שאלה ומחשה

newKiticat

New member
שאלה ומחשה

מה זה לעזאזל "תריל"? (דקס בDS9 לצורך העניין...) ועוד מחשבה... הבנתי שקשה לי לעבור מוויאג'ר לDS9 בגלל המחסור בנשים... וכשאני חושבת על זה ואז על הדור הבא- אני נחרדת כשאני מבינה ששם בכלל אין נשים כקפטן או כהסגן שלו... מישהו מוכן להסביר לי- למה במאה ה24 כביכול, החברה עדיין פטריכאלית??

Bajoran Priest

New member
מה זאת אומרת "מה זה לעזאזל טריל?"

מה את רוצה לדעת לגבי גזע הטריל? מחסור בנשים בדיפ-ספייס? הכיצד?.. קירה היא סגנית מפקדת התחנה- אישה. דקס היא קצינת המדעים הראשית- קצינה. שתי נשות הדת הבאג'וריות העיקריות בסדרה- נשים. אפילו הדומיניון מיוצגים בדרגה הגבוהה ביותר על ידי "משתנה נקבה".. לגבי הקלינגונים והקרדסים- אלו הן באמת חברות יותר פטריאכליות מאשר האנושות (לפחות זו של המאה ה- 24). בנוגע ל"הדור הבא", אמנם לא הייתה שם אישה כקפטן או כסגן, אבל הייתה דווקא אדמירל נצ'ייב שהופיעה מספר פעמים והיא אישה, ובעונה הראשונה הייתה קצינת ביטחון- טאשה יאר. אז איפה הבעיה?

newKiticat

New member
יכול להיות

אבל מה שהפריע לי היה דווקא שבדור הבא- המוקד הוא גברי ביותר. או יותר נכון- התפקידים שהם מגלמים. וויאג'ר היא סדרה עם מוטיב נשי בולט (ולא קרה מעט פעמים שדווקא נשים היו המוקד....) כנראה שזה פשוט המעבר הקשה... למרות שאני כבר חצי עונה בתוך DS9 אני נשארת נאמנה לוויאג'ר... אין מה לעשות. תקראו לי מכורה- אני לא מסוגלת לבגוד... ובקשר לקלינגונים- דווקא בוויאג'ר יש ייצוג נשי לא קטן. מעבר לבלאנה- הפרקים שמתעסקים בזה- מכניסים לא מעט השפעה נשית (אימא של בלאנה, או "בת הזוג" של נליקס בפרק בעונה 7). (ודווקא TOS לא מציק לי כל כך... דווקא משעשע ביני- אולי בגלל שאימא שלי ואבא שלי טרחו "להזהיר" אותי שזו סדרה שצולמה בשנות ה-60 והיא שובינסטית לא מעט... אם כי קירק מופיע לא מעט בלי חולצה- או עירום לחלוטיין....)

newKiticat

New member
../images/Emo3.gif

יש עוד הרבה... דפנטלי... ועדיין לא נגעתי בדור הבא!

TheBursar

New member
רק לידיעתך

אני כרגע בעונה הרביעית של DS9 והבאתי מהבית את כל העונות של TNG... אז אם יוצא לך להגיע לאזור ב"ש בזמן הקרוב תרגישי חופשי לקפוץ ולאסוף את הפרקים

newKiticat

New member
האמת שכרגע

יש לי את כל TOS, VOY, TNG. DS9, ואת האנטרפייז נדמה לי שיש לי עונה ראשונה בלבד....

TheBursar

New member
חסכת נסיעה לב"ש!

אבל בגלל זה אולי אני אצטרך לנסוע אלייך... בעייתי קצת

newKiticat

New member
כולה אשקלון...

TheBursar

New member
זה לא המקום שאליו נוסעים

זה העלות של האוטובוס לסטודנט עני שמתקיים מתמונות של אוכל בעיתון.... טוב לא ממש אבל תקופת הבחינות לא ממש מאפשרת לי יותר מידי זמן פנוי...

למעלה