שאלה - חולה כרוני

שאלה - חולה כרוני

גבירותי ורבותי המלומדות והמלומדים - שאלה ! לופוס זו מחלה כרונית. חולה כרוני - מה המשמעות של ההגדרה הזו ב-בית מרקחת, בקופת חולים או בכל מקום אחר מבחינת תשלומים לתרופות ו/או דברים אחרים. האם ישנו דבר כזה שנקרא "תעודת חולה כרוני" ? תודה לכל המשיבים !

gaia20

New member
כרוני=תמידי?

אני באמת לא יודעת מה הפירוש במילים, אבל נראה לי שגם קופות החולים לפעמים לא יודעת מה משמעות הכרוני. בתוקף היותי "חולה כרונית" שנוטלת כדורים באופן קבוע, אני מקבלת איזשהי מכסה כספית בחודש על מנת לרכוש תרופות, באם עברתי את המכסה הזאת, זה על חשבון הקופה. מה מצחיק בזה?... לפני כמה זמן קבלתי מכתב מהקופה, שמבקש ממני להמציא אישורים המעידים על כך שאני עדין חולה כרונית ומתוקף כך, עדין נוטלת כדורים ועדין צריכה את המכסה הזאת... לרגע חשבתי שאני לא קוראת נכון..... האם קופות החולים, נמצאות במחשבה שמחלה כרונית היא מחלה שנרפאים ממנה?... קופות החולים לפעמים בעדי ולפעמים לא למשל המכתב הדפוק הזה שקיבלתי מצד אחד, ולמרות זאת, מצד שני קיבלתי אישורים בלי בעיה (טופס 17) ללכת לרופאה מומחית, עד גיל 21 והיא רופאת ילדים עד גיל 18, רק שמעו לופוס ומיד קבלתי אישור... זה באמת תלוי באיזו סיטואציה אתה נמצא אבל בהחלט לא נראה לי שיש דבר כזה "תעודת חולה כרוני"...

champ

New member
חוק ביטוח בריאות ממלכתי תשנ"ד 1994

שים לב לסעיף 8 פיסקה 6 בפרט ולכל המסמך בכלל... לקוח מהאתר של הפקולטה למשפטים - האוניברסיטה העברית בירושלים וקבל גם הגדרה למונח "חולה כרוני" מהאתר של משרד הבריאות נספח מספר 7 בעמוד מספר 9 אני מאמין שבקישורים המצורפים תמצא את כל מה שרצית לדעת...

champ

New member
אין בעד מה! ../images/Emo45.gif

מקווה שזה מה שחיפשת...

ל3

New member
מתושלח

אני חושבת שיש הנחה לתרופת לחולים כרוניים אך לא לכל התרופות וצריך לברר את הנושא. גש לרופא המשפחה שלך או רופאת המשפחה ותשאל. בהצלחה

lupland

New member
אסף אוסף אסיף שטויות לשבוע חדש

לדעתי מדובר בשיבוש של המילה חרון.כן כן. כמו חרון אפו לדוגמא.הכוונה היא לכעס וזעם שבו החולה נמצא לצערו מיום היוודע לו דבר חוליו. כנגד הרשויות "הבירוקרטיות" מהיום שבו הוא נהפך לחולה ועד.... כנגד האטימות החברתית הבנתה וקבלתה את החולה. ויש עוד לא מעט כנגד למיניהם. יש לזכור כי החולה עצמו לפני שהוגדר כ-חרוני היה אדם שמח ומאושר עד אשר הוטבעה מילה זו וגרמה למהפכות רבות בהיסטוריה של המין האנושי ואשר בסופן הוחלט כי יבוצע השינוי ולפיכך אנו נוהגים היום לכנות חרוני כ-כרוני. בכל אופן השעה כבר מאוחרת ואינני יודע אם אני בכלל מבין את מה שכתבתי.לפיכך אאחל לכולנו שבוע נעים וטוב (ואינשאללה שהבורסה תעלה ב-200%.ושהחמאס והג'יהאד "יכתתו חרבותם לאיתים...".הבנקים יודיעו כי הם מוחקים את ה-OVER של האזרחים ולוקחים את ההפסד עליהם במקום לחלק לעצמם דיוידנדים.שיהפוך הדולר למטבע הרישמי ושנתקבל כמדינה ה-52 של ארה"ב ולפיכך לא נצטרך ויזות מוגבלות.ש-ביבי יעמוד במילה שלו ויחולק מחשב אישי לכל ילד בישראל וכמובן לכל מי שכבר קנה אחד שיוחזר לו כספו בתוספת פיצויים על השנים שעברו מאז יצאה ההבטחה.שתבוטל הפרקליטות הציבורית שלעולם ומעולם לא הצליחה להעמיד לדין אך גרמה עוגמת נפש רבה ללא מעט נקיי כפיים אשר עשו מלאכתם נאמנה ולפיכך אוכלת כספי ציבור.כשתמצא באיזו מעבדה קטנה אי שם ברחבי העולם הסיבה להתפרצות הלופוס ולפיכך גם היכולת למנעה.ומי ייתן ונחזור לגבולות שלמה מלכנו האהוב.מהפרת והחידקל בואכה מצריימה כולל ארזי הלבנון.רגע.אם יהיו לנו שטחים גדולים נצטרך ליותר ימי מילואים...טוב.אז נוותר על חלום שלמה ונשאר עם מה שיש...) ואם כל זה המעט (ויש עוד הרבה יותר) שניתן לבקש רק לשבוע זה...לו יהי

למעלה