שאלה הקשורה לשאלה על הגיאולוגיה

שאלה הקשורה לשאלה על הגיאולוגיה

בתואר ראשון בגיאוגרפיה לא לומדים על השינויים של כדור הארץ? איפה ניתן ללמוד אז גיאולוגיה. אני רשומה ללמודי גיאוגרפיה בחיפה. תכלס אותי מעניין לדעת על השינויים שחלים על כדוה``א . לומדים את זה אולי בתואר שני? מעניין אותי גם תחום האקלים. מקווה שלא עשיתי טעות בהרשמה לג``ג.

naviko

New member
בלימודי ג"ג יש גם קורסים

שונים בגיאולוגיה, אך הלימודים כוללים תחומים שונים: אקלים, גיאומורפולוגיה, קורסים בג"ג חברתית לתחומיה, וכו'.. יש קורסי חובה ויש קורסי בחירה. אם מעניין אותך נושא הגיאולוגיה, תוכלי לקחת קורסי בחירה הקשורים לג"ג פיזית. אגב, המחלקה לג"ג קשורה לפקולטה למדה"ח והמחלקה לגיאולוגיה קשורה לפקולטה למדעי הטבע (בכל אופן, כך זה בב"ש).

שלום לך

לימודי גיאוגרפיה מגוונים בתחומי האנושית והפיזית. אם גיאולוגיה זה התחום המעניין אותך, יש את הפקולטה למדעי כדוה"א.

ניראה לי עשיתי טעות

ע נ ק י ת ! איפה אפשר ללמוד גיאולוגיה חוץ מב``ש וירושליים?

בוקסה

New member
באוניברסיטה הפתוחה

חוץ מזה רציתי לדעת אם לכתוב לך בלשון זכר או נקבה, בכרטיס שלך לא כתוב ובהודעה שלך כתוב שאת "רשומה ללימודי ..." ושאתה "מעוניין" אז אני ממש מבולבל. אבל אני מסיק שמדובר בבחורה לפי זה שאת מסוגלת להודות בטעויות. ולעניין, כמו שכתבה ללי ג"ג וגיאולוגיה לא שייכים לאותה הפקולטה ויש לזה הרבה משמעות. אני מציע שתסרקי קצת את ההיסטוריה של הפורום (זה לא הרבה, הפורום הזה מנפיק דף לשבוע לכל היותר ואני לא אומר את זה לשלילה). אם יהיו לך עוד שאלות, נשמח לענות.

בוקסה

New member
עכשיו אני טעיתי

שמתי לב באיחור שכתבת מעניין ולא מעוניין, לאיזה שינויים שחלים על כדור הארץ התכוונת?

אני נקבה /tapuzforum/images/emo9.gif

עשיתי קצת חיפושים לגבי גיאולוגיה וראיתי שזה כולל מתמטיקה ופיזיקה ואני כ``כ חלשה בתחום פיזיקה לא למדתי בתיכון, רק בהתחלה. ומתמטיקה 3 יח`. נכון זה בלתי אפשרי בלי כל זה? ראיתי תחום דומה במכללת תל חי.

בוקסה

New member
גם אני

עשיתי רק 3 יחידות מתמטיקה ומוגבר בגיאוגרפיה והגעתי לאוניברסיטה בלי רקע בכימיה ופיזיקה. זה מהוה מכשול בקבלה כי לפחות באוניברסיטה העברית יש תנאי קבלה למדעי הטבע של בגרות ברמה של 3 יח' לפחות במקצוע מדעי נוסף על מתמטיקה, מי שלא עומד בתנאי צריך לעשות קורס קיץ באחד משני התחומים כתנאי לקבלתו. במהלך השנה הראשונה באוניברסיטה לא היו לי חיים קלים במיוחד אבל גם לא קשים מדי, עוברים את זה וזה לא מה שצריך לעמוד בינך למה שמעניין אותך. השאלה היא מה באמת מעניין אותך. על פניו ניראה לי שאת יותר בעניין של מדעי כדור הארץ (גיאולוגיה, אטמוספירה אקלים וסביבה) אבל כמו רבים אחרים את נרתעת מהמתמתיקה, כימיה ופיזיקה ולכן את חושבת על גיאוגרפיה כתחליף, נכון ??? אם תלמדי גיאוגרפיה תוכלי לשים דגש בתואר הראשון על הגיאוגרפיה הפיזית ולהמשיך גם לתואר שני באותו כיוון, בחוגים לגיאוגרפיה יש חוקרים מצויינים בתחומי ההידרולוגיה, הגיאומורפולוגיה והסינופטיקה ויש אפילו בוגרי החוגים לגיאולוגיה ואטמוספירה שממשיכים אצלם לתארים מתקדמים כמנחה עיקרי או כמנחה משני, אבל אם זה באמת הכיוון שמעניין אותך, אני חושב שעדיף לך להגיע מראש עם הרקע והבסיס של מדעי כדור הארץ.

