שאלה- חקר השפעת המסע לפולין

mikeyy

New member
שאלה- חקר השפעת המסע לפולין

האם היו כאן אנשים בפורום / אתם / אנשים שאתם מכירים - שעשו עבודות בנושא חקר השפעת המסע לפולין? תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
נכתבה עבודת דוקטור על הנושא

את אחי אנוכי מבקש : מסעות בני נוער ישראליים לפולין בעקבות השואה / ... מאת ג’קי פלדמן. ‫ דיסרטציה--האוניברסיטה העברית בירושלים, 2000. ‬(נמצא בספריה הלאומית בירושלים) השפעת מסע בני נוער לפולין על עמדותיהם כלפי השואה : בתחום הקוגניטיבי ובתחום הרגשי / ... ע"י מיכל לב. ‬ ‫ עבודת גמר (מ"א)--אוניברסיטת בר אילן, 1998. (נמצא בספריה הלאומית, מכללת עמק יזרעאל, בית ברל, מכללת עמק הירדן ויד ושם) את אחי אנכי מבקש : סיור בני נוער בפולין / [ליקוט ועריכה - חיה רבינוביץ ודוד שמש] [ירושלים] : המכון להכשרה ולהשתלמות - ביה"ס הארצי לעובדי נוער-קלמניה, תש"ן 1990. ‬(נמצא במכללת אורנים, בית ברל, בר אילן, הספריה הלאומית, מכללת לוינסקי, מכללת אורות, דוד ילין) משלחת "עמל" בפולין : רשמי ביקור אפריל 88 / עריכה - יהודה ארז ; שיכתוב - דורי טבצ’ניקוב. ‬(נמצא בספריה הלאומית) ספר מרתק הוא ספרה של סופי בן ארצי: דמעות של קרח / סופי בן-ארצי. ‫ ירושלים : כתר, 2005 (נמצא בספריות רבות בארץ) יש עוד פרסומים של חוויות של תלמידי ומורי בתי ספר מן המסע: דור לדור יביע אומר : לזכור ולא לשכוח / נכתב בהשתתפות תלמידים ומבוגרים שביקרו באתרי השואה ושמעו עדויות מפי שרידי התופת של הימים ההם ; [יוצא לאור על ידי עזרא הרטמן]. ‫ פתח תקוה : יד פנינה ושמעון יהודה לאהבת התורה העם והארץ, תשס"ה 2005 (נמצא בספריות רבות) יום הזיכרון לשואה ולגבורה / כתבו וביצעו בני הי"ב שנסעו לפולין, הוריהם ושותפים נוספים. ‬ עין השופט : [חמו"ל], 2005. (נמצא ביד ושם, מכללת קיי, מכללת אורנים, מכללת לוינסקי, הספריה הלאומית) יש עוד פרסומים אבל רצוי למקד יותר מה אתה רוצה

mikeyy

New member
תודה רבה על המקורות

בכל זאת, רציתי לראות ולדבר עם אנשים שעשו עבודות כאלו, חשבתי שהם נמצאים בפורום זה. כנראה שלא?

מצטרפת

אני גם עושה עבודה על השפעת היציאה למסע לפולין על הזהות האישית. אני חושבת שהוא או לפחות אני מדברת על תלמידים שעשו את העבודה של היחידה החמישית במדעי החברה ומוכנים לעזור לנו בסיכומים וסיפוק מידי משום שעל המשלחות יש הרבה חומר אבל על השפעתם בתחומים השונים מאוד קשה למצוא.. אז אם יש מבינכם אנשים שעשו עבודות כאלה אשמח לעזרה=))) תודה חגית

למעלה