שאלה הקשורה לרגש... לפחד

blue flower

New member
שאלה הקשורה לרגש... לפחד

היי לכן, לאחרונה אני מוצפת בפחדים (נדמה לי שכבר מעבר לנורמלי
) שאלתי בפריסת הרגש האוטומטית - מה המקור הפנימי לפחדים ולחששות שלי: 7 - שיעור, משאבים ויכולות מסייעים- מלך המטות 4 - עצה, מה כדאי לעשות - העולם 1 - מי השואל, הקשר הפריסה, ניסיון חיים רלוונטי - כוח 2 - רגשות השואל בעומק נפשו - 10 מטבעות 3 - יחס השואל לסביבתו - 6 גביעים 5 - התמודדות בתחום הרגשי - מלך החרבות 6 - מי או מה יעזור בתחום הרגשי - 7 גביעים מה שאני מבינה, הוא שצריך אומץ כדי להתגבר על הקשיים באמצעות הרוח כדי להגיע לשלמות פנימית וחיצונית??? אשמח לעזרתכן תודה פרח כחול

blackcat2

New member
ממה בדיוק את מפחדת?../images/Emo42.gif

חשוב שתספרי לנו ראשית לכל במה מדובר. ממתינות לך.

blue flower

New member
אם הייתי יודעת... לא הייתי שואלת

פחד פנימי או פחד שפתאום תוקף... בלי שום סיבה נראית לעין כאילו אני מפספסת משהו בהוויה / חוויה שלי לא יודעת לשים את האצבע ונראה לי שזה קצת יותר עמוק מחשש מפיגועים וכאלו צרות משהו שמטריד אותי אבל אני לא מצליחה לגעת בו תודה על ההתייחסות המהירה!

blackcat2

New member
חשוב לי להדגיש כי../images/Emo9.gif

מאחר ומדובר בחרדה כללית ובהנחה כי היא כוללת תגובות פיזיות כגון דופק מואץ, נשימות כבדות, נדודי שינה, בכי וכדומה כדאי גם להתייעץ עם רופא/ה. יכול להיות שזה ענין נפשי עמוק ויכול להיות גם חוסר איזון כימי. מאחר ואני לא יודעת מה מצבך אני מבקשת להבהיר זאת לטובתך כי לא תמיד הטארות יכולים לפתור עניינים מהסוג שהרפואה צריכה לתת את דעתה עליה. עכשיו אזרוק מבט על הפריסה שלך. בי

blue flower

New member
אוווווף ההודעה נמחקה לי

שום דבר רפואי... סתם יותר מדי מחשבות חששות מחוסר הגשמה אכזבות... קצת יותר מדי חשבון נפש לקראת יום הולדת... וכל זה יוצר חוסר רוגע וחשש... ואולי הקצנתי את השאלה אבל זה מה שעלה כשישבתי מול הפריסה באתר...

blue flower

New member
אולי אכזבה...

מעצמי פחד על חוסר ההגשמה על כך שאין לי מושג מה אני רוצה להיות "כשאהיה גדולה"

blackcat2

New member
ממה בדיוק את מפחדת?../images/Emo42.gif

חשוב שתספרי לנו ראשית לכל במה מדובר. ממתינות לך.

blackcat2

New member
אוףףףףףףףףףף האם רק לי תפוז

עושה בעיות??? מצטערת צלילקה. לא מכוון.

