שאלה+התייעצות+ התפקדות

שאלה+התייעצות+ התפקדות ../images/Emo13.gif ../images/Emo98.gif

אני אמא של גיא בן אוטוטו שנתיים ( עוד שלושה שבועות ..) לשמחתי כותבות פה חברות ותיקות (וירטואליות פחות או יותר ) מהפורומים השונים ובהחלט נעים לקרוא פה - וכעת אני צריכה עצה : היינו היום בשיחת פתיחה של קבוצת ביה"ס להורים של מכון אדלר. אני מאוד מחוברת לשיטה הזו לאחר שבמהלך ההריון קראתי את "ילדים האתגר" של דרייקורס ואימצתי לעצמי לא מעט עקרונות שהנחו אותי בהורות הטרייה שלי ואני חיבת לציין ממבט של שנתיים שהם בהחלט עובדים ומתאימים לנו. חיכתי הרבה זמן שהקורס הזה ייפתח והייתי משוכנעת שלאחר שיחת הפתיחה אני ארשם ואחרי השיחה יצאתי בתחושה הפוכה ממש... לא אני ולא בעלי התחברנו למנחה, לסגנון שלה, לרעיונות שהיא בחרה להדגיש משיטת אדלר ( לדוגמא- הנושא הטעון- פינוק, שבשיטת אדלר מקבל פוקוס קצת מעוות לדעתי )שאלו אותה על השיטה ועל אדלר והיא סירבה להרחיב את הדיבור והסבירה שבמפגש הראשון היא תדבר על זה, וכששאלו אותה שאלות על הנסיון שלה היא היתה מאוד דפנסיבית וזה היה לא נעים- כאילו אי אפשר לשאול שאלה כזו מבלי שזה ייראה כנסיון לפגיעה או לערעור הבטחון שלה. מעבר לזה, הדוגמאות שהיא השתמשה בהן כדי להדגים במה נעסוק בקורס היו כל כך לא רלוונטיות עבורנו- גם מפני שטרם הגענו לשלבים כאלה וגם מפני שאנחנו ממילא מסכימים עם חלק מהתיאוריה ומיישמים אותה.. בקיצור... מה לעשות? לנסות ללכת לפגישה הראשונה? להתגבר על תחושת האי נוחות שלי והעובדה שלא התחברתי למנחה ובכל זאת להרשם? נקודה נוספת היא שהקורס הזה לא זול במיוחד ומחייב אותנו להערכות לא פשוטה של בייביסטר בדיוק בשעות הקשות של ההשכבה באמצע השבוע למשך שעתיים. תודה למי שהגיע עד הלום ואני אשמח לקבל עצות...

אלה_ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif אמא של גיא

בזמנו גם אני חשבתי ללכת לקורס של אדלר עד ששמעתי ביקורת עליו מהורה (גם בפורום) והחלטתי שחבל על הזמן. שאני יכולה להשיג את הידע גם בלי בית ספר. אני חושבת שאת העזרה הכי גדולה בשנתיים ורבע של האמהות קיבלתי מהורים אחרים. לפעמים תאוריות לחוד ומציאות לחוד. אבל עדיין כשהיתה לנו בעיה קשה עם נושא ההשכבה עזרה לי מישהי מקצועית. בכל מקרה קורסים כאלו מאוד תלויים במנחה. השיטה יכולה להיות נהדרת אבל הקורס יקום או ייפול על פי המנחה. לסיכום-תחשבי אם את באמת זקוקה לקורס כזה, כמו שכתבת את מכירה ומיישמת את השיטות הטובות לך. ואם את מחליטה על קורס לכי לכזה שהמנחה מדבר/ת אלייך. והערה טכנית לגבי ההודעה שהיתה בראש העמוד ונעלמה- בתפוז עובדת שיטת ההקפצות. כאשר הודעה מקבלת תגובה היא קופצת לראש העמוד. זאת רק אם התגובה היא עם תוכן. ההודעה תקפוץ רק במשך 72 שעות. אח"כ גם אם תהיה תגובה ההודעה לא תקפוץ. אז אין לך מה לדאוג אם ההודעה נשארת אחורה. ברגע שיש תגובה היא קופצת למעלה. (ומחקתי את ההודעה הכפולה).
ועוד לא התפקדת? אם את רוצה שנוסיף את גיא לרשימת ימי ההולדת (במאמרי הפורום) את מוזמנת להתפקד.

אלה_ה

New member
../images/Emo41.gif לאמא של גיא וכל החברים החדשים

1. במאמרים (בשורה האפורה בראש העמוד) נמצא מדריך למשתמש עם תשובות לשאלות טכניות נפוצות. 2. מי שעדיין לא התפקד לרשימת החברים וימי ההולדת מוזמן לעשות זאת כאן (את רשימת ימי ההולדת המעודכנת ניתן לראות במאמרים).

ר-חלי

New member
../images/Emo53.gif

אני כבר מספר ימים מנסה לפתוח את המארים האלה אך בלא הצלחה פניתי גם לעזרה ב - online אבל הם לא ממש עזרו לי יש מקום אחר בו אפשר להגיע אל המאמרים הנ"ל

אלה_ה

New member
איזו הודעת שגיאה את מקבלת?

באיזה שלב? אחרי לחיצה על כפתור "מאמרים"? במסך מאמרים כניסה למאמר ספציפי?

נסי להכנס לכתובת....../images/Emo43.gif

הבאה ע"י העתקתה פיזית לשורת ה Address בדפדפן : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articlesArchive.asp?id=149&t_name=t_149 הרבה בריאות
אמנון מרגלית

לאמא של גיא-היי

גם אני כמוך..מאד מאמינה ומאמצת עקרונות מסוימים בגישתו של אדלר... עם סיום לימודי התואר הראשון..חיכיתי לתחילת קורס (דאז עדיין לא הייתי אמא)..וכבר במפגש הראשון קוממו אותי מספר דברים- הגישה של המנחה הצורה הפרונטלית שהתקיים המפגש-ללא התערבות של השומעים-היה לי נורא חשוב שהלימודים יהיו באינטראקציה של דיון ומשוב אך זה לא היה כך... ונושא הפינוק שהזכרת אותו.. אני המשכתי ..ובמפגש השלישי החלטתי להפסיק. הפסדתי כסף..וכמו שציינת זה לא זול. בימינו יש גישות שונות וה-מון עיצות..אמצי לך מה שאת מאמינה בו.. יש חומר נרחב גם בספרים..אפשר לאמץ מכל גישה קצת ובעיקר את מה שמרגישים איתו הכי טוב. אין טעם ללכת למקום שלא מרגישים איתו בנוח, מה גם שהוספת בייביסיטר ,שעה לא נוחה,וכסף..ענית בעצמך!

blue raphsody

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

אלה, רציתי לשאול האם יש מפגשים לפורום הזה? אני יודעת מפורומים אחרים שישנם, אם יש אני לא ידעתי כי אני מאד חדשה בפורום .

אלה_ה

New member
מאז שאני כאן (שבועיים) עוד לא ../images/Emo8.gif

אנחנו פורום צעיר בתהליך התגבשות. אבל מה שכן היה זה התפקדות עם תאריכי לידה לחגיגות יום הולדת פורומיות
אז את מוזמנת להתפקד

למעלה