שאלה - חלבונים וקטניות

שאלה - חלבונים וקטניות

שלום!
בעקבות ההחלטה לאכול יותר בריא אני מחפשת מתכונים שיעזרו לי לשלב יותר חלבונים ופחות פחמימות בארוחה. העניין הוא כזה - אני סטודנטית ולכן מבשלת בבית ולוקחת איתי "חמגשיות" ללימודים. כדי לשבוע ועדיין להשאיר את הכל בריא אני מעדיפה שילוב של מנת בשר גדולה, מנת פחמימות קטנה ומנת חלבונים נוספת גדולה יחסית. הבעיה היא שאני לא אוהבת את רוב הירקות המבושלים, ברמה שלא מאפשרת לי לאכול אותם (כלומר לא סתם ברמה של "לא הכי טעים לי אבל אפשר להתפשר"). האפשרויות שאני רואה כרגע לחלבונים שאינם בשר (למעט פשטידת פטריות וגבינות קלה מאוד שאני מכינה) הן: שעועית לבנה עדשים אפונה גזר גמדי גרגרי חומוס (או שהם בכלל פחמימה?) שני הדברים היחידים שהצלחתי להפיק מהמרכיבים האלה הם מג'דרה עם מעט מאוד אורז מלא והרבה קטניות, ואפונה וגזר מבושלים רגיל במים. אני מחפשת עוד מתכונים טעימים עם המרכיבים הנ"ל, פשוט כדי לא להשתעמם עם השניים שמצאתי לי (שאגב היו פתרון נחמד אבל לא הכי טעים בעולם). תודה רבה!
 
תשובה

תודה על השאלה אני ממליץ לך מאוד להיות בקשר עם דיאטנית קלינית שתעזור לך לעשות את השינוי המבורך עליו החלטת בצורה טובה. בטופן כללי אני ממליץ על מנת לאכול בריא יותר להגדיל את כמות הירקות ולא את כמות החלבונים. אם אינך אוהבת ירקות מבושלים, טריים יכולים להיות פיתרון מצויין רני
 
למעלה