שאלה... הקשר בין דפי עד לשילומים

סקרפטה

New member
שאלה... הקשר בין דפי עד לשילומים

שלום, ברצוני לשאול ( בתקווה שמישהו יודע ) האם השילומים מגרמניה נקבעו לפי דפי העדים שביד ושם? והאם חוץ מעצם העדות החשובה כל כך- האם שימשו לצורך נוסף? תודה סקרפטה

ישרון

New member
מה הקשר??

דפי העד נועדו לצרכי תיעוד היסטורי של קרבנות השואה מתוך מטרה להנציחם. אין בהם כל שימוש לנושא הפיצויים מגרמניה. לא ברור לי מהיכן צצה השאלה הזאת??

סקרפטה

New member
תודה ישרון, האם אתה בטוח בתשובתך?

האם המידע שכתבת מוסמך כלומר אין כל ספק שאין קשר בין הדברים? שוב תודה על התגובה

אני מחזק דברי ישורון

אין שום קשר בין דפי תיעוד לשילומים . כול תשלום רנטה או פיצוי זה תאליך נפרד לגמרי . דפי תעוד זה נועד רק ליד ושם לתיעוד שמות הנספים כפי שאמר ידידי ישורון מאיפו צץ הדבר הזה ?? קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

סקרפטה

New member
תודה לשניכם, הסיפור הוא כזה...

כשמשפחתי עלתה לארץ (שנות החמישים) , לאחר מספר ימים הגיעו אליהם למלא דפי עד חשוב לי לציין שהמשפחה לא קיבלה כל תשלום. גיליתי שבכל הדפים שמולאו נמחקו מילים מסויימות ונכתבו אחרות במקומן ( רואים את הכתוב ) מדובר בין היתר במקום שהיית המשפחה. כתב היד אינו של נותן הפרטים ( סבי ) לכן חשדי, האם יש קשר בין הדברים אולי על פי דפים אלו קיבלה המדינה כסף- כי אם כך הדבר ........... אצטרך לבדוק עוד פרטים בתקווה שאצליח לרדת לעומק העניין- אין כבר את מי לשאול. תודה לכם על תשובותיכם, אשמח לתגובה על דבריי.

ישרון

New member
תאוריית הקונספירציה

אני רואה שבכל נושא ונושא המעסיק אותנו קיימת תאוריית קונספירציה. ידוע לי על לא מעט שחיתויות שהיו בנושא השילומים-פיצויים מגרמניה. ובכלל זה אנשים שישבו ללמוד גרמנית בכדי להגדיל את הסכום בזכאות בשנים מסוימות. לא שמעתי עד כה שיד ושם נתן יד למי מהם.

למעלה