שאלה/הרהור למיקי ברקל

מצא

New member
שאלה/הרהור למיקי ברקל

ביקרתי בפורום "טארות" מתוך סקרנות שלקוחה מההסטוריה שלי. לפני מס' שנים עסקתי בקריאה בקלפי טארות בהצלחה מרובה והפסקתי לאחר שתי סיבות: 1.העיסוק במתן תשובות לאחר כשהאחר מחפש לרוב קיצורי דרך להשגת המטרה תוך שהוא מפספס את הדרך שכל כך חשובה. למרות שהשתדלתי ליעץ לכיוון הדרך אנשים שפונים לכל סוג של חיזוי העתיד אוהבים לאכול מהעוגה ופחות לדעת איך להכין אותה. 2.גיליתי שהיכולת לחזות ,לאבחן ולהתחבר קיימת בי ולא בקלפים, ומתוך הבנה זו פיתחתי את היכולת הזו ואני כיום אחרי שנים של לימודים,התנסויות והתפתחות אישית משתמשת באותה יכולת אבל לצורך ריפוי וליווי בדרכם של אנשים במימוש מטרותיהם. ולמה אני כותבת לך? מכיוון שראיתי שאתה מופיע בפורום "טארות" ומתוך ההכרות בפורום של דמיון מודרך וN.L.P. מעניין אותי איך אתה מתחבר לתחום. יום טוב עידית

תשובה/מחשבה לעידית מצא ../images/Emo8.gif

היי עידית. איך אני מתחבר לתחום? שאלה טובה.. הרומן שלי עם הטארוט התחיל לפני הרבה שנים, בגיל 187, כשקיבלתי מתנה חפיסת קלפי טארוט ליומולדת ואז גם נפתחתי אל כל עולם המיסטיקה. ניסיתי וניסיתי ושוב ניסיתי - ובכל קריאה (ד"א בעזרת הסיפרון) האנשים היו יוצאים בהלם, בשוק, המומים
והדברים גם היו קורים כפי שחזיתי. ולא משנה כמה ניסיתי להפריך את הדבר הזה, כל פעם הייתי מופתע מתגובות האנשים מחדש. והיות שאני אדם ארצי, עם שני רגליים על קרקע, הגעתי למסקנות שלי איך זה עובד. א. הקלפים הם בסך הכל כלי אשר עוזר לאינטאיציה שלנו להתחבר לתת-המודע הקולקטיבי ומשם לדלות מידע על האדם העומד מולנו. ב. לא חייבים את הקלפים בשביל זה - על אותו העיקרון ניתן בעצם לקרוא בכל דבר שהוא (קפה, עלי תה, עננים ואפילו בלטות מקושקשות) כל עוד מתכווננים לקריאה על האדם אשר עומד מולנו. ג. קריאת עתידות כמוהה כאדם אשר עומד בחלון של קומה עשירית של בניין ומסתכל על הבניין מעבר לכביש שבו בקומה ה-13 עובד צבעי וצובע את הבניין מבחוץ. ולמטה ברחוב עוברת אישה. לפתע הצבעי מסתובב ובטעות בועט בדלי הצבע והדלי מתחיל ליפול. באותו הרגע, האדם שעומד בחלון הקומה העשירית חזה את העתיד - אם האשה תמשיך ללכת הדלי יתיישב לה ישר על הראש. כל זה יקרה באם כל המשתנים ימשיכו באותו הסדר ולא יהיו שינויים צפויים כגון: שהאדם מהקומה העשירית יזהיר את האשה או יצעק אל הצבעי. או שינויים לא צפויים כגון: האשה תעצר להסתכל על חלון ראווה, הצבעי ברגע האחרון יספיק לשים לב ולצעוק לאישה ועוד כל מני. - כלומר קריאת עתידות היא בעצם צפיה של תמונה בעתיד אחד אפשרי - אך ברגע שאומרים את זה לאדם שקוראים לו - כבר עשינו שינוי!! כי אותו אדם מודע לעתיד האפשרי הזה. ד. דבר נוסף שעלה בי הוא - עניין טווית החלומות. כלומר ברגע שאני קולע לעברו של האדם, הוא מפתח תלות מסויימת בדברי - ואז אם אומר לו שמחר הוא עלול ליפול במדרגות - זה עלול לקרות לא בהכרח כי זה מה שהיה אמור להיות אלא אולי בגלל שאני אמרתי. !! כשעליתי על הנקודה הזו הפסקתי לקרוא עתידות בקלפים!! והתחלתי להשתמש בקלפים ככלי עזר למונחה להוציא כל מני דברים שעוברים עליו דרך משחקי אסוציאציות וכדומה. כיום אני לא משתמש בקלפי טארוט, אני משתמש בקלפי מרלין של אדם בשם איציק שמולביץ - אלו הם קלפים שעל כל קלף ישנו מסר השראתי כגון: "לפתוח גבולות", "להתחבר לאני", "להתחבר לאהבה שבי" ועוד כל מני מסרים בסגנון הזה. ואת זה אני משלב בתהליך הטיפולי מדי פעם - שכן באופן שאני משתמש בהם זה מביא את האדם להתמודד עם הפחדים שמונעים ממנו להתקדם בחיים, שתוקעים אותו.. כך שאח"כ בשילוב ה-NLP, דמיון מודרך והפסיכותראפיה ההוליסטית אני עוזר לו לשנות דפוסי חשיבה, התנהגויות הרסניות או כל דבר אחר אשר הוא מעוניין לשנות... בברכה מיכאל ברקל רוח מדבר

