שאלה "חינוכית"

mimi46

New member
שאלה "חינוכית"

בוקר טוב! בני בן 6 חודשים. נרדם בעיקר בידיים או על הציצי. השאלה היא האם זה הזמן הנכון לנסות ללמד אותו להרדם במיטה? כמה פעמים שניסיתי זה נגמר בבכי קורע לב. וכמובן בסופו של דבר נרדם בידיים. כאיקרון, לא מפריע לי להרדים אותו ככה הבעיה מתחילה בלילה... הוא לא לוקח מוצץ, ובזמן האחרון התחיל להתעורר כל 2-3 שעות בלילה עם צרחות. והדרך היחידה להרגיע אותו זה לתת לו ציצי. פעמים בודדות הצלחתי להרדימו בידיים. גם כשאני מטיילת איתו בעגלה כשהוא מתחיל להיות עייף, הוא מתחיל לצרוח ולבכות, כדי שאני ארים אותו על הידיים. בכי מלאכותי" של פינוק, כי ברגע שאני מרימה אותו, הוא מפסיק ומתחיל לחייך ולקשקש. אני לא ממש בטוחה מה נכון לעשות.... אשמח לקבל המלצות תודה מראש

שלום לmimi46

אין תשובות פלא. כל מקרה לגופו. לכל משפחה מתאים דבר אחר וגם באותה משפחה,דבר שהתאים לילד אחד לא מתאים לשני.. לדעתי פעוט בן חצי שנה הוא רך עדיין ובשלב הזה עדיין לא התייחסתי למילה "חינוך" אלא רק למילה "צורך". אמונתי היא שבגילאים הללו יש להם צרכים להיות קרובים להורה ולחוש את מגעו ודרך כך לספוג בטחון. לא אומר לך שזה קל כי הם גדלים מאוד מהר ונהיים חכמים בקצב מסחרר ואת יכולה בעתיד למצוא עצמך שואלת אם נהגת נכון.. אני מעדיפה ככה ולספוג שלוקח קצת זמן להרדם לבד בעתיד.. כל אדם הישר בעיניו יעשה. בהצלחה במשימה הקשה מכל -גידול הילדים |(-:|

נאוה ר

New member
מימי למה "בכי מלאכותי"?

אם הדרך של ילד להביע רצונותיו היא רק בכי. ומה שהוא רוצה זה להיות בידיים שלך. אז ברור שהוא יפסיק לבכות ברגע שהוא בידיים שלך. באשר ליניקה כמוצץ - צריך לדעת מה הוא אוכל בכלל כדי לדעת האם עתה הוא גדל ורוצה להגדיל את כמות החלב האם מקבל מספיק כמויות מדברים אחרים. והשאלה שאת כאמא ואם יש בן זוג אז אולי גם לו יש מה להגיד רוצה להניק ולהיות המרגיע היחידי של הילד שלך או שהיית רוצה שגם מישהו אחר יוכל? האם מציק לך לקום כל כך הרבה פעמים בלילה? האם מציק לך עד כדי כך שתייהי מוכנה לצאת למאבק מורט עצבים המלווה בבכי? האם את מרימה את הילד גם כשהוא לא צריך לינוק או כשהוא בוכה? איזה תחליף היית רוצה שיהיה לו ליניקה כאמצעי הרגעות - נידנוד, בקבוק, מוצץ או אחר? בקיצור המון שאלות ורק כשתעני לעצמך תוכלי בעצם לדעת אולי באיזה שביל לבחור ומה לעשות.

למעלה