שאלה - חיסון

אופיר91

New member
שאלה - חיסון

עוד פחות משבועיים אני צריך להתגייס ויש לי שאלה: הבנתי שבגיוס מקבלים שני חיסונים: טטנוס ו- דלקת קרום המוח מסוג מניגוקוק. רציתי לדעת אם בבוקר הגיוס אני יכול לשים משחת אמלה (ENLA) על מנת שלא ארגיש את הזריקות הנ"ל. תוכלו גם לומר לי בבקשה אם לאחר מריחת המשחה צריך לכסות את האזור עם משהו עד לביצוע הזריקות? או שמספיק למרוח את המשחה וזהו זה?? וכמה זמן לפני הזריקות מומלץ לשים את המשחה? - אם אשים מוקדם מדי, אז היא לא תהיה אפקטיבית? תודה מראש!

תשובה

שלום רב ! בהצלחה בצה"ל ! אתה יכול לשים את המשחה כמה דקות לפני קבלת הזריקות אם אתה רוצה שהיא תשפיע. אבל באמת - אין בכך צורך, כי הזריקות לא כ"כ כואבות. בברכה, דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

אופיר91

New member
לדר יבגני קצמן

המשחה שיש לי בבית (אמלה) פג תוקפה ביולי 2009 (לפני 3 חודשים בערך). האם משחה זו שפג תוקפה, כבר לא אפקטיבית ולא תרדים את מקום החיסון? עוד שאלה- בעלון של המשחה רשום שאין למרוח אותה לפני חיסון פעיל תת עורי. האם לפני החיסונים נגד טטנוס ונגד דלקת קרום המוח מסוג מניגוקוק בטוח שניתן למרוח את המשחה? תודה רבה מראש!

תגובה

אין בשום פנים ואופן להשתמש בתרופות פגות תוקף, כולל גם לא במשחות. אני כבר כתבתי לך שאין שום צורך בכלל להשתמש במשחה לפני קבלת החיסונים האלה ובכלל. המלצתי לא השתנתה. דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה