שאלה חזירית...

bodysculpt

New member
שאלה חזירית...

מישהו מכיר אולי מתכון להכנת חזירון (4 ק"ג בערך)? תודה וסליחה עם כל מי שאוכל כשר..
 
אתה רצייני? וואלה, מאיפה?????

טוב, אני זוכרת שאבא שלי היה מכין את זה פשוט צלוי עם עור פריך, כשהוא היה חותך חתכים בעור החזיר, שתי וערב, ומעסה לתוך החתכים מלח גס ופלפל שחור גרוס ומעט צ'ילי. כלום יותר, מניח את זה על רשת הצלייה, כשמתחתיה תבנית לקליטת השומנים. או-פשוט חזירון צלוי ממולא 2.5 כוסות שמן זית 5-10 שיני שום כתושות מלח ופלפל שחור חזיר מלית:כבד של חזיר 1/4 ק"ג כבד עוף 150 גרם האם לא מבושל מלח ופלפל שחור אגוז מוסקט 3 בצלים 100 גרם זיתים שחורים ללא חרצנים 3 ביצים קשות להכנה: גריל פחמים גדול שיכיל את החזירון בשלמות. לערבב יחד שום,,שמן זית,מלח ופלפל {אם רוצים גם צ'ילי}. מברישים על החזירון. למלית: מרסקים את הכבדים,וההאם, מתבלים, מוסיפים בצל קצוץ,ביצים קצוצות וזיתים קצוצים. ממלאים את פנים החזירון במלית.תופרים את הפתח בחוט. מברישים שוב את עור החזירון במשרה,, ומשפדים או מניחים את החזירון על רשת צלייה ,עדיף לשפד.צולים כ-3 שעות.תוך הברשת העור שוב ושוב.עד הזהבה. אם אין גריל, אז בתנור הביתי בחום בינוני 180 מעלות.
 

bodysculpt

New member
כמה זמן?

צריך לסגור את הבשר לפני, כמו רוסטביף? לפי מה נקבע זמן הצלייה בתנור?
 
לא, לא סוגרים את החמודון לפני.

מושכים בשמן והשום והיידה לתנור. כמה זמן? לפחות ל-3 שעות, אבל תהייה עם היד על הדופק, וכל כמה זמן תוציא ותבריש בשמן היטב. אני הייתי בכלל ממליצה כמובן לעטוף ברדיד אלומיניום, כן? ורק בסוף להשחים. ככה נראה לי. אבא שלי היה משפד ומניח בחלק מיוחד לשיפוד גדול בפאריז'ה , מעל רשת הפחמים. אבל בתנור נראה לי שזה כך. רק אל תייבש לו את הצורה. ברגע שהנוזלים שיוצאים אחרי דקירה קטנה יוצאים בהירים...החוצה. ככה אצלינו זה היה, אבל אולי אתה מעדיף אחרת. בכל מקרה... בתיאבון.
 
לפני הכל חייבים להוציא את הריח עם מלח.

יש מתכון בדפים אחוריים הראשונים צחי בוודאי זוכר. יש לי גם תמונה אי שם עם חזירון ותפוח עץ בפה(-: רק חזרתי ברגע שאוכל אמצע יש לי מתכון עם מילוי של 5 ק"ג בערך. המתכון צריך להיות גם בפורום אוכל של אורט. 2002 בערך.
 
למעלה