ביטויי של סרבנות לשתוף פעולה עם דיכוי, כביכול בשם ה"בטחון", הוא אמור להיות לגיטימי, במידה שאמורה להיות דמוקרטית. מכאן השאלה איך "תפוז" רואה את הדמוקרטיה, והאם היא מאפשרת את אותו פלורליזם מדובר, וכמו שזה נראה, היא אכן מאפשרת אותו, אז סחתיין עליה

למעלה