שאלה חוקית

ע מ ו מ ה

New member
שאלה חוקית

הנוחר לצידי קיבל לפני כשבוע צו ליום רביעי הקרוב ליומיים מילואים
אתמול התקשרו ממשרד הקישור לוודא ״הריגה״ ושאכן בעלי שמקפיד להגיע בכל אימון מתכוון להגיע ועל הדרך הגברת מודיעה לו שגם ביום ראשון הוא נדרש ועל יום ראשון שולחים לו צו חד יומי.
כלומר במקום 5 ימי מילואים רק 3 ימים ושישי שבת לא נחשבים
זה חוקי כל הסיפור הזה? גם מבחינת ההתראה וגם מבחינת הפיצול המוזר הזה?

תודה!

אושי231

New member
הממ, נראה כמו משהו לא ממש חוקי אבל שימי לב

מה שעושים פה זה ניסיון לחסוך ימ"מ על הגב של בעלך. מזמנים לחד יומי, ואז כדי לא לתת את הסופ"ש מזמנים לחד יומי נוסף ביום ראשון.

קודם כל תסתכלו על הצווים ותראו האם מופיעה בהם הודעת חריגות- באותיות קטנות אפורות בצד הימני העליון של הצו : "גיוסך יותנה בחתימתך על כתב הסכמה..."
אני מאמינה שהצו הראשון, ליום רביעי- הוא חוקי ואילו הצו השני, ליום ראשון- הוא חריג ולא מחייב בהתייצבות.
מבחינת החוק זה חוקי לשלוח זימון, אבל אם הצו חריג זה גם חוקי לא להתייצב.
אם שני הצווים זמינים ולא מופיעה עליהם הודעת חריגות ככל הנראה קיבלו אישור מאלוף פיקוד ואז בעלך חייב בהתייצבות.
תבדקי את הדבר הזה ותביני לאיזה זימון הוא חייב להתייצב ולאיזה לא- שהוא ידבר עם קצינת הקישור ויבין את הדברים לאשורם.
אני ממליצה לכם שאם הוא יכול להתייצב ואין בעיה מבחינת העבודה- שיגיע גם אם זה חריג. המפקדים יסתכלו על זה בעין טובה ועשויים להתחשב בו להבא בזימונים שהוא לא יוכל להגיע אליהם.

ע מ ו מ ה

New member
רק תיקון

הזימון הראשון הוא ליומיים מילואים הווה אומר רביעי וחמישי.
את הצו על יום ראשון הוא בכלל לא קיבל אלא נאמר לו טלפונית.
עכשיו הם לא נחמדים בעליל כשאני הייתי בחודש תשיעי באישפוז הם סירבו לפתור אותו ממילואים ורק אחרי שילדתי ״ויתרו״ על שירותיו.
בקיצור נתקענו עם גדוד חמוד שחבל על הזמן.

אושי231

New member
וזה אפילו עוד יותר גרוע

לוקחים אותך לרביעי חמישי, עוצריך לך את הצו ואז מזמנים אותך שוב בראשון כדי לא לתת לך יממ על השבת.. אני מודה שאני מאוד לא אוהבת את הדברים האלה
לגבי החודש התשיעי- שתדעי שזו פקודה לשחרר חודש לפני וחודש אחרי הלידה וחבל שהתייחסו אליכם כך.

ע מ ו מ ה

New member
מדובר כאן ביחידה

שאחוז ההתייצבות בה הוא 100% בערך
הם באמת כולם הולכים למילאוים ועושים את זה ברצון
אבל לאחרונה ההתנהלות מתחת לכל ביקורת.
מה שקרה בפועל אתמול הצו היה לשעה 8 בבוקר , היות ובעלי מכיר את המערכת וידע מה מצופה ממנו לעשות בימים האלו הוא הגיע בסביבות 10 בבוקר והמתין שעתיים בשמש.
אחרי שעתיים בשמש ביקשו ממנו להתנדב ליום ראשון.
אז הוא סירב להתנדב ובזה נגמר הסיפור.
אני פשוט המומה מההתנהלות הזו וככל הנראה שבאמת נפנה לפניות הציבור.

אושי231

New member
ראשית תתחילו בפניה למפקד היחידה

ובעלך צריך לדבר איתו ולהסביר לו שזו לא צורה של התנהלות..
אם זה דברים שקורים כל הזמן- כן, הייתי הולכת לקפ"צ.
אם זה חד פעמי ובאמת מדובר ביחידה טובה- אז אני חושבת שהייתי מבליגה.

guya72

New member
צו מגומגם

אם יש ספקות - מציע לפנות לקצינת פניות ציבור.
הם יכולים לבדוק את הנושא.

למעלה