שאלה זריזה.....

שאלה זריזה.....

הי לכולם, היום - מחר (מחרתיים?) אספיק לקרוא את כל ההודעות וגם להגיב, אבל בינתיים יש לי שאלה, למי מכם שיודע/מכיר: מהי הבדיקה PT באחוזים (%) - אני יודעת רק שהיא קשורה לקרישיות, אבל אני לא יודעת מה המשמעות המדוייקת. ומה אומרת התוצאה: מעל 100%???? תקין? לא תקין??? תודה ומבטיחה לחזור בק-ר-ו-ב עם קצת יותר זמןןןןןןן.......... אוהבת

יש יחס הפוך בין PT לבין INR

אבל שניהם קשורים אחד בשני אני מתיחס רק ל-INR מכיוון שככל שאני לוקח יותר קומדין כך ה-INR עולה . התחום שמותר לשחק בו הוא תחום קטן. חשוב לקחת את הכדורים (קומדין) במינון בדוק ולשנות באופן הדרגתי ומבוקר . הרופא המטפל מגדיר לך את התחום. המעקב מתבצע ע"י בדיקת דם, את התוצאה מקבלים אחרי כ-4 שעות, בהתחלה צריך לעשות בדיקות קרישה בתדירות גבוהה בשביל ליראות את השפעת הכדורים וגם כמה הם משפיעים. הקומדין משפיע רק אחרי כ-יומיים עד שלושה ימים. בדרך כלל כל אחות בקופת חולים תוכל לספר לך על הבדיקה הזו ומשמעות המיספרים האלו. בקיצור, "עם INR יהיה לך יותר קל לשחק ולהבין" בבדיקת הדם' המעבדה תמיד תאמר לך גם את ה-PT וגם את ה-INR אל תשכחי שלמרות שאני מתושלח הצעיר אני לא רופא ואל תתביישי לישאול שאלות מתושלח הצעיר

למעלה