blackcat2

New member
הפרשנות שלי ../images/Emo140.gif

1 - מי השואל, הקשר הפריסה, ניסיון חיים רלוונטי - כוח 2 - רגשות השואל בעומק נפשו - 10 מטבעות 3 - יחס השואל לסביבתו - 6 גביעים 4 - עצה, מה כדאי לעשות - העולם 5 - התמודדות בתחום הרגשי - מלך החרבות 6 - מי או מה יעזור בתחום הרגשי - 7 גביעים 7 - שיעור, משאבים ויכולות מסייעים- מלך המטות בתקופה האחרונה את חשה חוסר שביעות רצון ואת נקרעת בין כיוונים שונים ומתקשה להכריע באיזה דרך תלכי. המתח בו את שרויה אינו עושה לך טוב והקלפים ממליצים לך לנהוג בעצמך ברגישות כפי שהיית עושה לאדם אחר שהיה מתמודד עם בעיה דומה והיה בא לבקש את עצתך. (כוח) זה בסדר להתמודד עם תקופות כאלה. תני לעצמך את הזמן לקבוע באיזה דרך את מבקשת לפסוע ותני לעצמך את הקרדיט על כך שהחיפוש עדין נמשך. לא כולם צריכים להגיע לקו הגמר באותו הזמן. אני חושבת שאת מרגישה רגשי נחיתות דווקא בגלל הציפיות שאת חושבת שלמשפחתך יש ממך. את מביטה על משפחתך ורואה בהם אנשים מצליחים הפוסעים באותו משעול של יכולת גבוהה, שמירה על ייחודיות והשארת חותם. (10 מטבעות) את מאמינה שאת חייבת ללכת בדרכם ולא "לבייש" את המשפחה בהיעדר החלטה או בבחירה בלתי מוצלחת. את יודעת ומאמינה כי הם רוצים בטובתך ואני מניחה כי את צודקת (6 גביעים). את יודעת כי הם יושיטו לך יד בעת הצורך אולם את מרגישה כי למרות שיש בהם נכונות לסייע, את הקבלות את צריכה להביא בעצמך והעובדה כי אינך יודעת מהיכן להתחיל בכלל גורמת לך לתחושה של מתח נפשי עמוק. את חייבת להפסיק ולבחון את עצמך בעיניים ביקורתיות כ"כ אל מול המסגרת המשפחתית ולראות עצמך כיחידה נפרדת בכל הנוגע להתקדמותך במסלול המקצועי או בכל מסלול אחר. יש לך את הזכות לפעול עפ"י צו ליבך ובודאי בנבדל מרצונתיהם של משפחתך. ראי בזכות הלגיטימית הזו שהיא כל כולה שלך. את שבויה באשליות (7 גביעים). מאמינה כי מה שעובר עליך ומה שחושבים עליך זה באמת נכון. אין דבר רחוק מהאמת. הרגשות המעורבים שלך נרקחים במוחך הקודח. את מכניסה את עצמך לסרטים מיותרים וחבל. נסי פחות להפעיל את הרגש ויותר את הרציו (מלך החרבות). האמיני לי שאם תנסי לראות את המצב במושגים ריאליים תביני כי השד אינו נורא. את חייבת להחליט על המטרה וללכת בדוך לקראתה. ברגע שתנטרלי את הרגשות המבלבלים האלה ותתיחסי למה שעובר עליך במושגים קרים ורציונאליים במידת מה, תצליחי לדחוף את עצמך קדימה. את חייבת לקחת את עצמך בידיים ולקדם את חייך באופן עצמאי. תחשבי מה את רוצה עבור עצמך, הכיני תוכנית מוגדרת פחות או יותר וצאי לממשה. אל תחשבי כ"כ על מה שאחרים חושבים ויחשבו (בחלק מהמקרים את בכלל לא קולעת לדעתם אגב). מה את אומרת? אשמח לשמוע.

blue flower

New member
וואו... כמה שאת צודקת...

אני חושבת שהמשפחה שלי רק רוצה שאהיה מאושרת... אני חושבת שהם בכלל לא מודעים לכל הבילבול שלי ללחץ שלי. בכל מקרה אני לא כל כך מספרת להם מה עובר עלי לאחרונה, אני לא מייחסת את הבילבול שלי אליהם אכזבה... שלי מעצמי על כך שאני יודעת שאני צריכה לקדם את חיי אבל, שום דבר לא מספיק, שום דבר לא גורם לי להירגע להגיע למקום שטוב עבורי... קשה לי לדעת מה אני רוצה כבר למדתי תואר ראשון ושני, ולומדת קורסים למינהם ועדיין לא מוצאת את מקומי הצחקת אותי כשכתבת שבחלק מהמקרים אני לא קולעת לדעתם של אחרים... מעניין איפה אני מפספסת. וכן, למה הכל קשור איכשהו למשפחה? וכמו שאני כותבת, אמא שלי התקשרה לספר לי ששני בני כיתה שלי התחתנו ואחד מהם קיבל את הדוקטורט
וכן אני נקרעת בין כיוונים שונים תקופה של החלטות איך להמשיך ולאן ואני במתח... תודה, חתולה שחורה על פרשנותך המאירה

blackcat2

New member
פרח כחול../images/Emo29.gif

אם בא לך תכתבי לי מה למדת ובמה את עובדת. אני מאד סקרנית לשמוע ואולי אני אוכל לעזור לך. אם את רוצה במסר אישי זה גם בסדר. בי

blue flower

New member
תודה, עניתי... המע' של תפוז

עושה בעיות, לדעתי ההודעה נשלחה פעמיים... תודה על העזרה פרח כחול

גב

New member
היי פרח כחול ../images/Emo24.gif...לדעתי...

