נניח שאני לא מצליחה לישון בלילה בגלל רעש חיצוני מהסביבה, שמפריע לי לישון. האם בעזרת דמיון מודרך אפשר להרחיק מהתודעה את אותו רעש מפריע ולהכנס למצב של רגיעה שתביא להרדמות?
תנסי לבדוק ולדמיין מה הדברים שיכולים לעזור לך לנתק את תשומת הלב שלך מהגורם המפריע (סתם רעיון: למשל לדמיין שאת שמה אטמי אזניים דמיוניים שמסננים את הרעש המטריד) ואז לבדוק איך את יכולה להשתמש בהם כדי לסייע לעצמך להתנתק... מה היה יכול לעזור לך? לילה טוב, הגר
התרגיל של אטמי אזניים דמיוניים, דווקא ניסיתי אותו, אבל אני חושבת שלא הצלחתי כי לא מספיק התרכזתי בו. בפעם הבאה אולי אנסה שוב. חשבתי אולי להתמקד במקור רעש אחר שקיים וכך כאילו "לשכוח" את הרעש שמפריע. אבל עד עכשיו זה לא עזר ממש.
כי יש לי מרזב מטפטף ליד החלון.. בינתיים כלום לא עבד, חוץ מללכת לישון דיי מאוחר, ואז אני פשוט עייף מכדי שיהיה לי אכפת. אבל.. בגלל שזו שינה לא עמוקה, ההפרעה לא נותנת למוח לנוח כמו שצריך..
היי נטע.. נראה לי שבמקום "להרחיק מהתודעה את אותו רעש מפריע" דבר שמעצם הגדרתו והתכוונותו עדיין משאיר את ה"רעש מפריע" בתודעתך. היה מומלץ להתמקד בנשימתך.. תתמקדי בטמפרטורה של האויר על הנחירים שלך כאשר את שואפת אוויר... ועל הטמפרטורה שלו כשאת מוציאה אותו.. תראי אם את יכולה להבחין בהבדלים בין שאיפה אחת לשניה.. האם יש הבדל בין הטמפ' בשאיבה של האויר מתחת לשמיכות ובין מחוץ לשמיכות.. ונסי לדרג את ההבדל בין 1 ל 10 .. בסולם מדידה דמיוני משלך. בהצלחה מיק.