שאלה: חשבון בנק דולר ארה"ב

שאלה: חשבון בנק דולר ארה"ב

קיבלתי לא מזמן החזר הוצאות בצ'ק בדולרים ארה"ביים. מה דעתכם: האם עדיף להפקיד בחשבון העו"ש הרגיל (שמתנהל בדולרים קנדיים) או לפתוח חשבון דולרים אמריקאיים ולהפקיד שם?
מצד אחד הבנק הוא המרוויח העיקרי מעסקאות מט"ח (אם נקנה דולרים אמריקאיים נשלם יותר ממה שנקבל עכשיו בדו"ק). מצד שני, אנחנו לא עוברים את הגבול לעתים קרובות במיוחד כך שאם אפתח בשביל זה חשבון דולר US ייקח להערכתי לפחות שנתיים עד שננצל את כל הסכום, וכרגע הדולר הקנדי חלש כך שאולי בעצם משתלם להפקיד בעו"ש הרגיל?
מה דעתכם?

תודה

הסכום לא גדול במיוחד כך שאני לא חושב שיש טעם להשקיע במניות. לגבי RRSP ה contribution room שלי די קטן. נראה לי שאפתח חשבון בדולר ארה"ב. כך או כך, ההפסד או הרווח לא יהיו גדולים במיוחד ואם הדולר הקנדי לא ייתחזק משמעותית בשנתיים הקרובות נראה לי שזה יהיה עדיף.

TrigATUSA

New member
רק תוודא מראש מה עמלת הפדיון בצ'ק ממעבר לגבול

כשאני ניסיתי להפקיד צ'ק (בנקאי!) ב USD שנקנה בקנדה לחשבון בארה"ב, זה גם לקח המון זמן (היו צריכים לשלוח את זה לסניף מיוחד לניכיון) וגם שילמתי עשרות דולרים בעמלה

אולי בגלל שזה היה צ'ק בנקאי?

פה מדובר על צ'ק רגיל מחשבון ב Bank of America. העמלה שלקחו היתה עמלת שורה רגילה כמו שהם לוקחים על כל פעולה בחשבון. היה צריך מישהו שמורשה לכך כדי לפתוח את החשבון, אבל אח"כ הפקידה בדלפק הפקידה את הצ'ק בלי שום בעיה (ולמעשה יכולתי לעשות את זה ב ATM).

TrigATUSA

New member
אולי הקנדים יותר מתקדמים....

אני עשיתי את זה בכיוון ההפוך
ואולי כי הבנק שלי בארה"ב הוא טיפה נידח (CREDIT UNION)

לא יעבוד הרעיון הזה

הפקדה ל RRSP חייבת להיות בדו״ק, דרישה של ה CRA . אחר כך את יכולה להחליף לדו״א *אחרי* שזה כבר בתוך ה RRSP
אין דרך להפקיד דו״א מזומן ל RRSP

Tetrahedron

New member
טעות בידך

אין הנחיה כזו של CRA, זה תלוי רק במוסד הפיננסי. שליפה זריזה מראה ש-Questrade ו-RBC Direct Investing תומכים בזה, ולעומתם TD Direct Investing לא.

JibRoller

New member
תלוי בסכום

אם זה סכום מהותי (נגיד מעל $500) הייתי מנסה לפדות את הצ'ק בסניף בנק שלי (ולקבל דולרים אמריקאיים). אם הם לא מסכימים אז הייתי פותח חשבון אמריקאי בבנק ושומר את הסכום שם עד הנסיעה הבאה לחו"ל. ב-TD לדוגמא זה חינם, משלמים רק $1.25 על כל משיכה. לקח בערך 5 דקות לפתוח בסניף.
אם זה סכום קטן אז אישית לא הייתי מסתבך עם זה ורק מפקיד אותו בחשבון הקנדי.

תודה. בסוף פתחתי חשבון בדולר אמריקאי

(מדובר בסכום של קצת יותר מאלף דולר). העמלה שהבנק שלי (CIBC) לוקח על פעולות בחשבון נמוכה יותר ממה שציינת- רק 75 סנט, אין דמי ניהול.

SupermanZW

Well-known member
הוצאותיך הן בדולרים קנדיים ולא בדולרים אמריקאים

אתה מניח שבגלל שהדולר הקנדי נמוך הוא חייב לעלות אך שוכח שגם כשהוא היה פחות נמוך הרבה אנשים חשבו כך והוא המשיך לרדת בינתיים. לפני מספר חודשים קראתי שהדולר הקנדי צפוי להמשיך לרדת עד 0.59 דולר אמריקאי עד שנת 2021 וזאת בעקבות מגבלות המסחר (מכסי מגן) שמתכנן דונלד טראמפ. קנדה מפחתת את הדולר בכוונה, זו מלחמת מסחר. לדעתי אם אתה מתכנן לחסוך את הכסף לטווח ארוך רצוי שתרכוש ני"ע אמריקאיים בדולרים האמריקאים ואם אתה מתכנן להוציא את הכסף בשנתיים הקרובות (אבל להתחיל בקרוב) אז להמיר לדולרים קנדיים ולהפקיד אותם לSavings Account. הכל תלוי במתי אתה מתכנן להשתמש בכסף.

לא לגמרי

אני נוסע לפחות פעם-פעמיים בשנה לכנסים בארה"ב ואז ההוצאות הן בדולרים אמריקאיים. לא מדובר באיזה סכום ענק שיניב רווחים גדולים מהשקעה או משינוי כזה או אחר בשער הדולר הקנדי בשנתיים הקרובות. לכן לא אכפת לי לשמור אותו בדו"א ולהשתמש לכיסוי הוצאות בארה"ב- יספיק לשניים-שלושה כנסים הקרובים.

למעלה