מצא

New member
לגבי קלפי מרלין

בעצם קלפי מרלין מתאימים למצב שבו המטופל מצוי באיזשהי חסימה לגבי החיבור הרגשי שלו או ההבנה שלו את מצבו וכאן בעצם יש העברת אחריות לקלפים, הקלפים "קוראים לילד בשמו". וזה באמת יכול להקל ולקצר תהליכים לשני הצדדים (מנחה מונחה). יפה! אף על פי שבמצבים בהם המונחה מגיע לבד למסקנה יש בזה עוצמות שעוזרות בתהליך השינוי.אבל מובן לי שזה עוד כלי שבתנאים מסויימים הוא מצויין. יום נפלא עידית.

PreDirector

New member
אהבתי את התגובה

לפי דעתי המחשבה של מספר "עתידים אפשריים" באמת אפשרית. כמו כן כאשר אתה אומר לאדם עתיד או אופציה כלשהי, "עתידות" כפי שהגדרת הדבר יוצר אצלו במוח סוגסטיה כלשהי, איזשהי תבנית לא מודעת , ששוקעת בנבכי המוח...בגלל זה הרבה אנשים שלא מודעים לתהליך הזה אכן תווים איזשהי תבנית אצל האדם... יום טוב. PreDirector

הייתי הולך עם זה עוד צעד אחד קדימה

ומציע לך לקרוא את הספר "היקום ההולוגרפי" של מייקל טלבוט. ואז תראה לפתע איך שהרעיון של מספר עתידות הופך בין רגע למספר אין סופי של עתידות אפשריים בכל רגע ורגע, ושהיצירה שלהם היא לחלוטין היצירה שלך ושלי ושל כל אחד. ואז נושא הסוגסטיה יכול להיות מאוד קריטי ומשמעותי בסיטואציות כאלה. יום נפלא מיכאל רוח מדבר

חחחחח עכשיו שמתי לב

שבעצם המלצתי לך על ספר שהמלצת עליו בפורום באחד השרשורים הקודמים... לפעמים מרוב עשיה, לא רואים את היער
יום נפלא. מיכאל רוח מדבר

התנסות מדהימה עם הרעיון..

מאז שקראתי את הספר חיפשתי שימושים פרקטיים למידע אשר בספר... ולא כל כך מצאתי.. ואז לפני כמה ימים נפל לי האסימון: מדי פעם אני מופיע בחתונות במעגלי תופים, וכשהייתי מתופף הייתי שם פלסטרים על האצבעות מפני שבעבר היו צומחות לי יבלות מהתיפוף הארוך והחזק.. לפני יומיים, אחרי שיחה עם חבר בדרך להופעה, שבה הסברתי לו קצת על הרעיון של היקום ההולוגרפי.. בעודי שם את הפלסטרים ומישהו שואל אותי למה אני שם אותם ואני עונה: כי אם לא נוצרות לי יבלות... אותו חבר מסתובב אלי ואומר לי "הולוגרמות, הולוגרמות" בום נפל לי האסימון. אך היות שאני עדיין קצת סקפטי וקצת מפחד, אמרתי אני אוריד 2 פלסטרים בלבד, אחד מכל יד ונראה... ואז בשלב מסויים אחרי כשעה, כשאני עדיין שומע את צילצולי ההד של נפילת האסימון - לא ויתרתי ובהחלטיות הורדתי את כל הפלסטרים. הופעתי בכל אותו הערב ובערב שלמחרת - ונחש... אפילו לא יבלת אחת. מי אמר שאנחנו לא יוצרים את המציאות???!!! מיכאל ברקל רוח מדבר

PreDirector

New member
מה שבאמת מדהים

זה ש כל דבר קורה בעיתו , כל הבנה שאתה מקבל ,אמונה שמשתנה, או "אסימון שנופל" תמיד זה קורה ואתה מתחיל לחשוב : זה הרי כל כך ברור למה לא חשבתי על זה \ הבנתי קודם ,אבל כל דבר קורה בזמנו ,מסתבר שאנחנו יוצרים את המציאות והמציאות מקשיבה אבל בזמן שלה...... ההבנה הזאת שלכל הבנה ולכל גילוי חדש בחיים יש את הזמן שלה זוהי לדעתי הבנה מאוד מבורכת ,רק ככה אנחנו יכולים להבין ולמדוד כמה זמן לוקח לכל חלק אצלנו להישתנות..ולהבין שלא צריך "לכפות" ולהתעסק במחשבה "למה אני לא מקבל את מה שאני רוצה?" ,פשוט כל דבר בזמנו... מה אתה אומר מיקי

המממ.. כל דבר בזמנו..

איפה שהוא אני לא כ"כ מסכים עם הטענה הזו... למה אני מתכוון. נכון שכל דבר מגיע בזמנו, יחד עם זאת כל דבר מגיע באם אתה עושה פעולה מסויימת ע"מ להביא את הדבר הזה. "אלוהים עוזר לאלו שעוזרים לעצמם" kind of thing כמו הסיפור על ההוא שחזר בתשובה אדוק ביותר, ואז יומחד בעודו שט באניה היא עלתה על שירטון וטבעה... ובעודו צף במים, מגיעה אליו סירת הצלה וקוראים אליו האנשים שיעלה עליה. והוא ענה להם "זה בסדר, אני מאמין באלוהים - אלוהים יציל אותי" הסירה הולכת ואחרי כמה שעות מגיע מסוק הצלה "שמענו שעדיין נשאר כאן מישהו, בוא תעלה על המסוק נציל אותך!" -"אין צורך" עונה להם האיש "אני מאמין באלוהים, הוא יציל אותי, אני סומך עליו" הולך המסוק וכעבור כמה ימים מגיעה אניית דייגים, והאיש כמעט מת - אז הם אומרים לו "בוא, תעלה על האניה, נציל אותך" והוא כמובן עונה "אין צורך, אלוהים יציל אותי, אני בסדר" -כמובן שהוא מת, וכשהוא מגיע אל מול כסא האל הוא שואל אותו: "אלי היקר, האמנתי בך בכל מאודי, עשיתי את כל המצוות הדרושות ואת כל שאתה אומר - איך זה נתת לי למות בטביעה ככה?" מסתכל עליו האל ואומר: "שלחתי אליך סירת הצלה, שלחתי מסוק, שלחתי אניית דייגים.. מה עוד אתה רוצה שאני אעשה???" יש את הפתגם שאומר "כשהתלמיד מוכן המורה מגיע" אני אומר משהו דומה אבל שונה. אני אומר "הלימוד תמיד שם! כשהתלמיד מוכן הוא רואה אותו" ועל כן אין שום פגם לטעמי בהתכוננות והכנה כך שאפשר יהיה לראות את השיעור יותר מוקדם מאשר מאוחר. יותר מזה, אני יכול לומר לך שכמה אנשים שהיו אצלי בסשן טיפולי עברו חוויה של "נפילת אסימון" - אז האם זה היא "לכפות" או שהם פשוט זימנו אותי אליהם בכדי שזה יקרה להם עכשיו?? ולי הייתה הזכות להיות שם כשזה קרה להם?? איך תדע מתי הזמן של כל דבר? האם תשב ותחכה? כי "כל דבר בזמנו"..? או שתעשה דברים בכדי שיביאו אותך אל "זמנו" של "כל דבר" ?? סופ"ש נפלא מיכאל רוח מדבר

PreDirector

New member
לא לזה התכוונתי מיקי

בפיזיקה יש חוק שנקרה חוק שימור האנרגיה שאומר שאי אפשר להפסיק אנרגיה אלה רק להמירה.. בוא ניקח את הבחור מהסיפור שלך(הדתי האדוק) ששקוע בים וזועק לאלוהים.. הרצון שלו,המחשבה והאמונה להינצל יוצרות אנרגיה שמביאות לצירופי מקרים שעלולים להציל אותו ,אבל האם הדבר יקרה מייד איך שהוא יזאק לעזרה? ,לא. יקח זמן..וברגע כלשהו משאלתו תענה.. ככה לפי דעתי כל אדם שמפעיל אנרגיה כלשהיא(תפילה,מטרה להשגה) בסוף האנרגיה הזאת תגיע לאנשהו תגרום לצרוף מקרים המתאים ותניב לו את הפרות בגלל שכאמור יש מימדים שלמים שמפרידים בין האנרגיה למטרה ,עד שהכל לא יסתדר ,הוא לא יראה תוצאות.... לזה התכוונתי.

איתך + צעד קטן נוסף קדימה

קיבלתי את מה שאתה אומר, ומסכים עם זה בהחלט... לגבי "האם הדבר יקרה מייד אחרי שהוא צועק לעזרה?" מי אמר שלא? יכול לקחת זמן, אך הזמן יכול להיות גם 3 שניות או אפילו 5 דקות (שזה עדיין סוג של מיידיות). "וברגע כלשהו משאלתו תענה" - רגע כלשהו יכול להיות גם הרגע הבא
לגבי כל מה שכתבת, אני מסכים לחלוטין. עדיין על האדם להיות מודע ל"הצתרפות המקרים" ולפעול בעניין. גם בשליחת האנרגיה בהתחלה וגם בתפיסת ההזדמנויות שצצות אחורי זה... חג שמח מיכאל

למעלה