שאלה ובקשה אחת קטנטנה!

saar7650

New member
שאלה ובקשה אחת קטנטנה!

אנחנו נכנסים ל"שלושת השבועות"- הימים הנקראים גם "ימי בין המצרים". רציתי קצת להרחיב על הנושא הזה בכמה משפטים ואח"כ שאלה ובקשה אחת קטנטנה! "גלתה יהודה מעוני... כל רודפיה השיגוה בין המצרים". כאשר נרדף החי הנגף מפני אויביו, מתפזר הוא לכל עבר במנוסתו, וכך ניצולים חלק ממנו לפחות. אך כאשר נגף ונשבר בגיא המוקף במיצרי הרים משני עבריו, אשר אין דרך לנטות ימין ושמאל, אז השמדתו היא מוחלטת! כך לפי הפשט תיאר הנביא את מפלת יהודה כמי שהשיגוה אויביה בין המצרים. במדרש דרשו כי "בין המצרים" פירוש הדבר הוא גם צרות, ימים קשים לעם. אותם ימים הם בין יז' בתמוז (שחל היום) עד ט' באב. ב-יז' בתמוז הובקעה חומת העיר עד ט' באב שבו נחרב הבית וב-י' באב נשרף בית-המקדש! אותם ימים הם ימים קשים ואכזריים לישראל. לכן מורגשת האבלות מ-יז' בתמוז הולכת ומחמירה החל מר"ח אב מוסיפה להחמיר בשבוע שחל בו ט' באב עולה למימדים עצומים בערב ט' באב ומגיעה לשיאה בט' באב עצמו וכאמור גם ב-עשירי באב יום בו נשרף בית המקדש. *שאלה*- האם לדעתכם נכון הדבר לסגור בתי עינוגים לפחות בט' באב כמו שאנו נוהגים בימים אחרים? כגון- יום השואה ויום הזיכרון לחללי מערכות ישראל? אבקש גם אם אפשר נימוקים לכך. ובקשה אחת קטנה- בימים אלה לפחות! בואו ונשמור על רמה סבירה של דיבור ללא זלזול באחר גם אם הוא חושב אחרת מאיתנו וגם אם לדעתינו הוא טועה! *בהזדמנות זו אאחל צום מועיל לצמים!* להרחבת עניין הצום סיבתו ומהותו- ראו כאן.

Vdrums

New member
לדעתי אין מקום לסגור בתי עינוגים

בט' באב מכיוון שזה עניין של אמונה, סגירת מקומות בימי זיכרון קיימת בשביל שאנשים יתרכזו ביום הזה ויזכרו את מה שהיה ולמה קיים יום הזיכרון. אם יקרה הדבר בט' באב יאלצו אנשים לשבת בבית וכאילו להיות באבל מכיוון שהם לא מאמינים ואין להם שום סיבה להתאבל זה לא יתן שום דבר. ט' באב זה יום שקשור לדת. אי אםשר להכריח אנשים להיות שרויים בעצב על מקום שהם לא תופסים אותו כקדוש.

vizini

New member
תשובה

לדעתי, זה נכון לסגור בתי עינוגים בתשעה באב כמו ביום השואה. אבל הסיבה היא לא דתית, אלא לאומית. צריך יום לציון חורבן הממלכה העתיקה ושנות הגלות, ותשעה באב הוא יום סמלי המסמל את החורבן הזה. אבל היות ואין כרגע חוק כזה, אי אפשר לכפות סגירה כזו על מי שלא רוצה בכך.

מתנדב

New member
אני גם בדעה של ויזיני......

אבל ויזיני, אני לא חושב שיוכלו לעשות כזה חוק, זה נראה לא הגיוני שיעשו חוק כזה, אבל אולי אפשר לעשות שזה יגיע מרצונם החופשי, שכל אדם יהיה לו את המצפון לסגור את בתי העינוגים שהוא מנהל....

מתנדב

New member
איך אתה יכול לאחד תאריכים?

יום השואה יוצא בתאריך אחר, ותשעה באב יוצא בתאריך אחר....

פלסטיק

New member
נקבע שיום השואה יהיה בט' באב

ל-ט' באב יש חשיבות בגלל מאורע הסטורי, לא ניתן להזיז אותו. ליום השואה התאריך שרירותי ולא על סמך אירוע היסטורי, אין בעיה שיהיה בט' באב.

מתנדב

New member
פלסטיק, זה גם בלתי אפשרי.....

כי כמו שאי אפשר לקבוע את יום השואה בראש השנה או ביום כיפור, כי זה יום קדוש בפני עצמו, כך אי אפשר לערב את יום השואה ביום אבל של כלל ישראל שזה תשעה באב... אתה כנראה מכיר את הפתגם, אין מערבבין שמחה בשמחה, כך אין מערבבין עצב בעצב, כל אירוע יש לו יום משלו....

yoyo10

New member
לפעמים זה יוצר בעיות

כמו יום העצמאות שיוצא בספירת העומר

saar7650

New member
קודם כל- תודה על התגובות!

דבר נוסף- ההצעה של "פלסטיק" הייתה נכונה -לפני- קביעת התאריך הנוכחי של יום השואה. היום כבר זה כבר יותר מסובך לעשות זאת. לגבי תגובת מתנדב לכך שזה לא אפשרי "ערבוב עצב בעצב..." תגובתך לא מדוייקת זאת משום שי' בטבת כמדומני נחשב ל"יום הקדיש הכללי". כלומר- הרבנות הראשית איחדה את כל ימי הזיכרון ליום אחד שהוא עשירי בטבת כדי שנוכל לצום ביום זה ולהתאבל על כלל הצרות הלאומיות שלנו.

פלסטיק

New member
פעמיים חרב בית המקדש באותו יום

כנראה שזה כן אפשרי יש איזושהי הלכה שמונעת את זה?

masorti

New member
מה דעתך לאחד את...

יום השואה ויום הזכרון? יש איזה חוק מדינה או הלכה שמונעים את זה? לי יש תחושה שאתה תתנגד. והסיבה היא... שאתה רוצה שלכל אחד משני נושאים חשובים אלה יוקדש יום זכרון משלו. השאלה היא האם אתה רוצה שלנושא החורבן יוקדש יום זכרון משלו, או שלדעתך כדאי "להעלים" אותו ע"י כך שיום זכרון אחר הקשור יותר לימינו "יבלע" את יום הזכרון לחורבן.

פלסטיק

New member
תראו מי חזר ../images/Emo13.gif כבר הייתי מודאג

אבל אני רואה שאתה שלומך טוב כי כהרגלך אתה עונה במקומי. אז ענית במקומי תשובה שגויה (אבל זה לא הפריע לך גם בעבר), אין לי בעיה בחיבור בין הימים והצעת האיחוד שלי לא באה כדי להשמיד את הדת היהודית. הפארנויה שלך קצת מתחילה להדאיג, כדאי שתדבר עם מישהו על זה

tamarhp

New member
רעיון טוב

אבל אני לא בעד. יהיה לי קשה להתאבל על שני דברים שונים בבת אחת.

אחחח..אחחח..איזה צדיק...

כבר אמרתי לך...צדיק יסוד עולם
אפשר ברכה?

Vdrums

New member
הרבנית חנוכה, את קשורה במקרה

לשדכן הצדיק מירושלים חכם חנוכה בן משה הלוי?

חחח....בעלי הוא רבי חנוכה../images/Emo9.gif

אתה רוצה איזה שידוך? נארגן לך כלה נאה וחסודה
כמובן תמורת סכום סמלי של כמה מאות שקלים

למעלה