שאלה חשובה

האם בתואר בג``ג אני לומדת כיצד נוצרים מקורות מים, סלעים וכו`?

naviko

New member
כן, והרבה יותר מזה.

יש המון קורסים בנושא, כאשר רוב הקורסים בגיאולוגיה / גיאומורפולוגיה וכו' כוללים גם סיורים. אין כמו מראה עיניים ומסע ברגליים...

שי גנדל

New member
השאלה היא אחרת

מה הכוונות שלך? אם זה בשביל למצוא תעסוקה בתחום, אז הסיכוי לכך קלוש מאד, ולגבי מקום לימודים איני יכול לעזור. אם זה רק בשביל הכיף וההשכלה הכללית, תרשמי לגאוגרפיה ותכנסי לשיעורים בגאולוגיה שנראים לך מעניינים, מבלי להרשם. לא תמיד בודקים שכל מי שנמצא בשיעור אכן רשום אליו, בעיקר אם יש שם הרבה תלמידים. בהצלחה

poohbobcat

New member
בחיפה אפשר

בתואר ראשון בג"ג בחיפה בחד חוגי, אפשר להתמקד בהמון נושאים פיזיים כמו גיאומורפולוגיה ואקלים, נכון שזה לא כמו בתואר במדעי כדור הארץ בירושלים או בגיאולוגיה בב"ש, אבל בכול זאת אני ממליץ על ללמוד ג"ג בחיפה

jiwcharganor

New member
שלום מיצי מיץ

אם את מעוניינת בכדור הארץ, בתהליכים בכדור הארץ, במי תהום ובשאלות סביבתיות שקשורות לכדור הארץ, המקום ללמוד את זה הוא במחלקה שעוסקת בתחום בתוך מדעי הטבע. שני המקומות היחידים בארץ שמלמדים זאת הם המכון למדעי כדור הארץ בירושלים והמחלקה למדעי הגיאולוגיה והסביבה באר שבע. אין שום טעם ללמוד בחוג לגיאוגרפיה, אם רוצים לדעת גיאולוגיה. זה נכון שגם במסגרת גיאוגרפיה לומדים קצת גיאולוגיה, אבל זה לא העיקר. המחיר של ללמוד גיאולוגיה הוא שצריך ללמוד גם פיזיקה, כימיה ומתמטיקה. אין שום אפשרות להבין תהליכים בכדור הארץ בלי מקצועות הבסיס של מדעי הטבע. רעידת אדמה היא תהליך פיזיקלי. זיהום מים זה תהליך כימי. וכדומה... אם כך יש רק שאלה אחת חשובה שאת צריכה לשאול את עצמך: עד כמה את רוצה ללמוד את התחום. אם את מאוד רוצה, את יכולה להצליח בלימודים. ניתן (באוניברסיטת בן גוריון) ללמוד קורסי הכנה בקיץ במתמטיקה, פיזיקה וכימיה וכך תוכלי להגיע ללימודים מוכנה יותר. הלימודים אינם קלים, אבל אם את רוצה את התחום, זה שווה את הדבר. את מוזמנת לפנות לייעוץ במחלקה בבאר שבע (08-6461289). תשובות רבות לשאלות שקשורות לימודים במדעי הגיאולוגיה והסביבה תוכלי למצוא בקישור: http://cmsprod.bgu.ac.il/Teva/departments/geological/candidatesinfo/questions/. את יכולה גם להתעניין בפורום של הסטודנטים בגיאולוגיה: http://forum.bgu.co.il/index.php?showforum=81 ולשאול שם שאלות. בהצלחה

למעלה