שאלה + התייעצות + הורדת אבן מהלב

פוחZניה

New member
שאלה + התייעצות + הורדת אבן מהלב ../images/Emo13.gif

שלום לכולם/ן אני בת 27 (די נו עוד 5 חודשים 28 מה אני עובדת על עצמי?!?!?!) מלאת חששות ולחצים ודכאונות מגיל ה 30 :( רציתי לשאול אם אני בריאה או לא? אני בת 27 רווקה, גרה לבד מכלכלת את עצמי עובדת בעבודה שמאוד נהנת בה. אבל מרגישה שהגיל סוגר עלי לאחרונה בקטע של "הלו את בת 30 עוד מעט ! מה עם משפחה? מה עם ילדים? מה עם קניית בית? וכו'... כן אני יודעת שבשנים האחרונות זה לא כזה דחוף להתחתן ולא כזה הגיוני שכמו פעם שיהיו לך חסכונות של מלא כסף...והורים מסודרים וכו' ... אני לא בלחץ להתחתן ולהביא ילדים אני מאוד רוצה זוגיות בריאה, אוהבת, תומכת והדדית אבל בכל זאת מה יהיה איתי? האם זה נורמלי בגילי לחוש ככה? להרגיש ככה? זאת תקופה שתעבור? יש משהו שאני יכולה לעזור לעצמי להתקדם בנושאים האלו? אני כל כך אופטימית ופתאום אני מוצאת את עצמי לחוצה וקצת שבורה אפילו ... תודה לכל מי שקרא וענה, תודה מכל הלב!

Purple Mushroom

New member
שלום לפוחזניה,את במצב טוב מאוד../images/Emo13.gif.

הכל יחסי בחיים,ותלוי איך את מסתכלת. בכל מצב , ובכל תקופה בחיים, יש את החיובי ויש את השלילי. כל אחד בקצב שלו. אני חושב שיש דוגמאות (בתפוז,למיטב זכרוני), של נשים שמצאו אהבה והתחתנו גם אחרי גיל 30. יש גם את ההבט הכלכלי כמובן. מניסיוני האישי אני מאוד מזדהה איתך בקטע של לא בלחץ, אבל רוצה זוגיות בריאה. את צריכה להתגבר על המחשבות והרגשות השליליים של הלחץ(השלילי,יש גם לחץ חיובי), והשבר. אני חושב שאין לך מה לדאוג. אם לעשות השוואה למצב שלי שהייתי בגילך, 27 ו7 חודשים, אז לא היתה לי מסגרת של עבודה ממש רווחית (למרות שנהנתי), לא היה לי רווח כלכלי, הייתי תלוי בהורים (למרות שגרתי בדירה שכורה בתל אביב), ו.. בקשר לזוגיות, מצאתי זוגיות זמנית וחברה ראשונה,בדיוק חודש אחרי זה. בגיל 27 ו-8 חודשים. כ-4 חודשים לפני גיל 28. תמיד יש למה לשאוף לשפר לטובה. וכפי שכתבתי בכותרת, אני חושב שאת במצב טוב מאוד. הרבה בהצלחה בהמשך פוחזניה
אלון.

יפעת*

New member
נשמע לי נורמלי לגמרי

וממרומי "גילי המופלג"
אני יכולה לומר לך שזה רק בחירה שלך לשים את זה במוקד.בעצם שום דבר לא משתנה, בטח לא בשנים הקרובות (יש לך עוד לפחות שנתיים עד לשלושים)
... תתמקדי במה שחשוב לך, ולא במה ש"אמור" להיות חשוב לך, ותהני ממה שאת עושה. משפחה, ילדים ובית, אף פעם לא טובים אם הם מגיעים מתוך לחץ, ולא מתוך מוכנות אמיתית וצורך אמיתי.

למעלה