שאלה/הרהור על טיבם של זמן/חלל...

דרגורן

New member
שאלה/הרהור על טיבם של זמן/חלל...

הלילה חלמתי משהו מוזר על זמן/חלל, והייתי רוצה לשמוע את דעתכם: האם יתכן שהקשר בין זמן לחלל יגרום לכך שאם גוף מספיק לזוז בחלל אז הוא קופא בזמן? לנו עובר הזמן מכוון שכדור האדץ זז וגם הגלקסיה. אבל אם נגיד נטוס בחלל, ונגרום לשווי משקל של כוחות ונעצור איזה עצם כך שהוא לא יזוז בחלל.... האם הוא באמת יקפא בזמן?

נכון אך בעייתי

(הערה - את כל האמור כאן יש לקחת בעירבון מוגבל מאוד, שכן אני כבר מנקר ואוטוטו פורש למיטה) נכון - זמן הוא יחידה בסיסית שלא מגדירים בפיסיקה, אך משתמשים בו (בין השאר) להגדרת מהירות. מבחינה מתימטית טהורה אין בעיה לעשות חילוף איברים במשוואה, כך שמהירות תהה היחידה הבסיסית וזמן יוגדר על פיה. אכן, בתורת היחסות משתמשים במושג האינווריאנט - שמגדיר יחידות זמן ומרחק בהתבסס על הקבוע הפיסיקלי הבלתי משתנה של מהירות האור (בלתי משתנה במקום בו מודדים את האינווריאנט). בעייתי - מהירות (למעט מהירות האור) נמדדת ביחס לסביבה. עצם ש"קופא" במקומו כך שמהירותו אפס, האם זה אומר שמהירותו אפס ביחס לכל עצם ועצם ביקום? האם זה בכלל אפשרי? עם זאת ראוי לציין שבתרמודינמיקה קיים יחס בין תנועת החלקיקים בתווך לטמפ´ (לא חום). כאשר האפס המוחלט הוגדר כטמפ´ שבה התנועה הזו שואפת לאפס. וכן בחור שחור חלקיקים "קופאים" בזמן ובחלל. ואחרון - כבר מזמן נשמעה הטענה (ואין לי מושג אם הוכחה אי פעם) שעבור פוטונים (הנעים כידוע במהירות האור) הזמן לא נע, כלומר מנקודת ראותו של הפוטון הוא נמצא בו זמנית בכל מקום שבו הוא היה או יהיה אי פעם - ומכך כבר נטען (לאחר התפלצפות מעמיקה) שכל החומר והאנרגיה ביקום - חלקיק יחיד המה. אולם זה כבר סוטה משאלתך...

גרעאפס

New member
שני דברים:

האחד - אלה החלומות שלך? ציפיתי ליותר מאדם שכה מעורה בספרות פנטסיה, אתה יודע.... השני - אם שום דבר לא יזוז, לא יהיה זמן. אבל גם כשדברים זזים, אין זמן. הרי הזמן אינו אלא אשליה מתעתעת.

דרגורן

New member
../images/Emo3.gif זה רק חלום אחד...

היה לי גם חלום על הסיפור שהייזל התחילה על כריסטינה בת רוח (ואני ועוד כמה אנשים המשיכו...) עוד כמה ימים (אם יהיה לי מספיק זמן) אני אפרסם פה את ההמשך..... וכמובן מכוון שאני קורא את "כישור הזמן" (התשיעי באנגלית) היה לי חלום מעורבב איתו ועם ההרחבה של דיאבלו 2 (משהו מטורף לגמרי על שאני עומד עם זוג Ashaman ואנו תוקפים את דיאבלו....) אני יכול לכתוב עוד ועוד (ישנתי הרבה הלילה

snift

New member
זמן

זמן - הוא אשליה. זמן ארוחת הצהריים - אשליה כפולה ומכופלת.

דרגורן

New member
הייתי מהמר על עליזה,

אבל בעקבות חולשה בזכרון הנגרמת מקסדת דרקונים קטנה מדי (שוב פעם הנפח הזה דפק אותי), אני חושש לטעות..... ואם אנו בנושא מאיפה: It´s time to skip through time in time My head hurts רמז:

snift

New member
הייתי מהמר על

משהו של היינלין .. וההימור של עליזה - אכן אינו נכון

Ergil

New member
פורד פרפקט אמר את זה כשארתור

אמר "האם זה הזמן ללכת לפאב?" או משהו כזה. ארתור ענה לו שהוא צריך ללכת לאיזו תוכנית טלויזיה שיש בה מקום לאנשים כמוהו. (מדריך הטרמפיסט לגלקסיה)

דרגורן

New member
אמרתי לכם, זה הכלום אשמת הנפח!

והאם אתה יודעים מי אמר את מה שאני רשמתי.....

דרגורן

New member
אני צריך ../images/Emo53.gif !!!

מפלצת היפוך האותיות השתלטה עלי!! הדרקון הפך לדקרון!
מי יעזור לי?

דרגורן

New member
?!?! למה ?!?! זה רק יגרום לי יותר..

נזק!! כי אז יבוא קפולציון ו"יעזור" לו ומפה לשם כולכם תידבקו במפלצת... ואז כל הרשת תדבק, כמו אימייל שרשרת... ואז כל העולם יודבק.... ואז איפה נהיה?

Ergil

New member
תודה, אבל זה לא מדוייק

בדקתי וארתור אמר את זה כשפורד אמר לו לשתות של בירות.

Boojie

New member
רבותי, אתם מאכזבים אותי.

כמה זמן לוקח עד שמישהו מוצא את התשובה לדבר כל כך בסיסי??? נראה לי כו-לם פה צריכים לחזור על "מדריך הטרמפיסט" מחדש... ארגיל - סחתין. צדיק אחד בסדום...

snift

New member
את מוזמנת להכות בברזל זה בכל שעה

ולמרות זאת אני אקרא את הספרים שוב.

למעלה