שאלה וסליחה על קלקול עונג שבת

ענתי44

New member
שאלה וסליחה על קלקול עונג שבת../images/Emo140.gif

האם מי מכם יודע על תופעה של חולה דמנציה ובעיקר אלצהיימר כמתעקש להתפלש בצרכיו? אמא שלי, האישה הכי נקייה בעולם, פשוט נמשכת כמו עש לניאון לצרכיה. היא, למרות צעקותיי חייבת לגעת בזה. לי לא איכפת שברח לה ועליי לנקותה ואת הריצפנה או מושב האסלה, רק הנטייה החדשה הזו שלה לגעת ולמרוח מוציאה ממני את השטן ומקפיצה לי את רמות הסוכר בדם. אני יודעת מתלונה של המטפלת במרכז היום שהיא מנסה גם שם, אם כי לא בתדירות ועקשנות כמו בבית. הנטייה שלה לשחק עם נייר טואלט, שלא הבנתי פישרה, התגלתה לי כחלק מתופעות של האלצהיימר. האם גם הנגיעה? ואם כן למי מכם יש רעיון איך מפסיקים את זה? שבת שלום

frogel

New member
התופעה מוכרת

למרות אי הנעימות אני יכול לאמר לך שהתופעה מוכרת וקיימת בקרב חולים רבים, זו תופעה שקיימת גם אצל תינוקות וכנראה שישנה הקבלה מסויימת. מניסיוני כמו שזה מופיע כך זה גם נעלם. הדבר היחיד שניתן לעשות הוא להשתדל להיות נוכח בשטח בזמן היציאות, באם הדבר קורה בלילה להשתדל ולדאוג שאימך תלך לשרותים לפני השינה בנוכחות של מטפל. לעיתים בעיה של יציאות קשות או עצירות מגבירים את התופעה.

ענתי44

New member
תודה על המידע../images/Emo51.gif

הצלחתי במאמץ רב להכניס הרגל לאמא שלפני השינה הולכים לשירותים.וגם לפני שיוצאים מהבית, הגם שפה קצת פחות הצלחה ואני מצטרפת להמלצתך הזו. מאחר ויש הקבלה רבה לתינוק אז זה בעצם הגיוני. ואני מקווה בשם מעיי לפחות שהתופעה הנוראה הזו, שאמא א' היתה משתבצת במקום מהתנהגות אמא ב', תחלוף במהרה. אני כנראה אצטרך לעמוד לידה שזה קורה ולהשגיח עם 100 זוגות עיניים.

zs1957

New member
תגובה לענתי44 קלקול עונג שבת

אמא שלך מתנהגת בדיוק כמו כל החולים שלנו.גם התינוק משחק בצרכיו! אז אמא שלך היא כמו תינוק. היא לא מבינה מה היא עושה. צריך להסביר לה כמו לתינוק. שלא משחקים בקקי. זה לא אוכל ולא משחק. הרבה זה לא יעזור,כי הם שוכחים אחרי שניה מה אמרת להם.שוב זה רק מחזק את מה שאמרתי לך. עלייך לקחת מטפלת מהר מאד. שהיא תתעסק בהחלפת חיתולים ונקיון של קקי. את תתעסקי בענינים הרבה יותר חשובים שקשורים לאמך. תהני מכל רגע איתה עד כמה שניתןואז תחושי יותר מסופקתןפחות כעוסה וממורמרת. זהבה שחם-עמותת אלצהיימר

למעלה