שאלה חוקית

שאלה חוקית

במידה ויש לי רשימה גדולה של משתמשים באתר שהם נותני שירות כלשהו, ומישהו שצריך את השירות הזה מבקש ממני את השירות הנ"ל (אני מתווך נקרא לזה).
את השירות הנ"ל יש כל מיני דרכים לעשות אותו, וחלק מהמשתמשים שלי עושה אותו כל אחד בדרכו הוא בשביל אותו גוף שצריך את השירות.
הגוף עצמו בוחר את נותן השירות הטוב ביותר ומעניק לו שכר, כאילו היה פרילנסר ששכר אותו לתפקיד.
שאר נותני השירות לא ראו שקל מכל הסיפור הזה. למרות שגם הם כביכול עבדו.

האם דבר כזה חוקי?

אם אני לא טועה, AIG עשתה משהו כזה לא מזמן, כאשר היא ביקשה מהציבור לכתוב לה פרסומת או משהו כזה, ורק מי שנבחר זכה בפרס כלשהו, וכל השאר לא קיבלו כלום.
אז ההגיון אומר שזה חוקי. אבל אולי כי היה מדובר בפרס ולא בשכר עצמו זה משנה את הסיפור?
לתשובתך אודה מאוד.

תודה רבה
יוסי
 
מי שנותן שירות זכאי לשכר ראוי

אך להבדיל מדיני עבודה, ביחסי מזמין - קבלן, או קבלן - קבלן משנה, או מוכר -קונה, או כל מיני יחסים חוזיים שונים ומשונים (שאינם חוזים אחידים כמשמעות מונח זה בחוק) שולט העיקרון של חופש החוזים. כל תנאי בחוזה, עליו הסכימו הצדדים הוא תקף, למעט החריגים של תנאי הנוגד את תקנת הציבור, או בלתי חוקי, או בלתי מוסרי.
כמובן אם מתקשרים בחוזה עם קטין, זה יכול להיות רק בהסכמת הוריו או אפוטרופסיו.
לעצם שאלתך, היות ולא ידוע לי על איזה שירות מדובר, קשה לי להבין את הסיטואציה ולכן קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית. אני מציע שתפנה ליעוץ פרטני אצל עו"ד. אני אישית לא מבין מה יגרום לאדם לתת שירות ללא שכר. המצב בץחרויות ופרסים הוא שונה ממצב של מתן שירות.
 
המשך

תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה!

כמובן שאפנה לייעוץ פרטני, אך לפני זה רציתי לברר קצת דברים בעצמי, תמיד טוב ללמוד :)

בהנחה שמדובר בתחרות, והפרס הוא כספי... האם זה חוקי?

ואיך אפשר באתר אינטרנט לקבל הסכמת הורים של קטין? האם הצהרה כלשהי מספיקה? או צריך הוכחה כלשהי?

שוב המון תודה!
 


1. פרס כספי הוא חוקי. הבעיה העיקרית עם חוזי תחרויות ופרסים היא שהם אינם ניתנים לאכיפה בבתי משפט.
2. הסכמת הורים. השאלה שלך לא נכונה. לקבל הסכמה של הורי קטין, זה בדיוק כמו לקבל הסכמה של בגיר עבור עצמו. ההבדל הוא שבמקרה של בגיר, הוא מסכים עבור עצמו ובמקרה של הורים, הסכמתם היא בשמו של הקטין. ההסכמה לא מתרחשת בתוך אתר אינטרנט, היא מתרחשת במוחם של ההורים, אתה כנראה רוצה לדעת איך אתה יכול להוכיח שהורי הקטין הסכימו שהקטין ישתתף בתחרות, כלומר איזו ראיה נחוצה כדי להוכיח הסכמה זו, כשפעילות מתבצעת דרך אתר אינטרנט. התשובה לכך היא שיש דרכים שונות, ברמה גבוהה יותר או פחות של אמינות, וכשתיגש ליעוץ משפטי, תוכל לשטוח את הבעיה לפני עוה"ד והוא יוכל ליעץ לך מהי הדרך הטובה והמתאימה למקרה.
 
המשך

שוב תודה רבה על התשובות!

רק מה הכוונה ב"אינם ניתנים לאכיפה בבית משפט"? זה לא קצת סותר את כל העקרון של חוזה?


