שאלה חוזרת

שאלה חוזרת

ענת שלום, ממשיכה לשאול בקשר לשאלה הזו ענת הפיזיותרפיסטית שאלה אם דוחפת עם הרגליים כאשר מעמידים אותה, והתשובה היא כן. נראה כאילו ביום שבו היא תעמד היא תזנק לעמידה יציבה, ואני כמובן לא רוצה להקדים את המאוחר. בינתיים השיפור הוא שהיא החלה לקפל רגל אחת בזחילה, אבל אז נוצרה בעיה חדשה: רגל אחת מקופלת והשניה ישרה וגם יד אחת מקופלת והשניה ישרה. כלומר מיישרת רגל ימין ויד ימין, וזוחלת מתקדמת על יד שמאל ועל רגל שמאל. ניסיתי לתת לה גירויים מהצד השמאלי כדי שתעשה יותר סיבובי ציר שמאלה, אבל זה לא כל כך עוזר כי היא כבר יודעת שהיא יכולה להגיע מהצד השני. אני יודעת שמכשולים יכולים מאוד לעזור אבל היא לא רוצה לעלות עליהם, אפילו לא על הכרית הכי קטנה. אגב, היא עכשיו כמעט בת שמונה וחצי חודשים. המון תודה.

ענתPT

New member
מגוון אפשרויות של זחילה

נראה שבתך משנה את זחילתה- אמנם לא כמו שחשבת אך המגוון רחב. האם המשכת לתרגל איתה עמידת ברכיים? האם כיום יותר מוכנה לכך? אם תפקוד הידיים סימטרי בפעילויות אחרות- משחק ואוכל או שיש לה העדפה להפעלת צד אחד יותר מהשני. האם ניסת לחשוף אותה למדרגה? אך מתמודדת אם מכשול מעין זה- כדוגמת חבילת חיתולים סגורה? ולסיום- אם את מודאגת מדוע שלא תלכי איתה להערכת ההתפתחות המוטורית שלה?

תשובה:

ענת, תודה על התשובה. ראשית חשוב לי להדגיש שאני לא מודאגת. תקני אותי אם אני טועה אבל גיל שמונה חודשים וחצי הוא גיל נורמלי לשלב שבו היא נמצאת וכבר ראיתי תינוקות אחרים שהגיעו לפחות בשלב הזה. שנית, אני רוצה לתקן משהו מהתיאור הקודם שלי. תנועת הגוף כן סימטרית. היד השמאלית מקופלת והימנית ישרה, אבל הרגל השמאלית ישרה והשניה מקופלת, כלומר בעצם היא עושה את החצי הראשון נכון, אבל לא עושה תנועה הרמונית. באמת שמתי לב שיש חולשה מסויימת ביד שמאל (רואים את זה באחיזת צבת הפחות אלגנטית), כך שהיא מעדיפה לזחול איתה ועם השניה לשחק בצעצועים לפניה. אני אשמח לרעיונות איך לפתור את זה אבל חשוב להדגיש שאין מצב לעיסויים כיוון שהיא לא מרשה לגעת לה בידיים בשום צורה (גם מזה אני לא דואגת כיוון שכך היה עם הגדול וזה עבר בגיל שנה). ניסיתי לשים אותה על חבילת חיתולים וזה היה לא רע (חבל רק שהחבילה מתמעטת...) אבל הבעיה היא שהיא מתחילה ליישר רגליים במקום לנדנד את הגוף או סתם לשחק.

שירשיר לא ידעתי לאיזו ענת התכוונת

אז גם אני עונה: כמה דברים שעולים לי בראש: 1. את כותבת על נטייה לנעול וליישר ררגליים וגם על כך שהיא לא אוהבת מסג' בידיים . ראי נא את המאמר שכתבתי בנושא גב עגול אולי הוא יהיה רלוונטי גם עבורכם. 2. התנועה שתיארת אינה סימטרית מפני שאת מתארת הישענות קבועה על צד אחד כאשר היד השניה פנוייה למשחק. סימטריה קיימת כאשר ניתן לבצע את אותה תנועה גם לצד השני : (הישענות על יד ימין ויד שמאל פנויה). תרגיל שאני מחבבת מאד הוא זחילה על שיפוע . במקרה שלכם כוונתי לכך שצד שמאל יהיה מוגבה מעט מצד ימיןץ אני עושה זאת ע"י כך שאני מניחה שני מזרנים דקים כאשר יש בינהם חפיפה מסויימת שגורמת לכך שצד אחד מוגבה מהשני ומגרה את התינוק לזחול אלי בקו שאני רוצה על מנת להשיג את התוצאה הזו. תוכלי גם להשתמש בכדור פיסיו ולנדנד מצד לצד ( ראי מאמר על כדור פיסיו באתר שלי) ולאפשר מעט יותר זמן שהייה על צד ימין. אם יש איתך אדם נוסף הוא יוכל להגיש צעצוע ליד שמאל. בכל מקרה כל זמן שצורת הזחילה משתנה ומשתכללת זה טוב . אם הבנתי נכון עכשיו ביתך זוחלת ביותר קלות וגם מהר יותר מלפני שבוע וגם פחות מוותרת.

ענתPT

New member
קשה לי לדמיין בדיוק כיצד זוחלת

אכן ישנם תינוקות רבים שמגיעיעם לפחות בגיל זה. אם הבנתי אותך נכון ו: 1. היא נוטה ליישור רגליים מהיר 2. יש לה קושי בתחושה בידיים וכנראה גם בנ"מ על ברכיים. 3. יתכן ויש צד אחת חלש מהצד השני. אזי אילו הם "נקודות" שחשוב שרופא התפתחותי או מטפל התפתחותי יעקוב אחריה, ההמלצות ברשת לדעתי כבר לא מספיקות.. אשמח אם תמשיכי לעדכן בהתפתחות הקטנה. בהצלחה רבה. ענת

למעלה