שאלה ( וקיטורים)

• פותח הנושא ghlc
  • פורסם בתאריך

ghlc

New member
שאלה ( וקיטורים)

בוקר טוב

נותחתי אצל פרופ' רובין ב - 13.08.13.

פרופ' רובין הוא אולי מומחה בתחומו אבל דגנרט לא קטן ואנטיפט גדול.

הוא לא זוכר מטופלים ( גם כאלה שניתח לפני שבוע) מזמין אנשים לשעה מסוימת ומכניס כאלה שהזמין לשעה מאוחרת יותר קודם.

הכי הזוי זה שלפני הניתוח הוא אסר עלי ( ועל אשתי) לאכול פחמימות בכלל. הדיאטנית הבריאטרית שמעה את זה וכמעט התעלפה במקום. היא אמרה לי שאני חייב לאכול פחמימות - 4 פרוסות לחם קל ביום + מעדן + פרי.

שבוע אחרי הניתוח , לאחר שהוריד לי את הסיכות , קודם כל הוא לא התייחס לכך שיש חתכים שהם יחסית עמוקים , שם מן פלסטר ( לויקופלסט לבן) על החתכים, ואמר לי להוריד את זה אחרי יומיים.
בעקבות הטיפול הרשלני שלו ( אי אפשר לתת לזה שם אחר) החתכים הזדהמו והייתי צריך למרוח משחה אנטיביוטית במשך שבוע וגם היום , הם לא נסגרו בצורה האופטימלית- אבל נו מילא.

מה שעוד הזוי זה שבמעמד הורדת הסיכות הוא אמר לי להתחיל לעשות ספורט ( שבוע אחרי הניתוח !!!) בעוד שהדיאטנית אמרה לי שצריך להמתין חודש עד חודש וחצי מהניתוח. התחלתי בהליכות קצרות של חצי שעה אחרי חודש וזה מרגיש נפלא !!!

עכשיו למה כל החפירה ?

שאלתי את הדיאטנית מתי אני יכול להתחיל לעבוד על הבטן - אני רוצה להוריד את הכרס באמצעות פיתוח שרירי הבטן בנוסף להליכות ולתזונה הנכונה. היא אמרה לי להתייעץ עם המנתח.

הבעיה שלאחר כל מה שכבר תיארתי אני לא סומך עליו בשיט בכל הנושא הזה .

יש לי 2 שאלות :

1.לוותיקים - לאור ניסיונכם - מתי אפשר להתחיל לעשות תרגילי בטן ?
2. לכל החברים בפורום - מי מכם נותח אצל פרופ' רובין ? ואיך הייתה ההתייחסות אליכם לפני / לאחר הניתוח ובמהלך האשפוז ? ( ליבי אני מבין שאת מכירה את פרופ' רובין היכרות ארוכה. אשמח לשמוע את תגובתך לאור כך )

אז ככה

קודם כל אני נותחתי אצלו והוא באמת עוף מוזר למדי. מבחנת מנתח, כל הרופאים שהתייעצתי איתם אמרו לי לפני שנפגשתי איתו שהוא המנתח הטוב ביותר בתחום אבל שלא אצפה לתמיכה נפשית כלל. אז ככה שלא התאכזבתי. מכל הבחינות - היה מעולה ובמיוחד זמן ההחלמה.

גם לי הוא אישר לחזור לפעילות מהר מאד. מנתח כירורגי אחר שדיברתי איתו גם כן נתן לי אור ירוק אז ככה שלא היתה בעיה. הוא גם נתן לי אישור לעשות תרגילי בטן מיד אחרי שהוא הוציא לי את הסיכות וזה מה שעשיתי - שבוע אחרי הניתוח.

