שאלה- זאבת

salamanka

New member
שאלה- זאבת

ראיתי שוב את התוכנית מעונה 4 עם הקוסם שמתברר בסוף שיש לו זאבת. משהו ממש מוזר: האוס אומר שהם חשבו שהיה לו סוג דם AB כשבעצם היה לו A בגלל שהיו לו נוגדנים משני הסוגים. ממש לא נכון! לסוג דם AB לא אמורים להיות בכלל נוגדנים. אם הנוגדנים שלו השתגעו אז מה שהיה אמור לקרות זה שהגוף לא ייצר את הנוגדנים כנגד B כדי שהם יחשבו שסוג הדם שלו הוא AB. מה אתם חושבים? (אם כבר דנתם על זה בעבר, מצטערת)

alonback

New member
לא הבנת

כשבודקים סוג דם לא בודקים את הנוגדנים שיש לחולה עצמו. לוקחים את הדם שמים אותו במבחנה אחת עם נוגדנים ל A ובמבחנה שנייה עם נוגדנים ל B ורואים איפה יש תגובה חיובית. ככה ניתן לדעת האם הדם של החולה מגיב עם נוגדנים ל A, נוגדנים ל B, שניהם או אף אחד מהם וככה להבין מה סוג הדם שלו.

salamanka

New member
נכון.

ובכל זאת לא הגיוני. הנוגדנים במבחנה מגיבים עם אנטיגנים שעל תאי מע' הדם. כלומר, אתה רוצה להגיד שיש את שני האנטיגנים A וB על גבי התאים? עד כמה שהבנתי, בזאבת הגוף מייצר נוגדנים כנגד מרכיבי הגוף של עצמו (מחלה אוטואימונית) ולכן יותר הגיוני שאצל המטופל- או שלא היו נוגדנים בכלל כנגד A וכנגד B ואז יש בעיה במע' החיסון שיכולה הלאה אולי להצביע על מחלה אוטואימונית או שהגוף מייצר נוגדנים כנגד האנטיגן של עצמו, כלומר A.

salamanka

New member
או

שיש יצור לא נכון של שני האנטיגנים על כדוריות הדם וכיוון שיש את הנוגדנים לסוג שבעצם אין לו (B) הנוגדנים של עצמו תקפו את תאי הדם שלו. האם לזה התכוונת?

עזרה במציאת פרק../images/Emo77.gif

בסרטון הזה, בדקה 1:21, ישנה סיטואציה שלא זכורה לי כלל וכלל.. מישו שזוכר יכול לומר לי מה היה בפרק הזה ומה מספר הפרק ועונה? אשמח לתשובה
http://www.youtube.com/watch?v=mK6fLs0Yf88 ואל דאגה, אין ספוילרים בסרטון.

figure it out

New member
אם הבנתי נכון,

את מתכוונת לתמונה הלקוחה מהסצנה בה האוס לבוש בחולצה צהובה אווילית, ושיערה של קדי אסוף גבוה - פרק 3.18 - האוס וקדי מאבחנים ומטפלים בגובה של כמה עשרות אלפי רגל. מומלץ וזכור לטוב :)

האמת שלא../images/Emo77.gif

התכוונתי לתמונה אחרי- מספר 19, כשקאדי נראת ממש רע, כאילו היא חולה.. לא זכור לי פרק שהיא הייתה חולה אבל האמת היא שגם את הפרק הזה שציינת נראה לי שלא ראיתי אז תודה

אה מדליקקקקקקקקקקקקקק../images/Emo77.gif

תודה רבה, בטח שאני אהנה.... אחרי שסיימתי תעונה השישית משעמם לי בלי האוס

למעלה