שאלה: הרי היוגה הגיעה מהודו ויש בה איכויות

רפפם

New member
שאלה: הרי היוגה הגיעה מהודו ויש בה איכויות

מדהימות, והיא יכולה להביא להארה. אז אם בהודו היה מקובל אלפי שנים לעשות יוגה והתבוננות פנימית, איך זה שהתפתחה שם מערכת מסואבת של נצלנים בשם הדת? ז"א מערכת הקאסטות הידועה לשימצה. ז"א הרי יש את הניאנה יוגה ובכלל הדרגה הכי גבוהה של האופנישדות זה להגיע להכרה המוחלטת ש"אני הוא זה" חוויות המציאות האוליטימטיבית ואז נמצאים בהארה ונירוונה ולא חוזרים לגהינום של הסמסרה שוב. אז איך זה שבהודו שבאה משם החכמה העתיקה הזו יש כ"כ הרבה פולחנים לאלילים שונים וקאסטות ו"טמאים" והקרב אנשים לאלה קאלי? למשל אנשים כמו רמאנה מהרישי וסוואמי ויקננדה ופאפאג'י ועוד מבחינים בין העיקר והטפל ברוחניות, ונראה לי שמי שעושה יוגה ומדיטציה גם אם כמוני הוא רחוק מלהגיע להארה, הוא לפחות עושה הבחנה בין מה שחשוב(ואהבת לרעך כמוך, הבוננות פנימית, התגברות על התשוקות, פיתוח התודעה...) למה שמיותר(סקרמנטים, עלייה למכה בית מקדש וכו') מה דעתכם?

יוגי בר

New member
תנוח דעתך

היי רפפם אז ככה: 1. המצב ההיסטורי יוגה היא לא דת. בתרגול שלה היא לא מכריחה אותך לוותר על אמונתך ולהחליף אותה באמונה אחרת. יוגה כדרך חיים הייתה קיימת הרבה לפני ההינדואיזם ששילב אותה לתוכו במהלך דתי פוליטי שארך הרבה שנים. ולמרות זאת, לידיעתך, במשך אלפי שנים היוגה ולימוד היוגה היה עדייין נחלתם של מעטים בלבד. השאר לא רק שלא תרגל יוגה אלא לא היה "מורשה" לתרגל אותה. וכן, במהלך ההיסטוריה ולא רק בהודו- בכל מקום בעולם קמו נצלנים מסואבים בשם הדת- דת זו או אחרת- ויצרו מציאות פוליטית או דתית הנוגדת את העיקרון הנעלה של כל דת. אז מה? 2. היוגים הגדולים כל הרישים והיוגים הגדולים בעת העתיקה וכן בזמנים המודרניים. חיו ולימדו את תלמידיהם את עיקרון השיויון. שכולם ללא יוצא מן הכלל- כל בני האדם שווים. ועדיין, יש קאסטות בהודו, ועדיין יש מלחמות עקובות מדם בין בני אדם שכל אחד מהם חושב שהאלוהים שלו הוא הטוב ביותר ובשל כך רצוי לשפוך את דמו של האחר. 3. התרגול היוגי שלך תרגל בחיים את הכלל: ואהבת לרעך כמוך. ותדע שכך אתה מתרגל יוגה באמת. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

נועההה

New member
הערה קטנה

"במשך אלפי שנים היוגה ולימוד היוגה היה עדייין נחלתם של מעטים בלבד" התאכסנתי בהודו ליד ביה"ס(כיתה אחת קטנה כן?) שבו התלמידים היו פותחים את היום בתרגול יוגה כך שהיוגה כבר לא נחלתם של מעטים בלבד או לפחות זה התרשמותי. נועה

יוגי בר

New member
אכן

היי נועה אז ככה: 1. ההחלטה של גדולי ומורי היוגה לשלוח תלמידים ולהביא את בשורת היוגה לארצות אחרות הביאה להתפשטות של היוגה שהחלה למעשה באמצע המאה הקודמת עם הזליגה האיטית ולאחר כך באמצעות התלמידים לחדירה המסיבית שלה למערב. לדעתי האישית- זה מה שהביא לפריחה מבורכת של היוגה ולנגישותה למעגלים חברתיים גדולים יותר בהודו. 2. הברכה בהודו ובכל מקום ובוודאי וודאי שבבית ספר שבו פותחים את היום בתרגול יוגה רק ברכה היא לתלמידים למורים ולסביבת החיים. בברכה ואהבה

רפפם

New member
נכון, אך עם זאת היוגה-סוטרה

היא חלק מכתבי הקודש ההינדים ושם היא "מסודרת" יותר, אני בטוח שזה משפיע על ההינדואיזם לטובה
למרות שהיוגה לא דורשת ממך לוותר על אמונתך, נראה לי שכן ראוי שמי שמתרגל את הדרך הרוחנית הזו ישאף לחתור לאמת ולא יוסיף לזה כל מיני אמונות טפלות כמו "עם נבחר" או שמישהו אחר נצלב בשביל החטאים שלי ואני צריך רק להאמין בו, שהקאסטה שלי יותר נעלה, ועוד.. נמסטה

יוגי בר

New member
היוגה סוטרה ותוספות

היי רפפם אז ככה: 1. ראג'ה יוגה- היוגה המלכותית היוגה סוטרה שנכתבה לפני למעלה מ-2000 שנה ע"י פאטנג'לי מהרישי היא חיבור חשוב ביותר. זו למעשה תמצית פילוסופית שנועדה להסביר בגישה מדעית ומקיפה את מדע הראג'ה יוגה. ראג'ה יוגה היא שיטה לחקירה עצמית שמעבירה את האדם דרך כור היתוך של שינויים אישיים ושלב אחר שלב. ראג'ה יוגה למעשה היא האמ אמא של הפסיכולוגיה המודרנית בת ימינו. 2. אמונות דעותיך הן דעותיך ואמונותיך הן אמונותיך. ונבהיר בדוגמה בהירה אחד מאמין בקיום האלוהים. אתה-לעומת זאת אינך מאמין בקיומו. עדיין אתה מחזיק באמונה של אי אמונה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה