שאלה הקשורה לchord progression

bebi vegeta1

New member
שאלה הקשורה לchord progression

המממ כשלמדתי בזמנו עם המורה שלי את סולם לה מינור מלודי הוא הסביר לי שכדי לקבל ת'סאונד של מלודי מוסיפים את האקורד סי מג'ור. לימים למדנו פרוגרשנים (וגם מאיזה תוים האקורדים בנויים ומן הסתם השמיעה התפתחה בערך:p) שמתי לב למשהו מוזר אותו אקורד -סי מג'ור בנוי מסי-רה דיאז-פה דיאז. וזה נשמע פשוט רע עם הסולם המלודי במיוחד כשאני מנגן את התו רה זה נשמע דיי לא נעים באוזן (גם אם אני עושה קודם כל I ואחרי זה עושה II) זה נשמע פשוט זוועה שאלתי את המורה שלי אבל הוא לא יודע את התשובה ואני אשמח לדעת איזה אקורד מהטטרהקורדים (לא 7 9 13 וכו' או ביחד עם אקורד מג'ורי\מינורי רגיל) מתאים בשילוב פרוגרשן כלשהוא לעבור מלה מינור טבעי\הרמוני למלודי אם תוכלו לתת פרוגרשנים לדוגמה גם זה יעזור מאוד:)

RotemAss

New member
מינור מלודי

אני לא יודע מה הקשר בין לה מינור מלודי לאקורד סי מז'ור. מינור מלודי זה דבר מאוד פשוט- סולם מינורי, עם טון מוביל (דרגה שביעית מוגבהת), כמו במינור הרמוני, רק כדי שהוא יהיה, כשמו, יותר מתאים לקווים מלודים, יש הגבהה גם של הדרה השישית כדי למנוע הווצרות של סקונדה מוגדלת בינה לבין השביעית. התוצאה היא, בסולם לה מינור- לה, סי, דו, רה, מי, פה#, סול#, לה. השימוש בסולם זה הוא לרוב במהלך דומיננטה-טוניקה, שבו יש צורך בטון מוביל (לכן הדומיננטה היא במז'ור). ובג'אז, כאשר ההרמוניה היא אקורד מינור6 או מינור מייג'ור7. במוסיקה קלאסית, המינור המלודי מנוגן עם ההגבהות רק בעלייה, כי ההובלה היא לצליל היסודי, כלומר פה#-סול#-לה, ובירידה מנוגן סולם מינור טבעי. בג'אז, לעומת זאת, מנגנים מלודי גם בירידה. לא הבנתי למה אתה מתכוון בפרוגרשן ממינור טבעי למלודי. שני הסולמות מתאימים ללה מינור, רק תלוי באיזה הקשר הוא מנוגן כדי לקבוע איזה סולם לנגן. מקווה שעזרתי , רותם

locnar

New member
אם כבר מייחסים סי מז'ור ללה

אזי מתקבל לה לידי (לכשעצמו דרגה 4 של מי מז'ור בהקשר פונקציונאלי) ולא מינור מלודי...

dombi7

New member
אני לא רואה איך זה לידי

שיש לך לה לה# סי דו# רה# מי פה# סול# לה.... הרי זה שילוב של לה מינור עם סי מז'ור לא? אלוהים יש פה אפילו שמונה צלילים בסולם אחד. אם זה היה לידי היה רק רה# וזהו. צליל מוביל למדרגה החמישית של הסולם.

locnar

New member
לא שילוב של לה מינור וסי מז'ור

אלא ייחוס של אקורד סי מז'ור לצליל לה כשורש. ברור שאם היית משלב לה לידי ולה מינור היית מקבל את אותה תוצאה אבסורדית.

למעלה