שאלה ותשובה?

A מ י ר

New member
שאלה ותשובה?

שאלה: למה מבצעים נטילת ידים עם נטלן? יש ברשותי כמה תשובות אשמח לקבל עוד כמה טעמים !

asaf2000

New member
נטילה עם נטלא

בספר טעמי המנהגים כתוב: "טעם שצריך עירוי ג' פעמים עליהם, כי בתלתא הוי חזקה והולך לו..." (הרוח רעה).

BaaMan

New member
שמעתי דעה

בס"ד שמאוד נדירה בקרב עמ"י שמספיק להעביר את היד מתחת למי הברז... כמובן הזהרה אין לנהוג כך בשום פנים ואופן אלא בהתייעצות עם רב אגב נפסק גם בשולחן ערוך ומשנה ברורה שצריך כלי לנטילה. והאדם ששמעתי ממנו את הדעה השניה קיבל מרבותיו

מסופקני.....

אם זה שאמר לך הבין מה שאמרו לו. כי הלא לא יתכן לומר בניגוד לדעת כל הפוסקים, החל מהגמ' וכלה באחרונים בני דורינו. חבל שהבאת את זה, וחבל שלא נתת את ההדגשים הנכונים. ברכה והצלחה.

asaf2000

New member
גם אני שמעתי משהו דומה

שמעתי פעם שאם אין נטלא אז עדיף להעביר את היד שלוש פעמים מתחת לברז כאילו אתה נוטל מאשר סתם לשטוף אותה כי אולי שפתחת את הברז זה גם נחשב כאילו אתה נוטל מכלי. אבל זה רק בשעת דחק כשאין דרך אחרת.

בשעת הדחק.....

ואם אין נטלה בטווח קרוב, ניתן להעביר את היד תחת הברז - ובתנאי - שבכל העברה, יפתח ויסגור את הברז. ואז יציאת המים תהיה "מכוחו". ברכה והצלחה.

כך אני הייתי מנסח זאת....

דעת הפוסקים - השולחן ערוך והמשנה ברורה, שצריך כלי לנטילה. אמנם שמעתי ממישהו, ששמע מרבו שמספיק להעביר את היד תחת מי הברז. וכמובן שאין לנהוג כך ללא הוראה מפורשת מרב. כך אתה מבליט את דבר הפוסקים - ולא מכניס אותם ב"אגב", ומאידך אתה מעביר שמועה שאינה בדוקה - בהסתייגות. ברכה והצלחה.

למעלה