שאלה(ות)

שאלה(ות)

האם זה נכון שבני אדם טורפים מטבעם? אז למה אין לנו שיניים מותאמות לכך וקיבה מותאמת לכך? האם תנאי הגוף הנ"ל היו קיימים באיזה זמן בהיסטוריה ונעלמו לאורך השנים? האם הגוף יכול לפעול במצב התקין ביותר בלי בשר? אני פונה לאלה אשר בידם כל התשובות ענו לי תודה, נועם

זה נכון באותה מידה שבני אדם טפשים

מטיבעם. כולנו. וכנראה צריך ללמוד המון המון ועוד קצת המון כדי רק להתחיל להבין משהו. האדם הוא "טורף-על", הוא אוכל כל דבר. יש לזה סיבה אבל אם אני אדבר עליה אנשי הפורום פה יקרעו אותי. אבל אין לי בררה. האדם בניגוד לכל חיה אחרת בטבע, שיודעת פחות או יותר מה לאכול וניזונה מסוג אחד או כמה סוגים של מאכלים וזהו,הוא יצור שנועד לאכול הכל אבל עם חוקים. זוכר את סיפור גן עדן? שנאמר לאדם לירדות בכל הטבע שסביבו ולאכול מכל העץ הגן ומעץ הדעת לא? אז הסיבה שהאדם אוכל הכל זה כי הוא היצירה המרכזית בטבע.הוא צריך להעלות את הכל לרמה של קדושה. הוא אוכל ומברך וכך החי הצומח והדומם הופכים לחלק ממנו. כאשר האדם הופך רוחני וקרוב לקדושה אז כל מה שהוא אוכל מקבל "תיקון". העשב והפרי והפרה והגדי יכולים להגיע לקדושה דרך האדם. גם הדג והתרנגולת. החזיר לא. ויש עוד הרבה שלא... הם יוכלו בעתיד להגיע. אגב כששאלת למה אין לנו שיניים מותאמות לכך אז השיניים שלנו כיום מותאמות לאכילת בשר שכבר מוכן ומבושל ולא בשר שנועדנו לקרוע בשינינו כטורפים בשר חי. יש לנו זכר לשיניים כאלה והן הניבים הקידמיים(צד ימין ושמאל שתי שיניים שפיציות). אני לא זוכר מה בדיוק הן שיני הבינה אבל נדמה לי שהן גם זכר לכך שהיינו יותר קרובים לטורפים. אגב אנשים מתמיינים לפי האזור בו הם חיים. למשל לישראלים עדיף לא לאכול הרבה בשר ואוכל מבושל כי כמדינה חמה האוכל נוטה להירקב בקיבה. אסקימואים יש להם קיבה שונה משלנו ועור מאוד שומני שמותאם לאזור קר. גם מקרי הכולסטרול משתנים כך שלאלה שגרים באזור קר ואוכלים הרבה בשר אין כולסטרול גבוה ולאלו שגרים במקום חם ואוכלים בשר כן יש כולסטרול גבוה בדם. אבל תשובה לכל דבר תמצא אם תעיין בחכמת הקבלה. כשחושבים על זה,אז הכל חג סביב האוכל. אוכל זה מלשון לסיים,לחסל,לאכֲל. "ויכולו השמיים...". מלאכת חיסול זו יכולה להיות שלמה ומושלמת רק כאשר יש לה מטרה הרבה יותר גבוהה מאשר רק לקיים את הגוף. האדם (והיהודי בעיקר) מטרתו היא לאסוף את הכל חזרה לאחד. בגלל זה הוא אוכל הכל. אבל יש לאכול ויש לאכול. אם הוא אוכל הכל לקיום גופו בלבד זה שונה אם הוא אוכל למטרת קדושת העולם הנאכל. אמרו לו לא לאכול מעץ הדעת(לא למענו בלבד) אלא לאכול למען העלאת המצבים הנחותים ממנו אל הרמה שלו. מעניין לא?...

בני אדם הם אוכלי כל.

והסיבה לא קשורה לגן עדן, כמו שאמר אחרון הפילוסופים, אלא אם כן אפריקה היא גן העדן. השיניים ומערכת העיכול שלנו נמצאים איפה שהוא "באמצע" בין טורפים ואוכלי עשב, אם כי איבדנו כבר חלקים ממערכת העיכול שהיו יעילים בעיכול עשב. 4 סוגי שיניים, כמו שיש לנו, זה המצב הפרימיטיבי ביותר במחלקת היונקים. מערכת שיניים כזו אינה היעילה ביותר לשום סוג של תזונה, מלבד תזונה מעורבת. בעזרת תוספי תזונה אפשר בהחלט לחיות ולהיות בריאים בלי לאכול בשר. איני יודע למה, מפני שכמו שאיש חכם אמר כבר פעם, אבותי לא לחמו כל הדרך לראש פירמידת המזון כדי שאני אוכל חסה.

ruth8can

New member
יכולת

לעניין האבות המטפסים לראש פירמידות: "חלוצינו לא עבדו קשה כל כך בלהיות אדם לבן כדי שיצטרכו לעבוד בדיר חזירים" - לעניין החזקת עבדים אפריקאים. זה שאתה יכול, זה לא אומר שזה בסדר. באמת. לפעמים אני שואלת למה אנשים עושים דברים, ואחת הסיבות, וללא ספק סיבה פוזיטיביסטית ומן הסתם קשורה להתפתחות אבולוציונית (לא רק של גופים, אלא גם של חברות) - היא, שהם יכולים. "לא עבדתי כל כך קשה כדי לא להרוויח מליונים ולקנות לעצמי אי פרטי כמו ביל גייטס" אומר איש מניות הביוטק שאוסר על מרפאות קהילתיות לערוך בדיקה לגילוי גן פגום ב-20$ , אחרי שהוא המציא שיטה משל עצמו ורשם פטנט על הגן, ומכר זכויות לבדיקות ב-200$. למה הוא עושה את זה, המנייק, הרי אנשים אתרו את הגן כבר והמציאו בדיקות ולא היו כאלה אגואיסטים ללכת ולרשום פטנט על גן, כי הם חשבו, אולי, "מי יש לו זכות לרשום פטנט על גן? על משהו ששייך לבריאות כל האנושות?" אבל לאחד הזה (שלמרבה הצער הוא לא יחיד), פשוט לא אכפת, הוא עבד הרבה כדי להגיע לראש פירמידת המזון שהוא מצוי בה, והוא יכול (החוק לצידו), אז הוא גורם סבל לאחרים. סה טו.

למעלה