שאלה ותהייה לגבי ירקות צלויים

smaak

New member
שאלה ותהייה לגבי ירקות צלויים

אז פשושיק החליט שהוא רוצה להפסיק לאכול גבינות בבוקר. הוא הפסיק בערך איתי לאכול בשר.
ייאמר לזכותו שהוא ניסה לשתות מסוגי החלב החלופיים מהצומח כדי לראות אם הוא מסוגל להחליף את החלב של הקפה והקורנפלקס, והוא טוען שפשוט לא טעים לו. אני טוענת שהוא פשוט צריך להתרגל לטעם.
אבל אני לא לוחצת. הנה, אני לא אומרת כלום והשינוי והבקשות מגיעים ממנו. היום הכנתי מוקפץ עם טופו ובניגוד לפעם קודמת הפעם הוא מאוד אהב.

הוא שואל אותי מה הוא יכול סתם לזרוק על הלחם כשהוא אוכל בבוקר.

הבוקר הכנתי לו סלט מ-שומר, פלפל, עגבניה, זרעי דלעת,
צלוחית של חומוס עם שמן זית,
סלט פירות קטן.

אבל אני רוצה שיהיה לו משהו לשים על הלחם.

הוא לא מת על ממרחי אגוזים (בוטנים, שקדים וכאלה), אבל הצעתי לו למרוח חמאת בוטנים ולפרוס בננה, או להוסיף ריבה.
חומוס כמובן, אבל כמה אפשר,

אין לי כירת גז, אלא חשמלית,
איך אני משיגה את התוצאה בשביל להכין ירקות בסגנון שמכינים כאנטיפסטי? סתם לקלות אותם בתנור אחד על השני?
 

ladybug6

New member
אנטיפסטי במילא עושים בתנור

ה"סוד" הוא בחיתוך הירקות כך שכולם יעשו במידה הנכונה ולא יקרה מצב שחלק יתעלפו לך וחלק לא יהיו מוכנים. למשל בטטה מוכנה-מדי זה ממש לא טעים, ותפוחי אדמה שעדיין קשים זה באסה רצינית..
אפשר גם מראש לבחור ירקות עם זמן הכנה דומה. או לבשל חלקית חלק מהם.
בכל מקרה, את הקשים ביותר חותכים הכי דק. פטריות עדיף להוסיף ברבע שעה האחרונה.
מה שכן, חשוב לסדר את הירקות בפריסה כך שלא יהיו אחד על גבי השני אלא שכולם יגעו בתבנית בצורה כזו או אחרת.

הסוד הנוסף הוא כמות השמן.. ככל ששמים יותר, זה יותר טעים

וכמובן מלח גס ופלפל גרוס, טימין טרי מאוד מומלץ, או תערובת תיבול יבשה איטלקית או משהו בסגנון.

רעיונות נוספים למה למרוח על הלחם הם כמובן ממרחים על בסיס סויה - קנויים או ביתיים. גבינת סויה ביתית אפשר לתבל במלא דרכים וזה ממש קל להכנה.
יש גם ממרחים קנויים כדוגמת פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, טפנד, צ'ימיצ'ורי, טחינה, ממרח אבוקדו, ממרח קישואים בנענע, ממרח דמוי כבד (מחצילים ואגוזים), מיונז ביתי רגיל או בטעמים, ממרחי אגוזים ביתיים (פטה שקדים וכו'), אפשר להשרות פרוסות דקיקות של טופו בתבלינים ומיץ לימון ושמן זית לכמה שעות/ימים... וכו' וכו'.
 

salo22

New member
אין דבר טעים על לחם

מסלט חצילים קלויים היטב עד התפחמות בתנור, מתבלים כמיטב המסורת כמובן ולפי העדפות

עוד ואריציית חצילים שאני מאוד אוהב ומבקשת לחם - פרוסות חצילים קלויות בתנור, עליהן ממרח שעשוי מפלפל שושקה שנקלה היטב בתנור וקולף, קוצצים היטב ומערבבים עם אריסה ביתית, מעדן..
כמובן טפנדים שמחוזקים בצנוברים או קשיו פיסטוק גרוס וכולי, על בסיס זיתים, יכול להיות עגבניות מיובשות, ממרח קישואים שרופים בתנור עם נענע ושמיר, מבחינתי כל דבר לשרוף היטב בתנור ולעבד לאיזה כיוון שרוצים
 

salo22

New member
אנטיפסטי

קודם כל חשוב מאוד שמן זית טוב ומעניין בטעמו, ירקות טובים ומגוונים ככל האפשר, לצאת מהשטאנץ, כרישה נפלאה ביותר בצורת ההכנה הזו, לחפש ירקות מובחרים בשוקים, בטח יש לכם גישה לדברים טובים מאוד באיזור.. חשוב מאוד לגוון בתבלון, פלפל גרוס ברמה טובה, מלח גס, חומץ בלסמי איכותי ואפילו משהו מצומצם, חומצים אחרים מעניינים.. ענפים של עשבי תבלין אסל סעדינות ובהתאמה למה שמכינים.. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים &quot
 

smaak

New member
סבבה, תודה לשניכם


הוא לא מסוגל לאכול זיתים או חמוצים בשום אופן, למעט פלפל שיפקה. אולי הגיע הזמן באמת לנסוע לסופר הכשר באנטוורפן..
 
אנטיפסטי בתנור - אני אופה את כולם ביחד

מערבבת את הירקות החתוכים בקערה כדי לשלוט בכמות השמן.

עם הלחם - אבוקדו, טחינה (לטעמי יותר כיף מחומוס, וגם זמין מבחינה זו שמערבבים ומכינים על המקום), סלטי חצילים.

אני אוהבת כשאין זמן להכין סלט חצילים ״רומני״ מצנצנת חצילים קלויים + צנצנת פלפל אדום קלוי פלוס מעט שמן, קצת חומץ או לימון כבוש, פטרוזיליה.
לא יודעת אם אצלכם יש צנצנות אלה.


כתבתי כאן פעם שעם המעבר לטבעונות החלפתי את היוגורט או החלב של הגרנולה במיץ תפוזים סחוט טרי... לא להאמין כמה שזה טעים (נשמע משונה אבל ממש שווה התנסות)

הפסקתי לשתות נסקפה, שותה רק שחור עם חוואיג׳.
 

luliy

New member
מה דעתך על ממרח פטריות?

בצל מטוגן עם מגוון פטריות והופ למעבד?
או בהקשר לאנטי-פסטי, פשוט לקלות פלפל בתנור ולשים את זה בסדוויץ(לא יודעת מה עוד אפשר הוסיף לזה)
 
למעלה