יש כאן מחלוקת בסיסית ביחס להתנהלות בפורומים:
השאלה היא מה המשמעות המשתמעת מהתעלמות מהודעה. אם אדם כותב הודעה בפורום ואין לה תגובות, יכול מבקר בפורום להסיק שההודעה לא זוכה לתגובות בגלל שכל משתתפי בפורום מוצאים אותה לא ראויה, ומתעלמים "בכוונה", אבל באותה מידה אפשר להסיק שההודעה היא הודעה לגיטימית מבחינת משתתפי והנהלת הפורום, והיא לא זוכה לתגובה פשוט בגלל שחברי הפורום לא מצאו סיבה להגיב. המצדדים בלעזוב את עצבר מניחים כפי הנראה שהמסקנה הראשונה היא הנפוצה יותר; אני בכלל לא בטוח שזה נכון, ולכן אני אמשיך להגיב להודעות של עצבר, שלדעתי אין להן מקום בפורום. אני לא רוצה שאנשים ייכנסו לפורום "חדשות המדע" ויחשבו שזה מקום שבו נותנים לכל מי שרוצה להתחיל לפרט את התיאוריות הפרטיות שלו בקשר לחיים, ליקום ולכל השאר. פורום חדשות המדע צריך לעסוק בחדשות המדע. בשביל דיונים בתיאוריות חדשניות פרי מוחם הקודח של גאונים-בפוטנציה קיימים פורומים אחרים ("פילוסופיה לכל" הוא פורום מתאים לעניין זה, לדעתי; אולי יש גם אחרים), ויש גם קומונות. אפשר גם לפתוח קומונה מיוחדת, או בלוג, או כל אחת מצורות פירסום רבות שאנשים נוקטים בהם כשהם רוצים להשמיע את דברם. אם היה מדובר בפורום קבילתי מצומצם - ניחא. לפורומים כאלה נכנסים אנשים ששלומדים מהר מאד מי נגד מי ומה קורה. אבל הפורום הוא פורום חדשותי, ואמור להיות פתוח לכלל האוכלוסיה. אם זו הכוונה, אזי למשתתף יש מקום רק אם הוא מגביל את עצמו לנושא הפורום. אם היה מדובר בהודעה יחידה, או במרווחים גדולים, אז ניחא. אבל כמדובר בנוהל קבוע של פרסום דברים שלא שייכים לפורום - ולמעשה מנוגדים לרוחו ולכוונתו - אז יש כאן בעיה אמיתית, ולדעתי גם סכנה מוחשית לקיום הפורום.