בנוגע להורדת הכרס באמצעות פעילות אנאירובית - זה לא עובד. חשוב לעשות עבודת בטן כמובן, אבל רק הורדה במשקל תוריד את הכרס וזה בתנאי שאין עור עודף. לצערי הרב לי יש עור עודף בבטן וכל הפעילות שאני עושה מבחינת בטן לא מסייעת ולא תסייע לעור העודף. אבל מתחת לו אני יודע שיש לי קוביות אחושילינג

כל הכבוד על הפעילות הגופנית! זה חשוב וגם כיף

ghlc

New member
תודה על התגובה

אין ספק שמקצועית הבנאדם תותח !

אין לי תלונה על המקצועיות שלו.

חלק מהמנותחים שלו דיווחו על היענות מרשימה מצידו.

פשוט לא הסתדר לי מה שהוא אמר לי לעומת מה שאמרה לי הדיאטנית לגבי ספורט / דיאטת הפחמימות שלפני הניתוח.

בסופו של דבר אני העדפתי להקשיב לדיאטנית.

לא נשמע לי סביר שאדם שבוע אחרי ניתוח , במיוחד שלא מכניס לגוף שלו שום דבר חוץ מנוזלים, יתחיל לעסוק בפעילות גופנית.

זה מאד אישי

בהמלצתו ובהמלצת רופאים אחרים החלתי בפעילות גופנית חודשיים+ לפני הניתוח וממש כמהתי לחזור לפעילות אחרי הניתוח. כשהוא אישר לי לעשות את זה ממש עלצתי. אבל זה מאד מאד אישי וכל אחד בוחר את המומחה שלו הוא מקשיב. מה שחשוב הוא להתייעץ עם איש מקצוע ולא להחליט לבד, אבל את זה את כבר עושה

אני מועמדת לניתוח

נפגשתי אתו פעם אחת ויחידה - פגישת הייעוץ הראשונה בשיבא - ופגשתי אדם אנטיפת ומזלזל מן המדרגה הראשונה. חיכיתי בערך 3 שעות בתור (ובדיוק כמוך הכניס קודם אנשים שבאו אחריי), זלזל במלווה שבא אתי, ונפנף אותי תוך פחות מחמש דקות. את התור הבא להתייעצות (התור שאני חוזרת עם כל הבדיקות) קבעתי לד"ר גויטין ואני מקווה שיהיה בסדר יותר.

ליבי3617

New member
קראתי בעיון

תראה, מבחינת תמיכה נפשית - פרופסור רובין הוא לא הכתובת ומעולם לא היה.
הוא טוען תמיד שהוא רופא מנתח ולא דיאטנית או פסיכולוג. מי שבא אליו, כדאי שישים לזה לב...
אני טוענת שזה מאד חבל כי אני מכירה אדם מקסים ומקצועי. אבל אתה יודע, כשרואים אלף אנשים ביום (ומנהלים מחלקה פעילה מאד, והייתי שם בשבוע שעבר - ראיתי כמה מטרטרים אותו) - זה קשה.

לא באה להצדיק אותו והוא יודע את דעתי, שחבל שיוצא לו שם כזה.

לגבי פעילות גופנית - בהתחלה כשמרגישים טוב אין בעיה לעשות הליכות מתונות.
עם הזמן להגביר עצימות ואחר כך אפשר להוסיף עבודה על הבטן.
להוריד כרס - זה בהחלט קשור למבנה שלך אבל ממליצה לך לעבוד עם מאמן כושר שיראה לך איך ומה לעשות.
בכפוף כמובן להחלמה שלך ואיך אתה מרגיש.

אופירA

New member
מנהל
מנתח אכן אינו דיאטנית או פסיכולוג -

אבל אם הוא עוף מוזר מאוד, אפילו בעיני אלו שמסמפטים ומעריכים אותו - אז שלא יגיד שזה בגלל שהוא מנתח ולא דיאטנית או פסיכולוג.
זה בגלל שהוא לא יודע להיות בן אדם נעים ונחמד, ולכן הוא עוף מוזר.
ברור לי שעם גישה נכונה אפשר להסתדר גם עם עוף מוזר. אבל יש הרבה אנשים שצריכים אדם נעים בתור המנתח שלהם, כי צריך איתו תקשורת לשם הצלחת הניתוח וההחלמה. והם לא יכולים להסתדר עם עוף מוזר מאוד, ועוד עוף שלא מודע לכך שהוא עוף, אלא טוען שזה בגלל שהוא לא פסיכולוג.