תודה
 
חוק החוזים (חלק כללי) תשל"ג - 1973

קובע בסעיפים 32 ו 33 לאמור:
חוזה של משחק, הגרלה או הימור
32. (א) חוזה של משחק, הגרלה או הימור שלפיו עשוי צד לזכות בטובת הנאה והזכיה תלויה בגורל, בניחוש או במאורע מקרי יותר מאשר בהבנה או ביכולת, אינו עילה לאכיפה או לפיצויים.
(ב) הוראות סעיף זה לא יחולו על משחק, הגרלה או הימור שהוסדרו בחוק או שניתן לעריכתם היתר על פי חוק.

חוזה למתן ציונים
33. חוזה שלפיו יינתן ציון, תואר, פרס וכיוצא באלה על פי הכרעה או הערכה של אחד הצדדים או של אדם שלישי, אין ההכרעה או ההערכה לפי החוזה נושא לדיון בבית משפט.
 
מצטער דורון, אני לא כל כך מבין

מה קורה בפועל מבחינת החוזה.

מה זה אומר לא ניתן לדיון בבית משפט או לא ניתן לאכיפה בבית משפט?

צא מנקודת הנחה שאני לא מבין במשפטים כלל :)

שוב המון תודה!!
יוסי
 


יש שני סוגים של הסכמים:
א. הסכם שיוצר יחסים משפטיים בין הצדדים נקרא חוזה, הוא מקנה עילות תביעה ובמקרה של הפרה יכול להצמיח סעדים משפטיים שניתנים לאכיפה.
ב. הסכם של כבוד (ג'נטלמני) הוא הסכם שלא יוצר יחסים משפטיים בין הצדדים,
סע' 32 לחוק מתאר סוגים של הסכמים שלמרות שהם משפטיים, קרי חוזים, מי שתובע מכוחם לא יוכל לקבל פסק דין הכולל סעד של אכיפה (ביצוע בעין ולא של פיצויי) אך יוכל לקבל כנראה סעדים אחרים (ביטול והשבה). חוזים לא אכיפים.
סע' 33 לחוק מתאר סוגים של חוזים שבית המשפט לא ידון בהם בכלל. חוזים לא שפיטים.
דוגמא של פסק דין בנושאים האלה היא בעניין תובע שהשתתף בחידון התנ"ך ולא זכה, קיבל מקום שני. הוא טען שהיה צריך לזכות והגיש תביעה נגד המדינה על יסוד חוזה ההשתתפות שלו. בית המשפט קבע כי החוזה מקנה לו זכות להשתתף בחידון, לא לזכות בו. בית המשפט לא התערב בהכרעת "ועדת השופטים", של החידון. אפשר להבין שאם המדינה היתה מונעת ממנו להשתתף, הוא היה יכול לקבל איזשהו סעד, אך בנושא הזכיה בית המשפט לא מתערב.
זה יכול להיות נושא מאד מעניין, לעורר כל מיני שאלות כגון מה קורה במקרה שנניח מארגן פרטי מארגן תחרות עם פרס, נערך חוזה עם משתתפים ו"ועדת השופטים" של המארגן קובעת שאף אחד מהמשתתפים לא ראוי לקבל את הפרס. דברים כאלה קורים, יש תחרויות שהוענק פרס שני אך לא פרס ראשון כי ועדת השופטים החליטה שאף אחד לא ראוי. אין על זה פסיקה. אם יהיה מקרה כזה, נצטרך להמתין מה תהיה החלטת בית המשפט.
 
ביקורת על מנהל הפורום

1. ביקורת על מנהל הפורום שנרשמת על גבי הפורום מהווה עבירה על תקנון האתר.
הודועות שהכילו ביקורת כאמור נמחקו. גם דיונים אישיית נוספים שמקומם לא על גבי הפורום, נמחקו.
2. אין להמשיך ולנהל כאן דיונים בלתי ענייניים. אם הכיוון הלא ענייני יימשך, המעורבים בו ייחסמו. תודה וגלישה נעימה!
 
זה לא נושא לדיון בפורום

תשתדל בבקשה להפנים זאת.
שאלות וטענות שיש לך לגבי אופן וסגנון ההתנהלות של הפורום, או לגבי תכונותיי האישיות, נא להפנות במסרים פרטיים.
 


השאלה הזו לא נושא לדיון בפורום. כל שאלה נוספת שתשאל ואינה שאלה עניינית לא תענה.הסברתי לך שנושאים על התנהלות הפורום ניתן לדון רק במסרים פרטיים. כל שאלה שתשאל ולא קשורה עניינית לנושאי הפורום תמחק.
 
למעלה