שאלה הקשורה לפיתוח קול

zoomout

New member
שאלה הקשורה לפיתוח קול

שלום אני רוצה לפתח קול,אבל לא במטרה להפוך לזמר מהשורה הראשונה,בשביל זה אין לי את הנתונים,אני רוצה רק ללמוד לשיר בלי לזייף...שמיעה מוסיקלית יש לי,אבל אני לפעמים לא מצליח לשיר כמו שצריך,וגם אחרי כמה דקות של שירה אני מרגיש שהמיתרים שלי התעייפו...השאלה שלי כמה זמן זה יכול לקחת,ואיך אני יכול להיתאמן בבית בכל מה שקשור למיתרי קול ונשימה נכונה ? יש אתרים של הדרכה ? תודה

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

קודם כל אני ממליץ לקחת מספר מסויים של שיעורים להתחלה, לקבל קצת בסיס ותירגולים. עבודה לא נכונה של תירגול יכולה ליצור יבלות על מיתרי הקול ולהגיע אפילו לצורך בניתוח. בגלל זה אני באמת ממליץ לפחות כמה שיעורים נכונים לקחת עם מורה. עוד אפשרות זה דרך קופ"ח ללכת למטפלת בבעיות דיבור, היא יכולה לתת לך תרגילים לשמירה על מיתרי הקול תרגילי נשימה נכונים, ותרגילים ל"עיסוי" מיתרי הקול. דרך קופ"ח זה זול, וזה מאוד מקל על השירה ועל עבודה נכונה של מיתרי הקול, וגם שומר שלא תפתח יבלות או חלילה תפגע במיתרי הקול. לגבי אתר אני לא מכיר. אני מכיר ספר, אבל הוא עוזר לאינטונציה נכונה ולא לפיתוח קול עם נשימה נכונה לספר קוראים סולפג' דה סולפג', יש בו תרגילים של שירת תווים, והוא יכול לעזור למקד את האינטונציה לגובה הנכון של התווים.

אתה יכול

לקחת שיעורי פיתוח קול לתקופה קצרה ולהקליט אותם ופשוט תחזור על זה בבית... מהניסיו שלי כשאתה שר תמיד יש מה לשפר, אני לא יודעת איך קורה אבל ככה זה.. בגלל זה אני לא יודעת כמה זמן זה לוקח, אתה גם יכול לקנות ספר עם תרגילים לפיתוח קול, בדרך כלל יש תווים לפסנתר ו/או דיסק ... קפוץ לחנות מוזיקה, כמעט בכול חנות יש כזה ספר!

למעלה