אז אני לא חושבת שהשם הזה יוצא לו. אני חושבת שהוא מוציא אותו במו ידיו.
הייתי עדה לעדויות של מנותחי טבעת בעבר, על התנהגות שגם מחבלת מפורשות בשירות שצריך לקבל לאחר הניתוח, שחיוני להצלחת ניתוח טבעת.
אז היום הוא לא מנתח טבעת, ואין הבעיה הזו, אבל כשהוא ניתח טבעת, אז גם מנתח זה לא היה כמו שצריך...
כי יש קשר בין האדם לבין המנתח.

מסכים

אבל יש לי חשד כבד שיש הבדל ב'איכות' השרוול בין מנתח למנתח. ותקופת ההחלמה המהירה גם תלויה במנתח. כל אחד בסופו של דבר צריך לעשות את החשבון שלו. יש מנתחים שגם נחשבים כטובים וגם כנחמדים אבל התורים (גם במסגרת פרטית) ארוכים מדי.

מילקי110

New member
בנוגע למה שהמנתח אמר

אני לא מכירה את רובין שמעתי עליו ( עשיתי אצל הקולגה שלו ד"ר גוייטין ואחרי הניתוח הבנתי שהוא לא יותר טוב ממנו וחבל שלא ידעתי לפני

הוא עובד על אותו עיקרון מקצוען אבל אנטיפת גדול ).

בנוגע למה שהוא אמר - אכן לפני הניתוח אסור לאכול פחמימות עושים דיאטת חלבונים כדי להקטין את הגודל של הכבד בשיביל שלא יפריע לניתוח בזה הוא צודק גם לי זה

נאמר .

* בנוגע לפעילות גופנית - מותר שבוע אחרי הניתוח ואף רצוי להתחיל לעשות הליכות הכוונה לא לפעילות גופנית מאומצת אבל כן לעשות הליכות , הבנתי שאחרי הניתוח צריך

כמה שיותר ללכת ואולי לכך הוא התכוון .הליכות זה טוב .. לא משהו מאומץ מידי אבל רק להפעיל את הגוף קצת .

ובנוגע לכפיפות בטן - הבנתי שאפשר אחרי חודש ... וגם שחייה אגב אם אתה מתעניין אחרי חודש .

לא מכירה את רובין אבל שמעתי עליו לא מעט בדיוק מה שאתה מתאר . מעניין מה אומרים על הקולגה שלו היה מעניין אותי לדעת כי הרבה אומרים שהוא מקסים

אבל אחרי הניתוח פגשתי בעבודה מישהי שנותחה ע"י מנתח אחר והיא אמרה לי שהיא קראה על ד"ר גוייטין ושמעה שהוא לא נחמד ושהוא כמו רובין .

רובין ופעילות

אני גם שמעתי על פרופ' רובין כל מני דברים... אבל לא נתקלתי בהם בכלל. הפגישות שלי איתו היו עניניות וחנניות ללא שום זלזול ונתן לי הרגשה מאוד נוחה וטובה. ממש שמחה שעשיתי אצלו את הניתוח.
לגבי ספורט, זה משהו אינדבידואלי לגוף שלך ביחד הם ההתיעצות עם הרופא, צריך להרגיש אם הגוף מוכן לפעילו. יש להתחיל באופן מתון ולהגדיל את הזמן/קצב/פעילות כל פעם קצת.
אני אישית לא הרגשתי מוכנה לעסוק בפעילות, למרות ההמלצות להתחיל, חודשיים לאחר הניתוח ורק אז התחלתי בפעילות ספורטיבית, אחרי שירדתי קצת במשקל. לא שלא יכלתי פשוט לא הרגשתי נכונה וזמינה לפעליות אינטנסיבית. ולאט לאט העלתי את המרחקים והקצבים שלי.

למעלה