תגשי לזה נכון עם עצמך
ואז הגישה של כל אחד שאת סופרת תהיה הערכה כלפייך.
אני לא יודעת אם הבחור יהיה מעוניין בקשר או לא, כי בכל אחד מאיתנו יש מקומות ילדותיים, ויתכן שהמקום הילדותי שלו יהיה "אני לא רוצה מישהי שהיתה פעם שמנה".
ויש עדיין הסטיגמה החברתית הרווחת יותר או פחות, שהשמנת יתר בשונה ממחלות אחרות מעידה על אופי חלש וחוסר אחריות של החולה.
הסטיגמה לא נוצרה בחלל ריק. יש הרבה מקרים שזה אכן נכון. ובנוסף, אופי חלש וחוסר אחריות מאפיין הרבה מאוד מאוד אנשים שאינם חולים, והוא מסימניה הבולטים של התרבות החברתית המערבית, ולכן נוח לחברה מאוד לקבוע שאלו שחלו הם חסרי האחריות, ואלו שלא חלו אינם חסרי אחריות. בשעה שזה ממש לא נכון.
לידיעתך, הסטיגמה הזו קיימת גם במחלות הסרטן, הגם שפחות שמעת על כך. המעשן שחלה נתפס כחסר אחריות ומי שהביא על עצמו את מחלתו, ואילו המעשן שלא חלה נתפס בחברה כבעל עמוד שדרה חזק... ובכלל, אחד חזק שיודע מה טוב לו.
שוב - מאותה סיבה. רוב האנשים חסרי אחריות ומפחדים להיות מואשמים בכך, ונוח להם להאשים את החולים שהם חסרי האחריות שבחברה, ואילו הבריאים "מוכיחים" שהם אחראיים וחיים נכון.
שלא לדבר על מחלות הנפש. גם בנושא מחלות הנפש או טיפול נפשי כלשהו, יש התייחסות כוללת לכך שהחולה "אחראי" להתנהגותו הלא יציבה, הלא צפויה והלא נעימה, בשעה שמי שאינו חולה, למרות שגם הוא מתנהג פעמים רבות בחוסר יציבות ובצורה מאוד לא נעימה (שלא לדבר על מי שמתכחש להפרעות ההתנהגות שלו) - תופס את עצמו כשולט על עצמו, חזק ובריא בנפשו.
בסך הכל יש בזה משהו. גם אני לא רוצה מעשן לשעבר, הגם שהוא הוכיח שהשיג תעצומות נפש והתגבר על התמכרותו - בגלל החשש שיחזור לעשן (וברור לי שניאלץ להיפרד, כי אינני יכולה בריאותית לנשום או להריח עשן ולו במעט). סביר שאדם לא ירצה לכתחילה שמן שעבר מהחשש שיחזור וישמין. בוודאי שרוב האנשים לא ירצו לכתחילה חולה נפש גם אם הוא מאוזן להפליא והתנהגותו מכובדת ומודעת הרבה יותר משל רוב האנשים סביבו, מפני החשש של לך תדע מה יהיה בעוד כמה שנים. ומה נאמר על זוגיות עם חולה סרטן כרוני, חולה כליות, אסטמטי, חולה לב, חולה סכרת, גידם, לקוי למידה קשה, רגיש לגלוטן וכו'.
חשבי על עצמך ועל מכרייך - האם בקלות תרצו זוגיות כזו? לא כולם. למעשה לא רוב האנשים (ואם צעירים מתעלמים ממחלת כליות/אסטמה/סכרת/רגישות לגלוטן ולא מחשיבים אותה כשיקול לזוגיות, זה בגלל שהם לא מבינים בזה מספיק...). אמנם רבים כן יתגברו על הרתיעה וישקללו את הנתונים במחשבתם, אבל הרתיעה הראשונית צפויה וסבירה.
אם את מבינה את זה, אינך נפגעת מרתיעה עקרונית של אנשים. מסטיגמה. סביר שאנשים שלא מכירים אותך חושבים מה שהם חושבים. אבל את מכירה את עצמך ויודעת מי את, מהן החוזקות שלך ומהן החולשות שלך, ויודעת שגם אצל זולתך יש אותם דברים - חוזקות וחולשות. אולי רק ההיסטוריה שלו שונה (הוא לא חלה, "בפוקס").
עדיין זה מפחיד לעמוד בפני דחייה. אבל אין מה לעשות, כי יש סיכוי מסוים לדחייה זוגית בגלל הפחד שתשמיני מחדש. תקבלי את זה, כמו שתקבלי את העובדה שאם את מחפשת זוגיות בגיל 35 לא יתאים לך בחור צעיר ומפוסל בן 20. רוב הסיכויים שהוא לא יהיה מעוניין בזוגיות איתך. זה מעליב, מפחיד? לא, כי זה מובן. אז אדם ששם את הדגש על מראה פיזי לא מתאים לך, עם כל הצער ואי הנעימות שבכך. וזה לא דבר שניכר לעין בקלות כמו גיל, כך שייתכן שתיתקלי בבני זוג כאלו, שאי ההתאמה תתברר במהרה.
לכן לדעתי זה תלוי באדם, באישיות שלו - אם את רואה שמדובר באדם שנותן משקל רב ליופי חיצוני ולשלמות פיזית - כדאי מהר מאוד להעלות את הנושא, לפני שמתפתח קשר. ואם מדובר באדם עשיר רוח, שמראה חיצוני ממש לא מזיז לו, והוא מרותק לאישיותך, אזי אפשר לא להתעסק יותר מידי מוקדם בסיפור הזה, ולספרו כמו שמספרים על אסטמה, רגישות לגלוטן, סכרת נעורים וכו'.