שאלה וכמה הערות..

Glusiking

New member
שאלה וכמה הערות..

אז קודם השאלה: מישהו יודע מה קרה עם הגיטריסט השני של פורקיופיין, ולמה הוא לא משתתף בדיסק החדש?? ועכשיו הערות: א) הקלידן בדיסק הזה עושה עבודה מדהימה, באמת.. שומעים אותו המון, וזה נראה לי הדיסק שבו הוא תרם הכי הרבה.. ב) יש כאלה שטענו שב sentimental יש קטע בסוף שנשמע בול כמו trains.. נכון! ממה שרציתי להגיד הוא, שלא נראה לי שהם טיפשים ולא שמו לב שיצא להם קטע מאוד דומה, ולא עשו מחווה לעצמם.. אולי פשוט זה מוטיב שיחזור על עצמו בדיסקים הבאים, כמו בDying Soul של דרים ת'יאטר.. המוטיב הזה מופיע בטריין, אוקטובריום, וגם בחדש... אני מקווה רק שפורקיופיין, שלא כמו דרים, יעשו את השימוש לנכון במוטיב.. אצל דרים זה נהיה חרוש ומעאפן כבר בשימוש השני שלו...

Glusiking

New member
רגע, זה ג'ון ווסלי?

כי כתוב שהוא עושה רק קולות שניים..

handlessman

New member
אתה מדבר על רוברט פריפ?

אני יודע שהוא מנגן באלבום החדש... לא ידוע לי על עוד גיטריסטים

Glusiking

New member
עכשיו אני רואה

שהוא מופיע בדף האחורי, אבל בתור אורח.. כתוב Guests: Robert Fripp - כתוב שהוא עושה איזה משהו בway out.. בקיצור, הגיטריסט לא מנגן איתם פה..

handlessman

New member
לא ממש מעודכן... מי זה בדיוק ויסלי?

גיטריסט שניגן באלבומים קודמים של פורקיופיין?

LightbuIb sun

New member
ויסלי

הוא לא ממש חלק מהלהקה, הוא פשוט מופיע איתם שהם צריכים חיזוק של גיטריסט (זה הרבה יותר טוב מאשר פלייבק), ואני מניח שלפעמים פה ושם נותן איזה תו באלבום

handlessman

New member
כן, זה די נחוץ ברוב המקרים...

בהקלטות אפשר באמת לעשות בטראקים, אבל בהופעות... מעלה לי עכשיו תהיות - שמעתי שירים כמו של סונטה ארקטיקה נגיד ששומעים איזה 3-4 ליינים של גיטרה במקביל... פאוור, ריפים ועוד קישוטים ברקע... אז מה, לוקחים עוד כמה גיטריסטי חיזוק? לא נראה לי...

LightbuIb sun

New member
לא נראה לי

הם פשוט מקליטים ביותר ערוצים....... גם פורקיופיין מקליטים בכמה ערוצי גיטרות. אבל מה, בהופעות קצת מבאס פלייבקים- ולשם כך יש ויסלי. בכלל מבטאים את זה וויזלי

handlessman

New member
חחח וויזלי... גם הוא מפחד מעכבישים?

בהקלטות - באמת רוב הסיכויים שמשתמשים בערוצי גיטרות, זה גם מה שאמרתי, דיברתי על הופעות שיש בהן שירים שיש בהם מלא ליינים לגיטרה... זה בעיה, כי אם הם מחליטים להישאר רק עם הליד גיטר ואולי עוד גיטרת חיזוק, אז כאלה שבאו להופעה והם רוצים לקבל את המיטב מבחינים בשינוי / חיסרון וזה יכול לאכזב... (שוב, לא מדבר בהכרח על פורקיופיין)

LightbuIb sun

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

א) אני קיבלתי את הרושם שויסלי הוא רק בהופעות, לא יודע למה...(האמת, אני חושב שהוא גיטריסט מעולה אבל יש לו פיל כל-כך שונה משל סטיבן בגיטרה, הם יכולים לנגן את אותו הסולו בצורה כל-כך שונה, שזה לא יאמן.) ואני לא מת על התוספות קול שלו. ב) גם אני חשבתי על האופציה שהם יעשו את זה מוטיב חוזר שכזה

Apoca1ypse

New member
אצל דרים זה אולי מעאפן אבל לא כל כך חרוש

זה נקרא ה'סאגת אלכוהול' של פורטנוי או משהו כזה, שהוא נגמל וכל הלהקה עזרה לו לצאת מזה, כמעט כל אוקטבריום מוקדש לו אז חדשות בשבילך, בשיר Repentance שמופיע בו ס-ט-י-ב-ן--ו-י-ל-ס-ו-ן בתור אורח (קולות רקע) חוזר אותו המשפט מתחילת this dying soul, hello mirror, so glad to see your my friend its been a while...

אני יודע...

שמעתי את הדיסק, ושמעתי את המשפט הראשון של השיר.. זה בדיוק מה שאמרתי! שנתחיל פה וויכוח כמו שצחקנו עליו קודם??

Glusiking

New member
ארגנטיני קטן זה אני,

פשוט בלי כוונה רשמתי מהיוזר של אחי..

למעלה