אני כל כך מבינה אותך, אני גם נמצאת במקום של לימודים רבים ובהרבה תחומים, וכל העולם כל כך מעניין, אבל לא ממש ברור לי היכן המקום שלי... מה שכן הייתי רוצה להציע לך את מה שאני הבנתי מהפרישה לגבי החרדות והפחדים שאת מרגישה: 1 - מי השואל, הקשר הפריסה, ניסיון חיים רלוונטי - כוח 2 - רגשות השואל בעומק נפשו - 10 מטבעות 3 - יחס השואל לסביבתו - 6 גביעים 4 - עצה, מה כדאי לעשות - העולם 5 - התמודדות בתחום הרגשי - מלך החרבות 6 - מי או מה יעזור בתחום הרגשי - 7 גביעים 7 - שיעור, משאבים ויכולות מסייעים- מלך המטות לדעתי, המצב שלך כרגע הוא של "להחזיק מעמד" לנשום עמוק ולהתמודד. כלומר, את במעין מצב המתנה לגבי מה שקורה לך בחיים - אין לך כיוון מוגדר לחלוטין. את מרגישה שחסר לך עניין ושהדברים חומריים ויבשים מדי. נראה לי שסה"כ את נמצאת מבחינה נפשית במצב יציב, והפחדים נובעים מרגשות והתלבטויות הנוגעים לעבר. אם זה להשוות עצמך לאנשים שלמדו איתך ומה הם עושים היום (כמו שיחת הטלפון מאמא), או אפילו לעבד ברמה הפנימית נושאים ועכבות הקשורים לעבר, או היוו בעייה בעבר שאת סוחבת עד היום. נראה לי שמה שעליך לעשות הוא לסיים את אותם דברים. לסגור מעגלים. לא לייחס חשיבות למה שאת רואה סביבך, אלא רק לעצמך ולמהלך חייך, ו"לחתוך" מבחינה רגשית את המחשבות המטרידות והפחדים...כן, כן, פשוט לעמוד מולם ולהחליט שלא לייחס להם חשיבות. שני גישה, פתחי לך חלומות חדשים, הסתכלי בחצי הכוס המלאה (ויש לך הרבה), ותראי שזה יעזור לך להתמודד עם הפחדים. קלף מלך המטות לדעתי אומר לך לקחת שליטה על חייך וליזום. גם אם אין לך כרגע כיוון בחיים, קחי שליטה על עצמך ועל נפשך והסתכלי קדימה, הרבה עומד לטובתך. מה דעתך?

blue flower

New member
היי גב, תודה על תשובתך

את צודקת, אני מחזיקה מעמד אבל... זה לא מספיק להחזיק מעמד בחיים צריך לחיות אותם, למצוא מה אני רוצה אני לא משווה עצמי לאחרים, לפחות משתדלת את הכל אני עושה בכוחי וביכולותי יכול להיות שאני 'קצת' תקועה בעבר בכל מיני נושאים שאולי לעולם לא יסגרו, תמיד ישארו משקעים, הרעיון לנסות להפוך אותם למשהו שלא משפיע עלי יותר, מין זיכרון אוהב מן העבר... המעגל ניסגר כבר אבל יש דברים שמטרידים, וקשה לעמוד ולשים את האצבע מה הם לתת להם שמות... למרות המודעות - הדחקות עובדות מצויין
חלומות... היו לי חלומות שהגשמתי... רציתי ללמוד ולמדתי יום יבוא וגם אטייל בעולם... אני חושבת שבגלל הרצון לסיים ולסגור, הרבה דברים צפים הרבה מחשבות עולות, גם כאלו שכבר מזמן שכחתי. קשה לי ליזום כרגע, כי יש יותר מדי דברים שתלויים אחד בשני, כמו שכתבתי - עבודה - דירה - מקום מגורים וכו' הכל מעגל שסובב אחד את השני ותלוי אחד בשני... מצד אחד אין לי כוח למעברים וחיפושים ומצד שני המקום בו אני נמצאת רע מכל הבחינות. הרבה עומד לטובתי??? בכל אופן, אני חושבת שהעיקר זה להחליט... מה שלא יהיה אני צריכה לקחת איזושהי החלטה... ולעמוד בה! תודה על פרשנותך פרח כחול

גב

New member
פרח כחול ../images/Emo24.gif

אני רוצה לאחל לך הרבה הרבה בהצלחה
היי חזקה. תיפסי את המושכות של חייך וקחי שליטה. זה הכל. וכן, הרבה עומד לטובתך, אולי לא הסתכלת....

למעלה