שאלה, והתייעצות מסוימת.

נסיה 5

New member
שאלה, והתייעצות מסוימת. ../images/Emo9.gif

אני בת לאמא בשלבי עיוורון סופי ולאחרונה היא מטופלת בדיאליזה ככה שהיא מרותקת לכורסא 4 שעות תמימות. היא מתקשה לראות טלויזיה ועוד וחשבתי שאולי יתאים לה MP3. גיליתי שיש אפשרות להקלטת ספרים מוקלטים דרך ספריה לעיוורים, וגם לשמוע מוסיקה וגם רדיו? רציתי לשאול אם אתם מכירים סוגים שונים של הנגנים האלה לעיוורים, ואיך משתמשים בזה בכלל? אני מעוניינת לקנות לה את זה בחופש פסח בחנויות כמו אופיס דיפו המון תודה לכל מי שיסייע לי בזה.

יאיר B

New member
ספרים מוקלטים זה שוס אמיתי בשנים האחרונות

הרבה אנשים, לאו דווקא עם בעיות ראיה, שומעים ספרים מוקלטים (בדרך לעבודה למשל, בגלל שאין להם זמן לקרא את הספר ממש). יש לזה ביקוש די גדול. בספריה לעוורים שנמצאת בנמצאת בנתניה מכילה מאות (ואולי זה כבר אלפי) ספרים שהוקלטו ל-CD בפורמט MP3 (שאותו קל להעביר לנגן). הבעיה שאני חושב עליה היא התפעול של הנגן. אם אדם שרואה מפעיל את הנגן ואימך רק שומעת, אני לא צופה בעיות. אבל אם היא רוצה להפעיל אותו לבד, עלולות להיות בעיות מאחר והנגנים מציגים את המידע על מסך (לרוב קטן) ומכילים מספר קטן של כפתורים (ויש כאלה בלי כפתורים בכלל - עובדים עם מסך מגע שלדעתי זה ממש לא מתאים לה). יש נגנים עם רדיו (לרובם למעשה יש) וכמובן ששירים אין בעיה (בעיקרון הספרים המוקלטים נחשבים מבחינת הנגן לשירים). נגן יעודי לעיוורים אני לא מכיר. אני חושב שכדאי מאוד נגן עם מקסימום כפתורים יעודיים. עוד אני חושב שכדאי לנסות נגנים מסביבתכם (כיום נגני MP3 הם דבר מאוד נפוץ ולא צריכה להיות בעיה למצוא כמה דגמים להתנסות), לתת לאימך ולראות מה נוח לה. אם מוצאים דגם מסויים שהיא מסתדרת איתו יותר טוב - לקנות אותו. במקרה שלה ההרגשה היא הדבר החשוב ביותר.

isrmnhr

New member
יש באייפודים החדשים אופציה של דיבור

אפל הוציאה ממש לא מזמן דגם חדש של אייפוד שאפל. היתרון המשמעותי ללקויי ראיה הוא שהנגן הזה יודע לדבר. כלומר הוא יודע להקריא שמות של שירים ורשימות השמעה. הנגן הזה די חדש ואני לא בטוח שהוא כבר זמין בארץ, אבל בקרוב בטוח הוא יגיע. בנוסף יש את האייפוד נאנו דור רביעי שיודע להקריא את התפריטים שלו. הוא כבר זמין בארץ. הבעיה היא שבשני הנגנים האלו אין עברית. יש אנגלית ועוד כמה שפות, אם אימך דוברת את אחת השפות שנתמכות, אז אני חושב שכדאי לך לשקול את האופציות הנ"ל. בהצלחה !

למעלה